Klein Oosterhout 4849 Dorst

Omschrijving

LANDGOED KLEIN OOSTERHOUT

BOUW UW DROOMHUIS OP DEZE UNIEKE LOCATIE!!

Ligging van het landgoedkavel:

In het buitengebied van Dorst, grenzend aan de boswachterij Dorst is het nieuwe landgoed 'Klein Oosterhout' gelegen. Het landgoed maakt deel uit van een oude landbouwenclave, gecentreerd rond het buurtschap Steenoven.

Op het landgoed, van in totaal ca. 6,5 hectare groot, bevinden zich een tweetal bouwkavels rondom een centraal gelegen hoogstamfruitboomgaard. Op één van de kavels wordt momenteel een uniek landhuis gerealiseerd.
Het kavel dat te koop wordt aangeboden ligt ten oosten van deze boomgaard en wordt verder omsloten door een bomenweide, houtwallen en landschappelijk ingepaste agrarische percelen die, voor de liefhebber, ook als paardenweide kunnen dienen. De bestaande opstallen zullen in opdracht van de huidige eigenaar worden gesloopt.

Het kavel is uniek gelegen in een gebied dat ruimte en rust uitstraalt. Ook uniek is dat steden als Breda, Oosterhout en Tilburg op fietsafstand gelegen zijn.

Het landgoed en de bouwkavel zijn ontsloten door een autoluwe verharde weg die na het landgoed overgaat in een onverharde weg/pad. Het door is onder andere ook de privacy gewaarborgd.

Omgeving:

Het landgoed wordt aan de oostzijde begrensd door een aantal agrarische kavels met een halfopen tot open landschapsstructuur. Dit biedt weidse vergezichten met een unieke beleving van ruimte. Aan de westzijde grenst het landgoed aan de Boswachterij Dorst; een uitgestrekt bosgebied van zo’n 1.100 hectare met diverse recreatieve voorzieningen en zeldzame flora en fauna.

Binnen 10 minuten bevindt u zich in het centrum van Oosterhout, terwijl de centra van Breda en Tilburg met zo’n 20 autominuten te bereiken zijn.

Het kerkdorp Rijen bevindt zich op een hemelsbrede afstand van zo’n 1,5 kilometer en kent een inwoneraantal van circa 16.750. Er zijn diverse basisscholen en sportverenigingen aanwezig. Ten zuiden van het dorp bevindt zich een treinstation met verbindingen naar Breda, Tilburg, Den Bosch en Utrecht. Daarnaast zijn er directe busverbindingen naar onder meer Oosterhout, Breda en Tilburg.

Omschrijving bouwkavel:

De bouwkavel ligt aan de oostzijde van landgoed "Klein Oosterhout" en heeft een perceelgrootte van ca. 2275 m² met daarop een bouwvlak geprojecteerd van ca. 1305 m². Het geheel is te bereiken via een eigen ontsluiting naar de openbare weg.

Het geldende bestemmingsplan Buitengebied 2013 (incl. Lint Oosteind), herziening 4 (Landgoed Klein Oosterhout) heeft de bestemming Wonen-landgoed aan het bouwkavel toegekend. Het kavel is bestemd voor onder meer woningen met allure, als onderdeel van het landgoed. (In deze presentatie zijn enkele sfeerbeelden opgenomen. Deze dienen slechts als inspiratie en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend)

Binnen de woonbestemming is een bouwvlak van 1305 m² aanwezig. Op dit bouwvlak mag 1 vrijstaande woning worden opgericht met een maximale inhoud van 1500 m³. Daarnaast wordt er ruimte geboden aan bijgebouwen met een maximale gezamenlijke oppervlakte van 100 m².

Mogelijkheid tot extra aan te kopen:

Zowel de bomenweide aan de voorzijde van de woning als de direct aangrenzende paardenweide, houtwallen en landbouwgrond kan naar wens worden betrokken bij de verkoop. De landbouwgrond kan worden ingezet als grasland, bijvoorbeeld ten behoeve van een extra paardenweide. Het extra aan te kopen perceelgedeelte meet ca. 1,3 hectare en is voor een meerprijs aan te kopen.

Algemeen:
- Bij een verkoop wordt als basis gebruik gemaakt van het model van de koopovereenkomst, vastgesteld door de
Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen NVM, de Consumentenbond en de Vereniging Eigen
Huis. In deze koopovereenkomst wordt standaard de verplichting tot het storten van een waarborgsom of het
stellen van een bankgarantie door de koper ter grootte van 10% van de koopsom opgenomen.
- Een koopovereenkomst komt tot stand onder de opschortende voorwaarde dat beide partijen de koopovereenkomst
ondertekenen. Partijen kunnen derhalve noch aan een mondelinge overeenkomst, noch aan een schriftelijke
bevestiging daarvan, rechten ontlenen.
- Deze brochure bestaat uit vrijblijvende informatie en is met de grootste zorg samengesteld, echter aan de inhoud
van deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Maatvoeringen en en tekeningen zijn slechts indicatief,
kunnen afwijken van de werkelijke situatie en zijn uitsluitend bedoeld om een indruk te geven van de verkaveling.

Van de Water makelaars BV staat u graag bij in het aankoopproces van dit unieke bouwkavel. U kunt hiervoor contact opnemen met ons kantoor op telefoonnummer 0162-447 447. Wij maken graag een afspraak met u!

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 625.000 vrij op naam
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort object
Bouwgrond

Indeling

Perceel
2.275 m²

Kadastrale gegevens

OOSTERHOUT H 1128
Kadastrale kaart
Oppervlakte
2.275 m² (deelperceel)
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen en open ligging

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Klein Oosterhout

€ 625.000 v.o.n.