Vaartweg 57 5109 RB 's Gravenmoer

Blikvanger Stijlvolle monumentale grotendeels gemoderniseerde woonboerderij

Uitgelichte kenmerken

  • Bouwjaar 1884
  • Wonen 277 m²
  • Aantal kamers 9
  • Perceel 3.080 m²

Omschrijving

Een stijlvolle monumentale woonboerderij in grotendeels gemoderniseerd en in goede staat van onderhoud. Gelegen aan karakteristieke Vaart in ’s Gravenmoer, op een uitzonderlijk breed perceel met rondom, maar zeker aan de achterzijde veel rust en ruimte.

Locatie
Voor velen is het een droom om aan de Vaartweg in het pittoreske en schilderachtige dorp ’s Gravenmoer te kunnen wonen. Gelegen aan de zonnige en beschutte kant van de Vaartweg, biedt het u de kans om te wonen op een fantastische locatie.
’s Gravenmoer behoort tot de gemeente Dongen en is een dorp met veel groen, waar rust en ruimte nog voorhanden zijn. Tijdens alle vier de jaargetijden is ’s Gravenmoer adembenemend mooi. Wandelen en fietsen door de dijkjes, langs de Vaart, het riviertje de Donge, het slagenlandschap en de vele monumentale panden is een unieke belevenis. Voorzieningen als een supermarkt, goede slager, een grote damesmodezaak in het hoger segment, restaurant, eetcafé en snackbar zijn in het gezellige dorp aanwezig. Als u van het bruisende stadsleven wilt genieten, dan zijn Oosterhout, Breda, Tilburg en Waalwijk binnen 10-20 minuten bereikbaar.

De combinatie van ligging aan de De Vaart, met aan de achterzijde vrij uitzicht over de landerijen, het monumentale authentieke statige karakter en de wijze waarop het verbouwd is maken deze boerderij zo uniek.
Bij de aanpassingen die aan de rietgedekte woonboerderij zijn gedaan is door de opdrachtgevers telkens kwalitatief gedacht, waarbij het karakteristieke niet uit het oog verloren is.

De boerderij uit 1884 is een voormalige boerderij voor fruit en jongvee, type kortgevelboerderij, en is opgetrokken met steensemuren, van binnen uit deugdelijk geïsoleerd met behoud buiten van bestaand metselwerk met originele kozijnen. Luiken langs de kozijnen, traditionele stijlvolle lantaarns op alle hoeken van de boerderij, een fraaie luifel boven de voordeur, de smeedijzeren jaartalaanduiding en o.a. het aanwezige authentieke bakhuisje in de tuin kleden het pand fraai aan.

Door haar inhoud van maar liefst 1576 m³ en een woonoppervlakte van 277 m2 biedt deze woonboerderij voor elk gebruik en gezinssamenstelling voldoende ruimte. De volledig geïsoleerde vrijstaande dubbele garage, welke in 2014 gerenoveerd is, met grote bergzolder is een must voor de hobbyist.

Slagenland
Het slagenlandschap, volgens welk principe het veen werd ontgonnen, is hier en daar te herkennen. Het slagenlandschap, zoals wij dat nu kennen, doet denken aan de ontstaansgeschiedenis van onze streek. Hier in Brabant zijn in het jaar 1313 de eerste 20 hoeven ‘moers’ uitgegeven door de Graaf van Holland, Willem V. Vanuit de 's Gravenmoerse Vaart, werd het turf naar de randstad vervoerd.

Een ‘hoeve’ of ‘slag’ was de gangbare ontginningsmaat van 1600 meter lang en 96 meter breed. Hier ging een kwart vanaf voor ontwatering, waardoor lange smalle percelen ontstonden. Men kon alleen in de lengte ontginnen maar niet in de breedte, anders kwam men op het grondgebied van de buurman. Dit zogenaamde recht van de ‘opstrekkende heerden’ werd uitsluitend verleend aan de ontginner van het betreffende stuk land. Naast dit recht was er ook de plicht om naast de sloten elzen te planten. Deze bomen vervulden niet allen de functie van perceelscheiding, maar waren tevens leverancier van geriefhout. Ook waren het bodemverbeteraars en leverden ze brandhout (een zogenaamd mustaard) op voor de bakkers. Ten slotte dienden ze als taludversteviging. Door het vele kwelwater dat hier uit de grond kwam bestond het risico dat het talud zou wegspoelen.

Rijksmonument
Op het perceel liggen twee rijksmonumenten in de vorm van een lang gevelboerderij en een bakkershuisje. Vraag het gerust aan de makelaar. Wil u snel informatie, dan kunt u tevens kijken op rijksmonumenten.nl. Hierop vindt u tevens informatie omtrent de voor- en nadelen van een rijksmonument.

Bouwkundige informatie
In de loop van de jaren is de woning gemoderniseerd. circa 25 jaar geleden is de rieten kap vernieuwd en in 2015 nog geheel gerenoveerd c.q. onderhouden. Tevens is de kiezelstrook om de woning, welke dienst doet als goot, vernieuwd en voorzien van een drainage.

Let op! De badkamer (gedateerd) is op dit moment op de begane grond gelegen. Voor een optimaal wooncomfort, is het een must dat deze op de eerste verdieping gesitueerd wordt. Hiervoor zijn bouwtekeningen aanwezig (masterbedroom met inloopkast en badkamer). Indien dit gewenst is, dient u rekening te houden met verbouwingskosten.

Indeling:

Begane grond
Aan de voorzijde is de woning bereikbaar via een eigen brug, afsluitbaar via een stalen poort. Vanaf de brug kunt u links en rechts rijden, waarna u het schitterende aangelegde en bijzonder fraai ingerichte perceel betreedt. Aan de linkerzijde vindt u een ruime oprit die plaats biedt aan meerdere auto's en toegang biedt aan de dubbele garage.

Aan de rechterzijde is een ruime parkeerplaats voor meerdere auto's (8 stuks is geen probleem) en een inrit met poort naar de tuin. De opritten zijn voorzien van kiezels.

Entree
De hoofdentree van deze woonboerderij bevindt zich aan de rechter zijkant en is voorzien van een betonnen luifel, met smeedijzeren trekstangen. U komt binnen in een royale hal afgewerkt met een tegelvloer. In de entree een toilet, meterkast en deur naar de kelder. Het toilet is ruim opgezet met een closet en tevens een urinoir, alsmede een fraaie wastafel in deco-stijl. Vanuit de linkerzijde van de woning is de entree tevens bereikbaar. Hier zit de originele voordeur, welke thans dienst doet als "achterom".

In de entree is de meterkast gesitueerd, in 2007 volledig gemoderniseerd en beschikt over 11 groepen, 3 aardlekschakelaars en een aparte kracht stroomgroep.

Vanuit de entree kunt u linksaf, waar deuren naar de badkamer, keuken en trapopgang/werkkamer zijn.

Badkamer
De badkamer is geheel betegeld en beschikt over vloerverwarming. Er is een ligbad aanwezig, twee wastafels en een vrij hangend toilet.

Keuken
Aan de straatzijde gelegen de ruime en lichte woonkeuken met hoog plafond en ramen. De grote authentieke ramen zijn voorzien van origineel getrokken blauw glas met daar achter voorzet ramen en kozijnen voor een comfortabele woonomgeving.
In 2019 is de keuken vernieuwd, uitgevoerd in een modern klassieke stijl met wandmeubel en kookeiland. Het keuken meubel is van hoge kwaliteit, alsmede de inbouwapparatuur, te weten: combi-oven, vaatwasmachine, koelkast, gas op glas kookplaat en afzuigschouw. De keuken is voorbereid op elektrisch koken, dit kan daardoor snel gerealiseerd worden. Het warm water komt via een close-in boiler. In deze stijlvolle ruimte is voldoende plaats voor een grote eettafel. Op de vloer ligt een grote keramische vloertegel en de wanden afgewerkt met glad stucwerk.

Kelder
Vanuit de keuken is toegang tot de royale kelder, welke droog en op stahoogte is. De vloer betreft Oudhollandse originele plavuisjes en er is een kelderraam aanwezig.

Werkkamer
Boven de kelder is zoals origineel in de boerderij aangebracht de opkamer aanwezig, welke op dit moment als werkkamer in gebruik is. Het is een fijne ruimte om even rust voor jezelf of aandacht voor je werk of studie te vinden.

Woonkamer
De ruime woonkamer kunt u indelen met twee royale zithoeken. Één direct achter de entree (vanaf de straat gezien, aan de voorzijde) met zicht op de zij-tuin en één aan de achterzijde met zicht op het terras, tuin en het achtergelegen akkerland.

Het woongedeelte aan de voorzijde is een sfeervolle L-vormige woonkamer met authentieke stalraampjes in de zijgevel en een grote glaspui met tuindeuren waar vroeger een staldeur zat. Hier vandaan is er een fraai zicht op de zijtuin, alsmede het bakhuisje. Momenteel is hier de tv-opstelling aanwezig met een inbouw sfeerhaard/gaskachel, omrand met kalkzandsteen. De woonkamer is afgewerkt met een wat kleinere donkergrijze vloertegel en het plafond is opgebouwd met balken in het zicht. Tezamen met de grootte van de kamer en de fraai gestucte witte muren vormt dit een mooi samenhangend geheel.

In het middengedeelte van de woonkamer vinden we een "oude stal" ingang met halfronde tuindeuren en een kleine overkapping.

Aan de achterzijde een zitgedeelte met brede glazen pui (in 2017 vervangen), welke een schitterende zonsopkomst doorlaat!

Logeerruimte
Vanuit de oprit is er toegang toe een afzonderlijke entree. Hierin een was- en cv-ruimte, een inloopkast, bergkast en toegang tot de woonkamer en een slaapkamer met badruimte.

In de was- en cv-ruimte is de Nefit combiketel uit 2015 opgesteld. In de entree is in het plafond een luik aangebracht om grote materialen en spullen van en op de bergzolder te krijgen.

Slaapkamer en badruimte
Vanuit de entree is een slaapkamer te bereiken, welke overigens ook zeer goed als kantoor of hobbykamer dienst zou kunnen doen. Deze kamer beschikt over een eigen badkamer, met douchecabine, wastafel en handdoekradiator en is volledig betegeld.

Eerste verdieping:

De verdieping is ingericht met vier slaapkamers, een bergkast, allen toegankelijk vanuit de overloop. De inrichting van de slaapkamers is met marmoleum vloeren en de wanden zijn grotendeels afgewerkt met houten kraal-delen. Twee slaapkamers hebben de beschikking over een dakkapel.

Achter de scheidingsmuur (brandmuur) is een zeer grote zolder aanwezig, welke eventueel bij de verdieping betrokken kan worden. De verkoper heeft hiervoor bouwplannen liggen. Vraag het de makelaar. De verdiepingsvloer is dubbel opgebouwd, gevuld met isolatie, wat geluid en warmte-isolerend werkt.
Op de zolder zijn de originele spanten en sporen zichtbaar en kijkt u op het rieten dak.

Bijgebouwen:

Er zijn drie bijgebouwen aanwezig.
- Grote dubbele garage met vliering
- Houten berging
- Bakhuis

Dubbele garage met vliering
Deze is opgebouwd van steen in spouwmuur constructie, voorzien van een zadeldak waarop dakpannen en hieronder isolerende dakplaten.
Aan de oprit zijde 2 geïsoleerde sectionale garagedeuren met motor en de ruimte is afgewerkt met een cementdekvloer. Uitgevoerd met Cai, warm en koud water, gas en elektra. Daarnaast is deze te verwarmen met een gas heater.
De oppervlakte van de garage is 6.41 x 10.35 en is voorzien van ramen, openslaande deuren naar de tuin en krachtstroom. Via een wenteltrap komt u op een grote goed beloopbare zolder, uitgevoerd met dakramen.

Achter in de tuin is een houten berging aanwezig, waar tuinmateriaal is opgesteld. Deze is opgebouwd met houten wanden en toegankelijk middels een schuifdeur. Het gebouw beschikt over elektra en heeft een afmeting van 3.00 x 3.90 meter. Ideaal en groot genoeg voor alle benodigde tuinmaterialen, zoals bv een grasmaaier.

Naast de woning is een authentiek en monumentale bakhuisje met bakoven aanwezig. Aan de buitenzijde is deze verfraaid met roodkoper goten en sierlijke boeiboorden. Het bakhuisje is een een afzonderlijk monument en voor het bezoek is het een bijzonder verhaal te vertellen.

Het perceel:

De toegang tot het perceel en de boerderijwoning vindt plaats middels de professionele brug, opgebouwd met gegalvaniseerde balken, hardhouten planken en voorzien van een rvs hekwerk. De tuin is circa 38 meter breed en 71 meter diep.
Middels een intercomsysteem is de poort vanuit de woning alsmede op afstand te bedienen.
Ook op enkele andere plaatsen op het perceel zijn bijzondere sierhekwerken goed geïntegreerd in de tuin aanwezig!

De tuin kenmerkt zich door gazon, borders en terrassen en paden van gebakken klinkers. De borders zijn begroeid met hortensia, grote buxusbollen en meerdere bekende inlandse planten en boomsoorten, als hulst, beuk, esdoorns, notenbomen en appelbomen. Het gehele perceel is omzoomd met beukenhaag en gaas.
Tegen de woning is door middel van combinatie van een hekwerk en beplanting een kindveilige “binnentuin” aangelegd.

Op de achterzijde is vrij uitzicht over de landerijen!

Langs de oosten zijgevel zijn staande in een ronding een aantal leilinden aanwezig, dienst doende als zonwering.

Bij de straat grenst het perceel aan De Vaart, waar de tuin overloopt in natuurlijk straatbeeld.

Kenmerken:
- Perceel van 3.080 m2;
- Woonoppervlakte van 277 m2 (excl. zolder van 128 m2);
- Monument;
- Gemoderniseerd;
- Zeer mooie ligging, breed perceel en vrij uitzicht aan de achterzijde.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 995.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
info
€ 3.592
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1884
Specifiek
Erfgoed, monument en monumentaal pand
Soort dak
Zadeldak bedekt met riet

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
277 m²
Overige inpandige ruimte
128 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
5 m²
Externe bergruimte
118 m²
Perceel
3.080 m²
Inhoud
1.576 m³

Indeling

Aantal kamers
9 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Ligbad en toilet
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
Rookkanaal en TV kabel

Energie

Energielabel
Niet verplicht
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Nefit (gas gestookt combiketel uit 2015, eigendom)

Kadastrale gegevens

'S-GRAVENMOER B 2548
Kadastrale kaart
Oppervlakte
2.930 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
'S GRAVENMOER B 3119
Oppervlakte
150 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, landelijk gelegen en vrij uitzicht
Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaande houten berging
Isolatie
Geen isolatie

Garage

Soort garage
Vrijstaande stenen garage
Capaciteit
3 auto's
Voorzieningen
Elektrische deur, vliering, elektra, verwarming en stromend water
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie en vloerisolatie

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op afgesloten terrein en op eigen terrein

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Woningmarkt Beta

Gem. vraagprijs

's Gravenmoer

Heel 's Gravenmoer

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Gem. vraagprijs per m2

's Gravenmoer

Heel 's Gravenmoer

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs / m2 te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Hulp nodig bij het kopen?

Met een makelaar krijg je meer inzichten in de woningmarkt.

arrow-right Vind een makelaar
Gebaseerd op verkochte woningen in deze buurt in het afgelopen jaar. Meer informatie

Vaartweg 57

€ 995.000 k.k.