Noard 147 8711 AE Workum

  • Sold under reservation

Hightlighted features

  • Year of construction 1920
  • Living area 182 m²
  • Number of rooms 6
  • Plot size 352 m²

Description

Noard 147, 8711 AE Workum

‘Dit pand is echt uniek te noemen’

Gelegen ten noorden van het marktplein aan de hoofdstraat van de Elfstedenstad Workum, wordt te koop aangeboden dit ruime, karakteristieke pand, dat voor vele doeleinden geschikt is.

Het pand gelegen aan Noard 147 is in zijn geheel te gebruiken als woning, maar eventueel ook als - of in combinatie met - bijvoorbeeld een galerie, atelier, winkel of les-/praktijkruimte.

Het in 2007 geheel gerenoveerde en vernieuwde woon-/winkelpand is o.a. voorzien van een grote woonkamer en open keuken met openslaande deuren naar de beschutte achtertuin (ook achterom bereikbaar via eigen grond).

Graag nemen wij u mee door het pand.

Aan de straatzijde zorgen de etalageruiten voor een mooie lichtinval. De etalageruiten zijn voorzien van witte shutters, die bij sluiten de nodige privacy bieden. De voordeur is overdekt en bevindt zich in een portaaltje. We stappen het pand binnen in het voorste gedeelte van de voormalige expositieruimte, wat tevens gebruikt kan worden als ruime entree/hal.

De ruime voorkamer van ca. 50 m² is voorzien van een schouw met gasaansluiting en een grote kast met schuifdeuren. De ruimte wordt opgedeeld door een tussenwand, die zorgt voor een speelse indeling waarbij de lichtinval vanaf de voorzijde niet verloren gaat. De tussenwand is later aangebracht en is eenvoudig te verwijderen.

De plavuizen vloer is voorzien van vloerverwarming, evenals de rest van de vloer op de begane grond. In het achterste gedeelte wordt de vloerverwarming ondersteund door radiatoren.

We vervolgen onze weg naar achteren, via twee traptreden en een glazen toegangsdeur bereiken we de tussenhal. In de tussenhal bevinden zich het toilet en een bergkast.

Vanuit de tussenhal is er aan de rechterzijde toegang tot een hal met trapopgang naar de eerste verdieping. Deze hal is ruim en zou tevens kunnen dienen als studeerkamer of kantoor. De comfortabele nieuwe trapopgang is aangebracht in 2016. Gaan we in de tussenhal rechtdoor, dan komen we in de achterste woonkamer met ruime open keuken.

Het pand is aan de achterzijde breder dan aan de voorzijde. In de uitbreiding bevindt zich naast de leefruimte met open keuken ook de bijkeuken.

De open woonkeuken met uitzicht op de tuin is voorzien van openslaande deuren, een erker in jaren 30’ stijl, een karakteristiek balkenplafond met inbouwspots en een prachtige originele en hoogwaardige estriken plavuizenvloer. De estriken zijn gemaakt volgens hetzelfde procedé en in dezelfde kleurstelling als in de 17e eeuw.

De nette keuken in hoekopstelling is voorzien van moderne inbouwapparatuur, zoals een luxe kookplaat met een RVS-afzuigkap en een vaatwasser.

De bijkeuken geeft toegang tot de CV-ruimte waarin de CV-installatie (merk Nefit, bouwjaar 2007) en de witgoedopstelling is opgesteld. Ook is er vanuit de bijkeuken toegang tot de achtertuin.

In de groene en beschutte achtertuin met een oppervlakte van ca. 142,4 m² ervaart u een oase van rust. De tuin is fraai ingericht met planten, bomen (onder meer een rijk dragende appelboom en kersenboom), betegelde paadjes en een terras. Ook is er een tuinhuisje aanwezig. De achtertuin is zowel vanuit de woning als achterom bereikbaar, via een af te sluiten poort met eigen pad naar de ‘Brouwersdyk’. Hier is parkeren vrij, net als in het grootste deel van de nabije omgeving.

De trapopgang naar de eerste verdieping brengt ons op de overloop met royale inloopkast, welke eventueel te gebruiken is als kleine slaapkamer. Er is veel bergruimte achter knieschotten. De overloop is gedeeltelijk opengewerkt tot aan de nok en geeft toegang tot twee slaapkamers, de badkamer en de infrarood sauna.

De grootste slaapkamer is gelegen aan de voorzijde van het pand. Deze kamer is voorzien van een stijlvolle dakkapel en groot Velux-dakraam. In het plafond zijn inbouwspots aangebracht, evenals op de overloop. Deze slaapkamer zou kunnen worden opgesplitst in twee slaapkamers.

In de slaapkamer aan de achterzijde van het pand zijn authentieke balken in het zicht gelaten.

De moderne badkamer is voorzien van een ligbad (Ucosan Whirlpool), inloopdouche, hangcloset, kwalitatief wastafelmeubel met lades en spiegel en een zogenoemde ‘zwevende’ kast, waarin u uw handdoeken kunt opbergen. Het Velux-dakraam zorgt voor natuurlijk lichtinval.

Bent u benieuwd naar dit prachtige pand gelegen aan Noard 147 in Workum? Graag nodigen wij u uit voor een bezichtiging!

Workum:
Het Elfstedenstadje Workum ligt in de Zuidwesthoek van Friesland en is één van de oudste stadjes van deze provincie. Workum heeft voor iedereen genoeg te bieden: van Jopie Huisman Museum tot gezellige terrasjes en van gildebaren tot natuurwaarden. U kunt genieten van de prachtige schilderijen van de oudijzer- en lompenkoopman Jopie Huisman en er is ook een museum waar u kennis maakt met de rijke historie van Workum. Een wandeling door het oude centrum is een attractie op zichzelf; de vele schitterende monumenten en geveltjes staan in rijen naast elkaar. Maar ook de natuur rondom het stadje is zeker de moeite waard. U kunt prachtige natuurwandelingen en fietstochten maken langs de Friese IJsselmeerkust of door de kleine dorpjes en gehuchtjes in de omgeving. De vaarverbinding "De Diepe Dolte", is de vaarverbinding tussen het IJsselmeer en de Friese Meren.

Workum ligt aan de provinciale weg N359 met goede verbindingen met plaatsen als Bolsward, Sneek en Leeuwarden maar ook de Randstad ligt op ongeveer 1 uur rijden.

Dit object wordt u via Makelaardij P.J. de Jong aangeboden op de websites makelaardijpjdejong.nl, igge.nl en op funda.nl. Makelaardij P.J. de Jong staat niet in voor, en/of is betrokken bij informatie die afkomstig is van andere websites.

Bent u benieuwd of u de stap naar deze woning kunt zetten? Onze hypotheekadviseurs Andreas de Jong en Janine de Boer geven u graag inzichtelijk advies over uw maximaal haalbare hypotheeklening.
Moet u uw oude woning nog verkopen? De makelaars van Makelaardij P.J. de Jong komen graag een keer langs om de actuele waarde in te schatten, zodat u direct weet of u deze stap naar de nieuwe woning kunt zetten. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Makelaardij P.J. de Jong. Wij zijn u graag van dienst!

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 265,000 kosten koper
Asking price per m²
info
€ 1,456
Listed since
2 months
Status
Sold under reservation
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Single-family home, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1920
Specific
Protected townscape or village view (permit needed for alterations)
Type of roof
Hipped roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
182 m²
External storage space
6 m²
Plot size
352 m²
Volume in cubic meters
734 m³

Layout

Number of rooms
6 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, shower and toilet
Number of stories
2 stories and a loft
Facilities
Skylight, passive ventilation system, flue and TV via cable

Energy

Energy label
E What does this mean?
Insulation
Roof insulation, partly double glazed and floor insulation
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit (gas-fired combination boiler from 2007, in ownership)

Cadastral data

WORKUM A 6071
Cadastral map
Area
280 m²
Ownership situation
Full ownership
WORKUM A 6070
Area
50 m²
Ownership situation
Full ownership
WORKUM A 6069
Area
22 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In center
Garden
Back garden
Back garden
120 m² (12 meter deep and 10 meter broad)
Garden location
Located at the northwest accessible via the rear

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Market insights Beta

Avg. asking price

Workum

All of Workum

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Workum

All of Workum

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Noard 147

€ 265,000 k.k.