Noard 165 8711 AE Workum

  • Sold under reservation

Hightlighted features

  • Year of construction 1710
  • Living area 341 m²
  • Number of rooms 10
  • Plot size 995 m²

Description

Op het Noard 165 in Workum staat al eeuwenlang een prachtig woonhuis. Een monumentaal pand, gebouwd in neoclassicistische stijl, met koetshuis en een zeer rijke historie.

Tot 1930 hebben diverse burgemeesters van Workum vanuit deze woning hun ambt uitgeoefend. Het voorname verleden van de woning vindt u dan ook terug in de vele authentieke details zoals schitterende ornamentenplafonds, oude tegelwanden, vloeren en schouwpartijen. Aan de achterzijde van de woning treft u een zonovergoten terras aan. Deze ligt midden in een royale tuin met tal van oude appel-, peren- en pruimenbomen. In de tuin is nog altijd het piepkleine woninkje van het vroegere huishoudpersoneel te vinden. Tegenwoordig in gebruik als schuurtje maar natuurlijk uitermate geschikt om tot een gastenverblijf om te toveren. Het pand leent zich voor allerlei doeleinden, bijvoorbeeld als woon/werkpand of –zoals tegenwoordig het geval - als royale gezinswoning. In 2013 is het pand door de huidige bewoners in zijn geheel gerenoveerd. Naast de bouwkundige werkzaamheden zijn ook alle installaties vernieuwd. Alles met oog voor detail en met zorg uitgevoerd, passend bij het karakter van dit monument.

INDELING
Vanuit de vestibule betreedt u de gang – met marmer vloer en ornamentenplafond - welke leidt naar verschillende royale vertrekken. Rechts bevindt zich de voorkamer met visgraat vloer, balkenplafond, lambrisering en schouw. Via een opgang en glas-in-lood deuren komt u vervolgens in de opkamer. Aan de linkerzijde bevindt zich de royale living (ca. 65 m²) met een prachtig authentiek ornamenten plafond en schouwpartij. De woonkamer bestaat uit een voor en achterkamer gescheiden door een voormalige alkoof. Net als alle andere kamers is ook deze voorzien van een eiken visgraatvloer. Er is uitzicht op zowel de straat voor als de tuin achter.
Aan de achterkant van de woning bevindt zich de woonkeuken (met nieuw keukenblok), schouw met kookunit, balkenplafond en plankenvloer. De wanden zijn betegeld met authentieke Makkumer tegels. Via de kastenwand is er toegang naar de ruime kelder.
De verdieping is door de huidige bewoners in zijn geheel gestript en opnieuw ingericht. Een brede overloop deelt nu de ruimte in tweeën met aan weerszijden de verschillende kamers. De overloop is tevens de opgang naar het balkon aan de achterzijde. Aan de rechterkant bevinden zich drie ruime slaapkamers met dakkapel en een ruime inloopkast. Links bevinden zich nog een tweetal slaapkamers, een berging met CV- en witgoedopstelling een trap naar de zolderberging en de luxe badkamer.

Achter de woning ligt een zeer goed verzorgde tuin. Het geheel bevindt zich op een perceel eigen grond van maar liefst 995 m². De naastgelegen garage (Noard 167, voormalig koetshuis) met bergzolder behoort bij de woning. Net als het schuurtje in de tuin (de voormalige koetsierswoning). Beide maken het plaatje compleet.

Workum:
Het Elfstedenstadje Workum ligt in de Zuidwesthoek van Friesland en is één van de oudste stadjes van deze provincie. Workum heeft voor iedereen genoeg te bieden: van Jopie Huisman tot gezellige terrasjes en van gildebaren tot natuurwaarden. U kunt genieten van de prachtige schilderijen van de oudijzer- en lompenkoopman Jopie Huisman, maar er is ook museum waar u kennis maakt met de rijke historie van Workum. Een wandeling door het oude centrum is een attractie op zichzelf; de vele schitterende monumenten en geveltjes staan in rijen naast elkaar. Maar ook de natuur rondom het stadje is zeker de moeite waard. U kunt prachtige natuurwandelingen en fietstochten maken langs de Friese IJsselmeerkust of door de kleine dorpjes en gehuchtjes in de omgeving.

De vaarverbinding "De Diepe Dolte", is de vaarverbinding tussen het IJsselmeer en de Friese Meren.
Workum ligt aan de provinciale weg N359 met goede verbindingen met plaatsen als Bolsward, Sneek en Leeuwarden maar ook de Randstad ligt op ongeveer 1 uur rijden.

Dit object wordt u via Makelaardij P.J. de Jong aangeboden op de websites makelaardijpjdejong.nl en op funda.nl. Makelaardij P.J. de Jong staat niet in voor, en/of is betrokken bij informatie die afkomstig is van andere websites.

Bent u benieuwd of u de stap naar deze woning kunt zetten?
Moet u uw oude woning nog verkopen? De makelaars van Makelaardij P.J. de Jong komen graag een keer langs om de actuele waarde in te schatten, zodat u direct weet of u deze stap naar de nieuwe woning kunt zetten. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Makelaardij P.J. de Jong. Wij zijn u graag van dienst!

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 695,000 k.k.
Asking price per m²
info
€ 2,038
Listed since
3 months
Status
Sold under reservation
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Desirable residence/villa, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1710
Specific
Listed building (national monument) and protected townscape or village view (permit needed for alterations)
Type of roof
Combination roof covered with roof tiles and metal

Surface areas and volume

Areas
Living area
341 m²
External storage space
68 m²
Plot size
995 m²
Volume in cubic meters
1,370 m³

Layout

Number of rooms
10 rooms (5 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, shower and toilet
Number of stories
2 stories, a/an attic and a basement
Facilities
TV via cable, flue and skylight

Energy

Energy label
Not required
Insulation
Roof insulation, floor insulation and double glazing
Heating
CH boiler and wood heater
Hot water
CH boiler
CH boiler
Gas-fired combination boiler from 2009, in ownership

Cadastral data

WORKUM A 7427
Cadastral map
Area
995 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In center
Garden
Back garden
Back garden
670 m² (34,7m deep and 19,3m broad)

Storage space

Shed / storage
Detached brick storage

Garage

Type of garage
Detached brick garage
Capacity
3 cars

Parking

Type of parking facilities
Public parking and parking permits

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Noard 165

€ 695,000 k.k.