Sacramentshof - Wonen in of achter de Sacramentskerk!

Tilburg Sale started
From € 435,000 to € 685,000 v.o.n.

Hightlighted features

  • Number of houses 15 (1 available)
  • Living area 110 to 189 m²
  • Number of rooms 6 to 9
  • Plot size 127 to 240 m²

Project Sacramentshof - Wonen in of achter de Sacramentskerk!

*** BOUW GESTART! LAATSTE WONING TE KOOP ***

De Sacramentskerk in Tilburg krijgt een prachtige nieuwe bestemming. Met woningen in de toren, in de zijvleugels van de kerk en nieuwbouwwoningen op het achtergelegen terrein. Van de vijftien woningen zijn er nog maar drie beschikbaar, misschien iets voor jou?

ARMHOEFSE AKKERS
Sacramentshof ligt in de wijk Armhoefse Akkers. Tegen de binnenstad aan en tegelijkertijd direct grenzend aan het buitengebied Moerenburg. Binnen vijf minuten bevind je je in de stad of in de natuur. Niet voor niets is het één van de populairste wijken van Tilburg en nu dus met de optie om hiervan te genieten in ruime woningen met alle comfort van (ver)nieuwbouw.

15 WONINGEN IN EN OM DE SACRAMENTSKERK
De woning die van veraf al direct de aandacht trekt is de torenwoning: één eengezinswoning van maar liefst zeven woonlagen, een eigen lift en adembenemende vergezichten. De twee woningen in de linker- en rechtervleugel kennen een spannende combinatie tussen oud en nieuw. Van dit woontype is nog één woning beschikbaar. Op het achtergelegen terrein komen twaalf nieuwbouwwoningen, gebouwd met alle comfort van nu.

WONINGEN LOUDONSTRAAT (Type A) (verkocht onder voorbehoud)
Van de nieuwbouwwoningen op het achtergelegen terrein is alleen bouwnummer 14 nog beschikbaar. Op een rustige plek gelegen, een stukje terug van de Loudonstraat. Extra breed (met een frontbreedte van 6 meter), met maar liefst vier grote slaapkamers en met veel daglicht dankzij de grote raampartijen. Naast een privacy biedende achtertuin hebben deze woningen bovendien een voortuin van circa 15 meter diep. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen of je kunt lekker wegdromen onder de monumentale boom.

– Perceel: ca 205 m² - tot 240 m² (inclusief voortuin met bijzondere voorwaarden)
– Inhoud: ca 529 m³ - ca 550 m³
– Woonopp.: ca 124 m²
– 4 ruime slaapkamers
– rustige groene plek
– eigen parkeerplaats op binnenterrein
– zeer energiezuinig
– luxe keuken en badkamer
– voor de voortuinen gelden bijzondere voorwaarden om het behoud van de monumentale boom te waarborgen. Kijk hiervoor in de technische omschrijving.

KERKWONINGEN
Van de kerkwoningen is alleen bouwnummer 1 nog beschikbaar. Een spannende samensmelting tussen oud en nieuw. Niets is standaard in deze woningen. In het oude deel vind je mooi getoogde plafonds, glas-in-lood en een prachtige wand van origineel mozaïek. Het ademt daardoor nog echt de sfeer van de Sacramentskerk. Het nieuwe deel geeft de woningen veel daglicht en praktische ruimten. Een ideale combinatie dus.

Hoofdkenmerken woning 1
– Perceel: ca 164 m²
– Inhoud: ca 695 m³
– Woonopp.: ca 110 m²
– unieke uitstraling door combinatie oud en nieuw
– veel originele details, zoals een schitterende mozaïekwand en hoge, getoogde plafonds
– eigen parkeerplaats op binnenterrein

TORENWONING (verkocht onder voorbehoud)
In de toren van de kerk wordt één woning gerealiseerd verdeeld over zeven woonlagen. Zo bijzonder vind je ze niet snel in Tilburg en verre omstreken! Deze woning is verkocht onder voorbehoud, dus je kunt je alleen nog inschrijven als reservekandidaat. De architect heeft met de bestaande gevelopeningen gespeeld en op strategische punten een aantal ramen toegevoegd, waardoor iedere verdieping een andere sfeer, oriëntatie en uitzicht krijgt. De oorspronkelijke toren blijft behouden, maar voor de indeling van de toren zijn tal van mogelijkheden.

– Perceel: ca 156 m²
– Inhoud: ca 1680 m³
– Woonopp.: ca 189 m²
– eigen lift
– 7 woonlagen
– 2 eigen parkeerplaatsen

WONINGTYPE B & C (verkocht)

Aan de rustige Loudonstraat liggen buiten de Type A-woningen ook de woningen van het type B. De Type B-woningen zijn inmiddels allemaal verkocht. Dat geldt ook voor de Type C-woningen. Deze zijn vergelijkbaar met type B, maar liggen om de hoek aan de Pelgrimsweg tegen de bestaande kerk aan.

Vragen?
Heb je vragen? Neem gerust contact op met Kin Makelaars Tilburg. We beantwoorden je vragen met alle plezier!

Photos

360° photos and video

360° photos
Video

Planning

Project phase: sale started
Start sale May 2018

Residential property types

Of the 15 houses in this project 1 is available

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Sacramentshof - Wonen in of achter de Sacramentskerk!

From € 435,000 to € 685,000 v.o.n.