Prinsengracht 417 E 1016 HM Amsterdam Grachtengordel-West

Uitgelichte kenmerken

  • 150 m² wonen
  • 3 slaapkamers

Omschrijving

English text below

Drie laags appartement met veel privacy van 150 m2 met twee dakterrassen gelegen op een toplocatie aan de Prinsengracht om de hoek van de 9 straatjes.
Het appartement ligt aan de achterzijde van een zeer goed onderhouden complex met een dakterras op het zuidoosten waar het al in het vroege voorjaar genieten is van de zon en een dakterras op het zuidwesten waar de zon ondergaat.

Indeling

BEGANE GROND:
Gemeenschappelijk entree op de begane grond, ruime gang naar het achterhuis. Entree appartement, ruime hal met garderobekast, prachtige grote (slaap) kamer met hoge plafonds en deels glazen dak voorzien van een eigen badkamer voorzien van inloopdouche, wastafel en eigen toilet.

EERSTE VERDIEPING:
Op deze verdieping bevindt zich de sfeervolle en ruime living van circa 50m2
met open haard, alsmede de leefkeuken voorzien van diverse inbouwapparatuur. Deze verdieping ligt zo goed als vrij, zonder boven –of zijburen en op woonkamer niveau is het makkelijk toegankelijke (eerste) dakterras. Voorts is op deze verdieping de ruime tweede slaapkamer gelegen met hoge plafonds. De badkamer is voorzien een ligbad, een inloopdouche, het tweede toilet, wastafel en vloerverwarming. Separaat is er een berging voor de wasmachine en droger en in een tweede bergingskast bevindt zich de Remeha HR ketel.

TWEEDE VERDIEPING:
Op deze knusse verdieping bevindt zich de derde slaapkamer met aansluitend het grote, tweede dakterras van 23m2 gelegen op zuidwest.

De Vereniging van Eigenaren
Het betreft de Vereniging van Eigenaren ‘Prinsengracht 417 - 419. Deze kleinschalige VvE wordt beheerd door VvE Gemak de maandelijkse bijdrage is € 315,--. Het betreft een gezonde VvE welke is voorzien van een meerjarenonderhoudsplan opgesteld in 2020, notulen, balans en financiële reserves.

Locatie
Deze locatie is waanzinnig! Het appartement ligt midden in de grachtengordel die sinds 2010 op de Werelderfgoed lijst van de UNESCO staat. Diverse eetgelegenheden bevinden zich om de hoek, van luxe dineren bij onder andere Bussia, Envy en sterrenrestaurant Vinkeles of een lekkere daghap bij eetcafés de Eland of Van Puffelen. In de 9 straatjes is het lekker winkelen bij de diverse winkels en boetieks en voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij verschillende supermarkten. Alles op loopafstand!

De bereikbaarheid
De woning is zowel met de auto als het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Vanaf de Westermarkt rijden de tramlijnen 13, 14 en 17 en bij het busstation aan de Marnixstraat ter hoogte van de Elandsgracht vindt u haltes voor diverse buslijnen waaronder de snelbus naar Schiphol. Via de S105 en de Rozengracht bereikt u met de auto binnen circa 10 minuten de ring A10.

Parkeren
Betaald parkeren voor de deur. Voor meer informatie inzake vergunningensysteem raadpleeg de website van de Gemeente Amsterdam.

Bijzonderheden
NEN-2580 150m2, bruto 189m2;
Bouwjaar 1918;
Dakterras 23m2 op zuidoost en 22m2 op zuidwest;
C.V.-installatie 2009;
Maandelijkse bijdrage VvE bedraagt € 315,--;
Eigen grond;
Gunstig gelegen t.o.v. faciliteiten;
Opleveren in overleg;
Verkoper behoudt zich het recht van gunning voor;

Ondanks de huidige omstandigheden bent u van harte welkom voor een bezichtiging, waarbij we wel de volgende maatregelen strikt in acht nemen:

Bezichtigingen deden wij op voorhand al en nu nog steeds op afspraak;
- draag tijdens de bezichtiging een mondkapje;
- wij reserveren voor u 15 minuten per bezichtiging, dus gelieve op tijd te komen;
- u bent van harte welkom met maximaal 2 mensen inclusief kinderen en/of aankoopmakelaar;
- als er toch nog kijkers binnen zijn, vragen wij u vriendelijk even buiten te wachten;
- wij schudden geen handen;
- wij houden minimaal 1,5m. afstand tijdens de bezichtiging, gelieve u daar ook aan te houden voor ieders gezondheid;
- heeft u een loopneus, hoest u, voelt u zich verkouden of koortsig? Dan verzoeken wij u om thuis te blijven.
-------------------------------------------------------------

Three floor flat with lots of privacy of 150 m2 with two roof terraces situated in a prime location on the Prinsengracht around the corner from the 9 streets.
The flat is located at the rear of a very well maintained complex with a roof terrace facing southeast where it is already early spring enjoying the sun and a roof terrace facing southwest where the sun sets.

Layout

GROUND FLOOR:
Communal entrance on the ground floor, spacious hallway to the back house. Entrance flat, spacious hall with wardrobe, beautiful large (bed) room with high ceilings and partly glass roof with a private bathroom with walk-in shower, sink and private toilet.

FIRST FLOOR:
On this floor is the attractive and spacious living room of approximately 50m2
with fireplace, and the kitchen with appliances. This floor is almost free, without upstairs or side neighbours and at the living room level is the easily accessible (first) roof terrace. Also on this floor is the spacious second bedroom located with high ceilings. The bathroom has a bathtub, a walk-in shower, the second toilet, washbasin and floor heating. Separately there is a storage room for the washing machine and dryer and in a second storage closet is the Remeha HR boiler.

SECOND FLOOR:
On this cozy floor is the third bedroom with adjacent the large, second roof terrace of 23m2 located on the southwest.

The Owners' Association
It concerns the Owners' Association 'Prinsengracht 417 - 419. This small-scale association is managed by VvE Gemak and the monthly contribution is € 315,--. It is a healthy owner-occupier association that is equipped with a multi-year maintenance plan drawn up in 2020, minutes, balance sheet and financial reserves.

Location
This location is amazing! The flat is located in the middle of the canals which since 2010 are on the UNESCO World Heritage List. Various dining options are located around the corner, from luxury dining at Bussia, Envy and star restaurant Vinkeles, among others, to a tasty daytime snack at eateries de Eland or Van Puffelen. In the 9 streets, you can enjoy shopping at various shops and boutiques, and for your daily groceries, you can visit various supermarkets. All within walking distance!

The accessibility
The house is easily accessible by car and public transport. From the Westermarkt tram lines 13, 14 and 17 and at the bus station on Marnixstraat near the Elandsgracht you will find stops for various bus lines including the express bus to Schiphol. You can reach the A10 ring road by car in about 10 minutes via S105 and Rozengracht.

Parking
Paid parking in front of the building. For more information about permit system consult the website of the Municipality of Amsterdam.

Details
NEN-2580 150m2, gross 189m2;
Built in 1918;
Roof terrace 23m2 on southeast and 23m2 on southwest;
C.H.-installation 2009;
Monthly contribution VvE is € 315;
Own land;
Conveniently located to facilities;
Delivery in consultation;
Seller reserves the right of award;

Despite the current circumstances, you are most welcome to visit us, although we will strictly observe the following measures:

all viewings are done by appointment;
- please do wear a face mask;
- we reserve 15 minutes per viewing for you, so please be on time;
- you are welcome with a maximum of 2 people including children and/or purchase -agent;
- if there are still viewers inside, we kindly ask you to wait outside;
- we don't shake hands;
- we keep a minimum distance of 1,5m. during the viewing, please keep that distance as well for everyone's health;
- do you have a runny nose, cough, a cold or do you feel feverish? Then we ask you to stay at home.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Vraag altijd naar de lijst van zaken. De in deze brochure omschreven zaken horen niet altijd bij de woning en gaan soms mee en zijn soms ter overname.

Deze woning is gemeten volgens de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning met veel zorg hebben opgemeten kan het zijn dat er verschillen zijn in de afmetingen. Noch verkoper noch de makelaar accepteert enige aansprakelijkheid voor deze verschillen. De maatvoeringen worden door ons gezien als zuiver indicatief. Indien de exacte maatvoering voor u van belang is, raden wij u aan de maten zelf te (laten) meten. In dit kader merken wij op dat het Ministerie van VROM bij de basisregistraties een afwijking van 15% toelaatbaar acht. Wij gaan uit van eenzelfde toelaatbaar verschil. Hierbij zijn geen interpretatieverschillen in meegenomen. Deze kunnen leiden tot een extra verschil.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.250.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 8.333
Aangeboden sinds
5 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Bijdrage VvE
€ 315,00 per maand

Bouw

Soort appartement
Beneden + bovenwoning (appartement)
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1918
Soort dak
Plat dak bedekt met bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
150 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
45 m²
Externe bergruimte
4 m²
Inhoud
481 m³

Indeling

Aantal kamers
4 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Ligbad, 2 douches en 2 toiletten
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Gelegen op
Begane grond
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, rookkanaal en TV kabel

Energie

Energielabel
C Wat betekent dit?
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie en vloerisolatie
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Remeha (gas gestookt combiketel uit 2009, eigendom)

Kadastrale gegevens

AMSTERDAM E 9846
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan vaarwater, aan water en in centrum
Tuin
Zonneterras
Zonneterras
23 m² (5,73 meter diep en 3,97 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het zuidoosten
Balkon/dakterras
Dakterras aanwezig

Bergruimte

Schuur/berging
Inpandig
Voorzieningen
Elektra

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren en parkeervergunningen

VvE checklist

Inschrijving KvK
Ja
Jaarlijkse vergadering
Ja
Periodieke bijdrage
Ja (€ 315,00 per maand)
Reservefonds aanwezig
Ja
Onderhoudsplan
Ja
Opstalverzekering
Ja

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Prinsengracht 417 E

€ 1.250.000 k.k.