Project PHV Fabriek Veenendaal

Veenendaal Sale started
From € 549,000 to € 595,000 v.o.n.

Hightlighted features

 • Number of houses 2 (2 available)
 • Living area 195 to 200 m²
 • Number of rooms 1

Project Project PHV Fabriek Veenendaal

In de verkoop: Twee prachtige appartementen in het stadshart van Veenendaal.
Een luxe appartement aan de begane grond en een luxe penthouse, met eigen parkeerplaats en garage!

Droomt u van uw eigen appartement in het centrum van Veenendaal? Dan is dit uw kans! In het geliefde Veenendaal worden twee unieke appartement gebouwd aan de Paul Heijhof, gelegen nabij de Vijgendam in het oude garenmagazijn van de PHV. Moderne appartementen in een historisch jasje voorzien van alle gemakken van deze tijd. Bovenop de ideale ligging zijn alle voorzieningen heel dichtbij.

Na een succesvolle ontwerpfase zal binnenkort met de renovatie van dit unieke project gestart worden. Door het ontwerp heeft elk appartement haar eigen charmes. Qua indeling van de appartementen zijn er verschillende mogelijkheden. Ieder appartement heeft een eigen parkeerplaats en garage en in de straat wordt ruim voldoende voorzien in parkeergelegenheid.
Kortom, het ideale uitgangspunt om optimaal te kunnen genieten van uw nieuwe appartement.

In het kort:

- Hartje centrum
- Topkwaliteit
- Kopen met woningborggarantie
- Superlaag energieverbruik
- Inclusief luxe keuken en sanitair
- Inclusief open haard aansluiting
- Eigen parkeerplaats en garage
- Eigen zonnepanelen per appartement

Een stukje geschiedenis:

Kousen- en Tricotagefabriek ''Pehavee'' was bekend van de 'spencer-heij' en truien.
Haar fabriek was beter bekend als de Pehavee of kortweg PHV, zoals op de schoorsteen staat.
Deze afkorting komt van Paul Hey, Veenendaal. Ook voerde zij het merk 'Mr. Poodle'.

De PHV fabriek vindt zijn oorsprong in het wolkammerbedrijf van Paulus Heij, met de naam ''P. Heij en Zonen'', later de 'PeHaVee''. Veenendaal heeft een lange traditie van wolindustrie, die opkwam aan het eind van de 17e eeuw.

Aan het eind van de 60er jaren verhuise de PeHaVee fabriek naar Culemborg. Een mantelfabriek nam daarna zijn intrek in dit pand. Met het faillissement van deze firma werd vanaf 1974 het gebouw verhuurd aan plankenfabrikant Grönloh. Daarna was een kunstenaarscollectief gebruiker van het pand en werd het gedeeltelijk als opslag gebruikt van een beddenfabrikant.

De vestiging van de fabriek heeft ook zijn weerslag op omgeving gehad. Het huis voor de fabriek, direct aan de Vijgendam (rechts de inrit naar de fabriek) behoorde bij de fabriek in de tijd dat hier de mantelfabriek gevestigd was. Ook het rijtje van zeven arbeiderswoningen aan het einde van de Vijgendam houdt verband met de fabriek. Deze woningen zijn opgericht door P. Heij ten behoeve van werknemers op de fabriek.

De PHV-fabriek is gebouwd in de periode na de tweede wereldoorlog. In eerste instantie opgetrokken in één bouwlaag en in verschillende fasen tot stand gekomen. In 1995 is een gedeelte van de fabriek (het garenmagazijn) uitgebreid met een verdieping. Dit is nog goed te zien door de verschillen in kleur steen van de begane grond en de verdieping. In dit deel bevindt zich ook de karakteristieke schoorsteen met de letter PHV.

Bij de renovatie van deze fabriek is na veel studie en onderzoek gekozen om het garenmagazijn te behouden. Mede omdat in dit deel de karakteristieke schoorsteen is opgenomen, die veel oud-Veenendalers zich nog goed herinneren. Ook zal de eerste steen, die zich in het te slopen gedeelte bevindt, opgenomen worden in de nieuwe muur van het garenmagazijn.

De buitengevels van het garenmagazijn zijn in verschillende periode tot stand gekomen en hebben ook enkele wijzigingen ondergaan. Op de begane grond van de westgevel na zijn de gevels in hun oude staat teruggebracht. Ook de indeling van de kozijnen is zo dicht mogelijk bij het origineel. Alleen het deel met de entrees van de woningen is nieuw, hier sloot het garenmagazijn aan het gesloopte gedeelte, wat kantoor en fabriek bevatte. Hiervoor komen 10 kleine woningen in de plaats, in een bouwstijl die elementen bevat uit fabrieksarchitecten van begin 20e eeuw.

Photos

360° photos and video

Video

Planning

Project phase: sale started
Now
Start sale January 2020
Expected start construction April 2020
Expected delivery September 2020

Residential property types

Of the 2 houses in this project 2 are available

 • Appartement begane grond

  Penthouse € 595,000 v.o.n.
  • living area 200 m² Living area
  • number of rooms 1 room
  House Living area Rooms Price
  Bouwnummer (Bouwnr. 1) Under option 200 m² living area 1 room € 595,000 v.o.n.
 • Appartement penthouse

  Penthouse € 549,000 v.o.n.
  • living area 195 m² Living area
  • number of rooms 1 room
  House Living area Rooms Price
  Bouwnummer (Bouwnr. 2) 195 m² living area 1 room € 549,000 v.o.n.

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Project PHV Fabriek Veenendaal

From € 549,000 to € 595,000 v.o.n.