Ficarystraat 6641 KP Beuningen (GE)

Omschrijving

Wilt u landelijk wonen en de stedelijke voorzieningen van Nijmegen, Beuningen en Wijchen in de nabijheid hebben, dan is deze bouwkavel een uitgelezen kans!

Bouwmogelijkheden:
Voor de nieuwbouw aan de Ficarystraat wordt naast het bestaande erf Ficarystraat 2, een nieuw erf gesitueerd dat qua maat en schaal aansluit bij de bestaande erven in het buitengebied door het combineren van 2 woonpercelen binnen één erfensemble. Zo wordt lintbebouwing, wat niet passend is in deze omgeving, voorkomen en worden zichten op het landschap vanaf de Ficarystraat en Wilhelminalaan behouden. Inmiddels is één kavel reeds bebouwd en is de andere bouwkavel thans beschikbaar.

Op het nieuw te vormen erf bevindt zich thans al een recent gebouwde moderne woning (type schuurwoning) en is de aangrenzende bouwkavel met een bouwvlak van ca. 2.000 m2 beschikbaar waar u de mogelijkheid krijgt een woning te bouwen met een inhoud van 1.000 m3. Bij de woning mag een bijgebouw worden geplaatst van 120 m2. Op de reeds gerealiseerde westelijke kavel is een moderne "schuurtype" woning gerealiseerd, op de te koop staande kavel aan oostelijke zijde is "boerderijtype" woning toegestaan. De aangrenzende agrarische grond groot ca. 8.000 m2 wordt met inbegrip van voornoemd bouwblok te koop aangeboden waardoor de totale oppervlakte van de kavel ca. 10.000 m2 bedraagt.

Hoe de vrijstaande woning er in de praktijk uit gaat zien, kunt u nog voor een groot deel zelf bepalen. Het door opdrachtgever in een eerdere fase ontwikkelde bouwplan op de bouwkavel aan oostelijke zijde is door architect Wil Janssen uit Beuningen getekend. Deze architect heeft veel ervaring in deze omgeving en gaat hierover graag met u in gesprek voor de persoonlijke invulling van uw woonwensen. Het staat u overigens vrij om met een eigen architect te werken. Het hier gepresenteerde ontwerp is slechts bedoeld om een beeld te schetsen van de mogelijkheden op de kavel. U bent niet gebonden aan dit ontwerp, noch aan deze ontwerper.

Landschappelijke inpassing:
De woningen zullen in het omliggende landschap worden ingepast. De uitgangspunten van het ontwerp zijn als volgt te beschrijven:
- Bomenrij rond erf-inrichting (noord-, oost- en westzijde),
- Beide percelen hebben binnen de erf-inrichting een deel van tenminste 400 m2 aaneengesloten ruimte ingericht met semi-agrarische groene functie (bijvoorbeeld groentetuin, hoogstamfruitboomgaard of (dieren)weide,
- De omringende grond (weiland) mag worden gebruikt voor (hobbymatige) agrarische functies met een open karakter: dierenweide of grasland.

Bestemming:
Het bestemmingsplan biedt onder voorwaarden de mogelijkheid om naast wonen eventueel bedrijvigheid aan huis toe staan mits het vloeroppervlak van de woning en/of bijgebouw niet meer bedraagt dan 80 m2 voor deze activiteit. Daarnaast bestaat er, onder voorwaarden, een mogelijkheid voor realisatie van een bed & breakfast. Wij adviseren u om inzake uw specifieke wensen, eisen, gebruiks-, en de afwijkingsmogelijkheden, vooraf overleg te voeren met de gemeente Beuningen. Voor detailinformatie betreffende de bestemming en de bouwmogelijkheden op de locatie verwijzen wij graag naar ruimtelijkeplannen.nl. Ook kunt u contact opnemen met ons kantoor voor uitgebreidere informatie.

Omgeving:
De kavel ligt binnen de gemeente Beuningen tussen de kernen van Beuningen en Wijchen. De bebouwing van Beuningen en Wijchen liggen op ca. 1,5 kilometer afstand en de stad Nijmegen op ca. 2 km. De uitvalswegen A73 en A326 zijn nabij, de prima ontsluiting vanaf deze centrale landelijke locatie in Nederland is uniek.

Vraagprijs:
De kavel met de bestemming “wonen” is ca. 2.000 m2 groot en wordt aangevuld met omringende weiland tot een oppervlakte van ca. 10.000 m2 (1 ha) de vraagprijs betreft € 405.000,-- k.k. waarbij het uitgangspunt 6% overdrachtsbelasting is. De locatie heeft inmiddels een woonbestemming. Een deel van de aangrenzende gronden heeft de agrarische bestemming behouden hetgeen geen belemmering is om eventueel een gedeelte van het weiland bij de bouwkavel te trekken. De exacte oppervlakte zal door het Kadaster worden vastgesteld.

Contact:
Stuur een email naar Bart-Jan de Lorijn op mailadres: of bel 06-21541482.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 405.000 kosten koper
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 325.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort object
Bouwgrond

Indeling

Perceel
10.000 m²

Kadastrale gegevens

BEUNINGEN H 1878
Kadastrale kaart
Oppervlakte
10.000 m² (deelperceel)
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen en vrij uitzicht

Buurt

Beuningen-Buitengebied Zuid, Beuningen (GE)

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Ficarystraat

€ 405.000 k.k.