Geastmer Mar 9101 SP Dokkum De Trije Terpen

Omschrijving

Uniek en exclusief.

‘Landgoed’ Geastmer Mar is een zeer bijzondere locatie van ca. 14 hectare. Het terrein is parkachtig ingericht met wandelpaden langs een privémeer. Het gebied is omgeven door beboste polderdijken en biedt volop privacy, is landelijk gelegen en toch dicht bij de stad.

Geastmer Mar is in de jaren ’60 van de vorige eeuw onder landschapsarchitectuur aangelegd. De fraaie natuur is volledig tot wasdom gekomen. Door middel van zichtlijnen kunt u hier volop van genieten en loopt u zo van het ene landschapstype in het andere. De royale waterpartij met uitlopers en eilandjes is centraal gelegen. Dit, in combinatie met het open terrein afgewisseld met gevarieerd loofbos, geeft het gebied een idyllische aanblik.

Bestemmingsplan
Aan de oever van het meer kunt u uw woning bouwen. Het geldende bestemmingsplan omvat een royale footprint van maar liefst 300 m2 voor hoofd- en bijgebouwen. Het betreft 1 bouwkavel. Het terrein is geschikt voor diverse doeleinden. En leent zich bovendien uitstekend voor ecologisch en zelfvoorzienend bouwen.

Dokkum, misschien wel de mooiste stad van de Friese elf steden, heeft een schitterende historische binnenstad. Trapgevels, grachten en bolwerken; maar liefst 140 rijksmonumenten sieren het centrum van deze vestingstad. De stad met gezellige cafés, restaurants en winkels in oude panden wordt omringd door fraaie natuur. Bovendien is Dokkum een levendige stad met een hoog voorzieningenniveau. De binnenstad van Dokkum is op fietsafstand.

In de nabijheid kunt u volop genieten van de natuur. Unesco Werelderfgoed De Waddenzee en Nationaal Park Lauwersmeer liggen om de hoek. Na een kwartier in de auto zit u op de veerboot naar Ameland of Schiermonnikoog.

Uitstekende aansluiting op provinciaal en landelijk wegennet
In 2014 werd de Haak om Leeuwarden geopend, gevolgd door 'De Centrale As' in 2016 (N356). Deze moderne verbindingen geven Noordoost Fryslân een goede aansluiting op het provinciaal en landelijk wegennet.

Op geastmer-mar .nl vindt u meer foto's van de Geastmer Mar.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort object
Bouwgrond

Indeling

Perceel
139.780 m²

Kadastrale gegevens

DOKKUM D 2673
Kadastrale kaart
Oppervlakte
103.637 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
DOKKUM D 679
Oppervlakte
18.480 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
DOKKUM D 674
Oppervlakte
11.990 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
DOKKUM D 2233
Oppervlakte
5.640 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
DOKKUM D 2672
Oppervlakte
33 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan water, buiten bebouwde kom en in bosrijke omgeving

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Geastmer Mar

Prijs op aanvraag