• Verkocht onder voorbehoud

Haringvlietstraat 53 1078 KA Amsterdam

Uitgelichte kenmerken

  • 237 m² wonen
  • 143 m² perceel
  • 7 slaapkamers

Omschrijving

In de mooiste straat van de Rivierenbuurt ligt dit heerlijke jaren '30 FAMILIEHUIS (ca. 237m²) met een zonnige tuin, maar liefst 7 slaapkamers en twee badkamers verdeeld over vijf woonlagen.

-See English translation below-

In 2001 is het huis volledig verbouwd en van nieuwe elektra en leidingen voorzien. Het huis is goed onderhouden. In de afgelopen vijf jaar zijn beide badkamers, de waskamer en alle toiletten verbouwd, alle ramen die nog niet van dubbel glas waren zijn van HR++ glas voorzien, is een gashaard aangelegd, zijn zonnepanelen op het dak geplaatst en is de achtertuin opnieuw aangelegd.

U komt binnen in de vestibule met glas-in-lood en het originele marmer vanwaar u toegang heeft tot de hal. De hal biedt toegang tot de trap naar de eerste verdieping, de kelder met wijnkelder, luxe toiletruimte en middels de openslaande deuren bereikt u de woonkamer en-suite. De woonkamer en-suite is voorzien van een visgraat parketvloer en de originele marmeren schouwen waarvan één met ingebouwde gashaard. De kamer aan de voorzijde wordt thans gebruikt als zitkamer en heeft een sfeervolle erker. De kamer aan de achterzijde is ingedeeld als eetkamer. Beide kamers zijn voorzien van en-suite kasten. De eetkamer staat in open verbinding met de keuken en biedt middels openslaande deuren aan de achterzijde toegang tot de tuin. De zonnige tuin is gelegen op het oosten (in deze tijd tot 16.00 zon) en biedt voldoende privacy. De tuin heeft verlichting, een druppelsysteem en aan de achterzijde een altijd groene hoge bamboehaag in een daarvoor gemaakte bak.

De open keuken is in witte kleurstelling uitgevoerd met een RVS werkblad, een spoeleiland en beschikt uiteraard over diverse inbouwapparatuur waaronder koelkast, vriezer, quooker, combi-oven, brede gaskookplaat, afzuigkap en vaatwasser. Aangrenzend treft u de bijkeuken, voorzien van klimaatkast (120 flessen) en een grote koelkast. Vanuit de bijkeuken is ook de achtertuin bereikbaar.

Vanuit de hal is de kelder bereikbaar. Hier bevindt zich de opstelling van de c.v. ketel en een gasgestookte koppel boiler (Nefit). Aan de achterzijde is de kleine separate wijnkelder gelegen, volledig geïsoleerd, voorzien van wijnkoel-unit met ruimte voor ca. 800 flessen.

Eerste verdieping
Een vaste trap brengt u naar de eerste verdieping met drie slaapkamers. U komt aan op de overloop met luxe toiletruimte voorzien van fonteintje en vloerverwarming. Twee slaapkamers zijn gelegen aan de voorzijde waarvan één met marmeren schouw die thans in gebruik is als werkkamer / speelkamer. De master bedroom is gelegen aan de achterzijde en beschikt over een ruime op maat gemaakte walk in closet en een badkamer en-suite (af te sluiten met schuifdeuren). Deze luxe badkamer is onder architectuur verbouwd en is uitgevoerd in calacatta macchia d’oro marmer met kranen van Lefroy Brooks en sanitair van Villeroy & Boch. De badkamer is uitgerust met een zeer riante op maat gemaakte inloopdouche, een prachtig walnoten houten meubel met marmeren blad en dubbele wastafels ontworpen voor deze ruimte, een inbouwkast en een bidet. Vanuit zowel de master bedroom als de badkamer is het balkon, over de volle breedte, te bereiken.

Deze gehele verdieping is voorzien van een visgraat parketvloer (met uitzondering van de sanitaire ruimtes).

Tweede verdieping
Overloop met veel lichtinval door lichtkoepel en een luxe (derde) toiletruimte voorzien van fonteintje. Op deze verdieping bevinden zich eveneens drie slaapkamers, een tweede badkamer en een ruime waskamer. Deze waskamer heeft een marmeren tegelvloer, een originele inbouwkast, een kast voor wasmachine en droger en gootsteen (voorzien van close-in boiler). De prachtige moderne kinderbadkamer heeft natuurlijke lichtinval door de lichtkoepels en is voorzien van een fraai vrijstaand ligbad, Dornbracht kranen, Sicis mozaiektegels en een op maat gemaakt meubel met dubbele wastafels en een inloopdouche.

Middels de vaste trap bereikt u de derde verdieping waar nog een hele speelse, zevende slaapkamer dan wel speelkamer is gesitueerd, voorzien van een groot velux dakraam.

Op zoek naar een prachtig jaren '30 herenhuis met veel (7!) slaapkamers, meerdere badkamers, een wijnkelder en heerlijke tuin op een toplocatie? Bel ons kantoor voor het maken van een afspraak!

Raadpleeg onze plattegronden voor de huidige indeling van deze woning.

Omgeving
Het herenhuis is gelegen in een rustige en kindvriendelijke straat met éénrichtingsverkeer en brede stoepen. De hoofdingang van het Beatrixpark ligt op enkele minuten lopen. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u lopend naar de Maasstraat, de Scheldestraat of de Beethovenstraat. Hier vindt u een ruim aanbod van winkels, speciaalzaken en horecazaken. Op de fiets is binnen een paar minuten het Centrum, de Zuidas of de Pijp te bereiken. In de dichte nabijheid zijn goede scholen en kinderdagverblijven te vinden, zowel in de rivierenbuurt als in Oud Zuid.
De bereikbaarheid is uitstekend. Bussen en trams stoppen om de hoek. Station RAI / Noord-Zuidlijn ligt op een paar minuten afstand en binnen een mum van tijd bevindt u zich op de ring Amsterdam (A10).

Parkeren kan middels een bewonersvergunning, kosten bedragen € 139,13. Er is momenteel GEEN wachttijd (zie
De woning is gelegen op erfpacht grond van de gemeente Amsterdam. De Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht uit 1994 zijn van toepassing. Het huidige tijdvak loopt van 01-07-2002 tot 30-06-2052. De huidige canon bedraagt € 4.250,07 per jaar met 5-jaarlijkse canonindexering (fiscaal aftrekbaar). Na het huidige tijdvak (2052) zal de erfpacht worden omgezet naar eeuwigdurende erfpacht met een canon van € 7565,30 (plus indexatie).

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte ca. 237 m² exclusief kelder/wijnkelder (conform NEN2580)
- Bouwjaar ca. 1928
- Beschermd stads en dorpsgezicht
- Voorzien van diverse originele details waaronder glas-in-loodramen en marmeren schouwen
- Verwarming en warm water middels c.v.-ketel en een gasgestookte koppel boiler (Nefit)
- 15 zonnepanelen zijn geplaatst
- Diverse verbouwingen gedaan afgelopen jaren (2001 gehele renovatie, 2016 eerste verdieping,
2017 badkamer 2e verdieping, HR++ beglazing achterzijde begane grond en eerste verdieping 2018)
- Geïsoleerd d.m.v. dubbele beglazing
- Achtertuin voorzien van druppelsysteem
- Aanvaarding in overleg

Meetinstructie
Het verkochte is gemeten met gebruikmaking van de Meetinstructie, welke is gebaseerd op de normen zoals vastgelegd in NEN 2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen en beperkingen bij het uitvoeren van een meting.
De woning is gemeten door een betrouwbaar professioneel bedrijf en koper vrijwaart de medewerkers van Voorma & Millenaar makelaars o.g. en de verkoper voor eventuele afwijkingen in de opgegeven maten. Koper verklaart in de gelegenheid te zijn gesteld om de het verkochte zelf te (laten) meten conform NEN 2580.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Situated on the most beautiful street in Rivierenbuurt is this fabulous 1930s FAMILY HOME (ca. 237sqm) with a sunny garden, an amazing 7 bedrooms and two bathrooms, spanning five levels.

The house was completely remodeled in 2001, also addressing the electrics and plumbing. The house is well-maintained. Over the course of the past five years, the bathrooms, laundry room and all restrooms were refurbished, all windows that were not yet fitted with double glazing were fitted with IG++ glazing, a gas fireplace was fitted, solar panels were installed and the backyard was newly landscaped.

Entrance to the foyer with stained-glass and the original marble. The foyer opens to the hall. The hall includes the stairs to the first floor, the basement with the wine cellar, luxury restroom and French doors open to the living room with pocket doors. This living room features herringbone parquet flooring and the original marble fireplace mantels, one of which is fitted with a gas fireplace. The room at the front is currently used as the lounge and features a charming bay. The room at the back is the dining room. Both rooms include pocket door cabinets. The dining room connects through to the kitchen and French doors open to the backyard. The sunny garden faces east (currently, direct sunlight exposure until 4:00pm) and is sufficiently secluded. The garden is fitted with lighting, a drip irrigation system and an evergreen bamboo hedge at the back in a custom planter.

The white open-plan kitchen is fitted with a stainless-steel countertop, chef's island and a wide range of appliances including a refrigerator, freezer, Quooker, combination oven, wide gas cooker, range hood and dishwasher. Adjacent is the pantry, with a wine climatizer (120 bottles) and a large refrigerator. The pantry also opens to the backyard.

The hall also accesses the basement. This level includes the central heating unit and a gas-fired boiler (Nefit). At the rear is the small separate wine cellar, which is fully insulated and fitted with a wine cooling unit with space for ca. 800 bottles.

First floor
Stairs lead to the first floor with three bedrooms. The landing accesses a luxury restroom with a toilet and washbasin and underfloor heating. There are two bedrooms at the front, one with a marble mantel. This room is currently in use as a study/playroom. The master bedroom is at the rear and includes a custom walk-in closet and a connecting bathroom (with sliding doors). This luxury bathroom was remodeled according to architectural design, featuring alacatta macchia d’oro marble with Lefroy Brooks taps and Villeroy & Boch furnishings. The bathroom includes an extremely large custom walk-in shower, a stunning walnut vanity with a marble counter and double sinks especially designed for this space, a fitted closet and a bidet. Both the master bedroom and the bathroom open to the balcony, which spans the full width of the house.

This entire level is fitted with herringbone parquet flooring (with the exception of the bathroom/restroom)

Second floor
Bright landing with a skylight and a luxury (third) restroom with a toilet and washbasin. This level also accommodates three bedrooms, a second bathroom and a large laundry room. The laundry room features marble flooring, an original fitted closet, a closet for the laundry machine and dryer and a sink (with a close-in boiler). The beautiful modern children's bathroom has natural daylight entry by means of its skylights and is fitted with a stunning free-standing bathtub, Dornbracht taps, Sicis mosaic tiling and a custom double vanity and a walk-in shower.
Stairs lead up to the third floor, with a lovely, quirky seventh bedroom/ playroom, with a large Velux roof window.

Are you looking for a stunning 1930s townhouse with a lot of (7!) bedrooms, multiple bathrooms, a wine cellar and a lovely garden, in a prime location? Call our office to schedule an appointment!

Please consult our floorplans for the current layout of this home.

Area
The townhouse is on a quiet, family-friendly street with one-way traffic and wide sidewalks. The main entrance to Beatrixpark is just a few minutes' walk away. Groceries are available, within walking distance, on Maasstraat, Scheldestraat and Beethovenstraat, all offering a wide selection of shops, specialty shops and eateries and cafes. The property is within a few minutes' cycling distance of the city center, Zuidas or De Pijp. In the immediate proximity to good schools and daycare centers, both in Rivierenbuurt and Oud Zuid.
Connectivity is excellent. There are bus and tram stops around the corner. Station RAI / Noord-Zuidlijn metro is just a few minutes' away and there is easy and quick access to the A10 beltway.

A resident parking permit is available for the area, costs amount to € 139.13. There is currently NO waiting list (see lease
The property is situated on ground lease land owned by the municipality of Amsterdam. Subject to the general terms and conditions for continuous ground lease from 1994. The current lease period is effective from 01-07-2002 until 30-06-2052. The current lease amounts to € 4,250.07 per year, subject to 5-yearly indexation (tax deductible). After the current lease period ends (2052) the lease will be revised to everlasting ground lease with an annual lease of
€ 7,565.30 (plus indexation).

Specifications:
- Residential floor area ca. 237 sqm excluding the basement/ wine cellar (NEN2580 survey standards)
- Built ca. 1928
- Protected cityscape
- Featuring numerous original period details, including stained-glass windows and marble mantels
- Heating and warm water: central heating kettle and gas boiler (Nefit)
- 15 solar panels
- Several renovations have taken place over the years (2001 full remodel, 2016 first floor,
2017 bathroom 2nd floor, IG++ glazing rear ground floor and first floor 2018)
- Insulation: double glazing
- Backyard with drip irrigation
- Closing upon mutual agreement

Measurement Code
The floor area of the property was measured in accordance with the Measurement Code, based on the standards prescribed by NEN 2580. The Measurement Code was introduced in order to ensure a more universal measurement method for indicating total floor area. The Measurement Code cannot not however fully preclude discrepancies due to differences in interpretation, rounding and restrictions to conducting measurement surveys.
The property was surveyed by a reliable professional organization and buyer indemnifies the employees of Voorma & Millenaar makelaars o.g. and the seller against potential discrepancies in the given measurements. Buyer declares to have been given the opportunity to personally conduct or assign a third party to conduct a NEN 2580 measurement survey of the property.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 2.130.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
info
€ 8.987
Aangeboden sinds
6 weken
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Herenhuis, tussenwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1928
Specifiek
Beschermd stads- of dorpsgezicht
Soort dak
Mansarde dak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
237 m²
Overige inpandige ruimte
23 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
6 m²
Perceel
143 m²
Inhoud
876 m³

Indeling

Aantal kamers
9 kamers (7 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers en 3 aparte toiletten
Badkamervoorzieningen
Ligbad
Aantal woonlagen
4 woonlagen en een kelder
Voorzieningen
Zonnepanelen

Energie

Energielabel
F Wat betekent dit?
Isolatie
Dubbel glas
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel en gasboiler
Cv-ketel
Nefit (gas gestookt, eigendom)

Kadastrale gegevens

AMSTERDAM V 6067
Kadastrale kaart
Oppervlakte
143 m²
Eigendomssituatie
Gemeentelijke erfpacht (einddatum erfpacht: 30-06-2052)
Lasten
€ 4.250,07 per jaar

Buitenruimte

Ligging
In centrum en in woonwijk
Tuin
Achtertuin
Achtertuin
55 m² (9,1 meter diep en 6 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het oosten
Balkon/dakterras
Balkon aanwezig

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren en parkeervergunningen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Woningmarkt Beta

Gem. vraagprijs

Scheldebuurt

Heel Amsterdam

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Gem. vraagprijs per m2

Scheldebuurt

Heel Amsterdam

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs / m2 te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Hulp nodig bij het kopen?

Met een makelaar krijg je meer inzichten in de woningmarkt.

arrow-right Vind een makelaar
Gebaseerd op verkochte woningen in deze buurt in het afgelopen jaar. Meer informatie

Haringvlietstraat 53

€ 2.130.000 k.k.