• Onder optie

Twee-onder-een-kap (Bouwnr. 6) 8097 RP Oosterwolde (GE) Oosterwolde

Onderdeel van project Oosterburgh, Oosterwolde (GE)

Omschrijving

In de 1e fase van Oosterburgh te Oosterwolde (Gld.) komen 6 BOUWKAVELS voor de bouw van VRIJSTAANDE WONINGEN en 8 BOUWKAVELS voor de bouw van een TWEE-ONDER-EEN-KAPWONING.

De woningen mogen gebouwd worden met een goothoogte van maximaal 6 en een nokhoogte van maximaal 11 meter.

Kavels 1 tot en met 4 liggen aan de westelijke rand van Oosterburgh, direct grenzend aan de groenwal en watergang.
De andere twee kavels voor een vrijstaande woning (kavel 5 en kavel 12) liggen op de hoek in het plangebied. De 8 kavels voor de twee-onder-een-kapwoningen, (kavel 6 t/m 11, kavel 13 - 14) liggen in het westelijke deel van het plangebied.
Specifieke informatie over de kavels staan in het kavelpaspoort vermeld.

LET OP:
- inschrijven kan uitsluitend via uw persoonlijke account op de website
- de inschrijving sluit op maandag 14 juni a.s. om 12:00 uur;
- inschrijven voor een vrije kavel geschikt voor de bouw van een twee-onder-een-kapwoning met de bouwnummers 6 en 7, 8 en 9, 10 en 11 en 13 en 14 dient bij voorkeur te geschieden samen met een medebouwer.
Indien géén medebouwer is aangegeven, wordt er door Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. een koppeling tot stand gebracht die bindend is. Inschrijvingen met een medebouwer krijgen voorrang op een kavel;
- alle beschikbare informatie is te downloaden (via uw persoonlijke account) via de website papieren exemplaar is via ons kantoor beschikbaar.

Omschrijving
Het beste van twee werelden, dat is Oosterburgh! Heerlijk rustig wonen aan de rand van het dorp Oosterwolde, met de gezelligheid van Elburg, Nunspeet, Kampen én de grote stad Zwolle om de hoek. Ook qua natuur, kunt u meerdere kanten op. Oosterwolde (Gld.) ligt aan de rand van de Veluwe met de prachtige bossen, heide en zandverstuivingen. Het ligt in het polderlandschap, overlopend in het Randmeergebied en de IJssel.

In deze groene omgeving kunt u straks kiezen uit diverse kavels voor vrijstaand wonen of twee-onder-een-kapwoningen. Naast de kavels komen er in de nieuwe woonwijk ook rij- en hoekwoningen en een aantal huurwoningen. In de wijk is geen gasaansluiting. Uw woning zal dan ook gasloos moeten zijn. Zo bent u op de toekomst voorbereid.

Ligging
De historie van het gebied is terug te vinden in het landschap. Zo zijn belangrijke wegen rondom Oosterwolde, de Zomer- en Winterdijk, al rond 1360 aangelegd. Met het bijbehorende waterbeheer kon de omliggende grond in cultuur worden gebracht en zo ontstond het agrarische landschap met sloten en dorpse bebouwing.
Aan de noordkant van Oosterwolde komt met Oosterburgh een prettige nieuwbouwwijk. Het plan is zó ingericht, dat de bestaande watergangen, groene bomensingels en houtwallen de begrenzing van bebouwing zijn. Zo wordt de nieuwbouw perfect ingepast in de bestaande structuur van de omgeving.

Voorzieningen
Voor de dagelijkse boodschappen zijn er supermarkten in de naburige plaatsen zoals Oldebroek, Elburg en Kampen te vinden. Oosterwolde beschikt over een lokale groenteboer, slagerswinkel, bakkerij en diverse winkels. Sportpark 'De Heughte' is thuisbasis van de populaire Verenigde Sport Club Oosterwolde (VSCO'61), een voetbalclub met een grote ledenaantal. Ook dorpshuis 'De Heerdt' vervult een centrale rol in het dorp en is een vertrouwde plek voor veel verenigingen.
De inwoners van Oosterwolde hebben zich sterk gemaakt voor een nieuw multifunctioneel centrum waar straks verenigingen, sportclubs en allerlei dorpsactiviteiten een plek vinden. Het kenmerkt de saamhorigheid van de inwoners van het dorp en de gedreven samenwerking tussen de verenigingen.

Locatie
Tussen de Schiksweg aan de zuidzijde en de Groote Woldweg aan de oostzijde verrijst straks nieuwbouwplan Oosterburgh. Het plangebied is opgedeeld in drie bouwfases. Vanaf de Groote Woldweg wordt de nieuwe wijk ontsloten.
Aan de zuidzijde is voor voetgangers en fietsers een rechtstreekse doorgang naar het dorp, tevens bestemd voor calamiteitenverkeer.
Aan de noord- en Westzijde komen twee voetgangersbruggetjes ten behoeve van de Klompenpad-route. Dit wandelpad dient tevens als schouwpad voor het waterschap.
De volgroeide bomensingels en de watergang aan de noord- en westzijde begrenzen de bebouwing en zorgen voor een groene structuur.

Centraal in Oosterburgh wordt een groene zone aangelegd die dient als Wadi (een buffer- en infiltratievoorziening bij extreme regen), maar tegelijkertijd plaats biedt aan een kinderspeelplaats en de nieuwe plek van het V1-bommenwerper monument.
Op de locatie Oosterburg is in het verleden een V1-bommenwerper neergestort. Het monument, dat nu bij de school staat, wordt verplaatst naar de groenstrook midden in het plangebied, daar waar de bommenwerper daadwerkelijk terecht is gekomen. Daarmee is dit stukje geschiedenis in Oosterwolde nog beter herkenbaar.

Graag verwijzen wij u naar de website van het nieuwbouwplan om u in te schrijven:

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 115.000 vrij op naam
Aangeboden sinds
3 maanden
Status
Onder optie
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort object
Bouwgrond

Indeling

Perceel
223 m²

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk en landelijk gelegen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Twee-onder-een-kap (Bouwnr. 6)

€ 115.000 v.o.n.