Hoorn 87 A 2404 HH Alphen aan den Rijn Bedrijventerrein Rijnhaven-Oost

  • Verkocht
€ 265.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
10 maart 2022
Verkoopdatum
20 mei 2022
Looptijd
2 maanden

Omschrijving

LET OP! OPNIEUW BESCHIKBAAR WEGENS HET NIET DOORGAAN VAN EERDERE VERKOOP!

Vraagijs betreft een BIEDEN VANAF... prijs.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Leuke karakteristieke hoekwoning met parkeerplaats op eigen terrein. Gelegen aan de doorgaande weg Hoorn te Alphen aan den Rijn. Een woning die in de afgelopen periode al op meerder punten verbeterd is, maar ook nog de mogelijkheden biedt het geheel meer naar eigen wens in te richten of te wijzigen. De algehele afwerking is zeker netjes doch ook eenvoudig.

Renovaties die de afgelopen perioden hebben plaatsgevonden: De woning is geheel voorzien van isolerende beglazing in houten kozijnen. De buitengevels zijn geïsoleerd d.m.v isolatie en voorzetwanden aan de binnenzijde. HR-CV ketel geplaatst in 2017. Nieuwe radiatoren, nieuwe meterkast, diverse kleinere renovaties. Alles bij elkaar dus ook een prima basis om de laatste interne moderniseringen (zoals een nieuwe keuken en/of luxer sanitair) naar eigen ideeën te wijzigen. Bent u minder veeleisend wat betreft de laatste trends? In de huidige vorm en uitvoering is de woning ook prima te bewonen.

Het authentieke karakter van de gevels van het bouwblokje van 4 woningen waar deze woning van uit maakt heeft ertoe geleid dat de gemeente het geheel als beeldbepalend object heeft aangemerkt. Dit betreffen de originele deels gestucte gevels, de vakverdeling van de ramen, de erker, de dakvorm van het gehele bouwblok. Zoekt u dus echt een bijzondere authentieke woning? Kom dan snel langs om dit object te bezichtigen.

De indeling van de woning is als volgt:
Entree met halletje aan de voorzijde. Woonkamer met erachter gelegen keuken in de uitbouw. In deze uitbouw bevindt zich tevens de badkamer met douche en apart een toiletruimte. Via een achter-halletje toegang tot de achtertuin. Hier is nog een ruime berging gelegen van 2.27m x 2.15m

De eerste verdieping is bereikbaar via een spiltrap vanuit de woonkamer. Hier is een overloop met twee inbouwkasten, en momenteel twee flinke slaapkamers. De voorslaapkamer betreffen voorheen twee slaapkamers die tot één zijn samengevoegd, maar ook relatief gemakkelijk weer in twee kamers teruggebracht kunnen worden. (Zie de alternatieve plattegrond). Oorspronkelijk waren er dus drie slaapkamers, maar op dit moment zijn er in totaal twee slaapkamers op de verdieping.

Vanaf de overloop is d.m.v. een vlizotrap een prima bergvliering te bereiken, waar tevens de CV-ketel hangt.

Het perceel kent een recht van overpad ten behoeve van de naastgelegen woning en de woning daarnaast. Momenteel loopt dit wat onhandig door de tuin, maar door herindeling van de achtertuin kan dit achterlangs en via de zijkant worden verlegd, zodat u toch over een heerlijke vrije tuin beschikt. Op die wijze is het officieel ook ooit vastgelegd. Op de laatste foto is de meest eenvoudige oplossing met een witte strook hiervoor aangegeven. Onderdeel van het perceeloppervlak is echter ook nog een strook wateroppervlak aan de zijkant. Door middel van een steiger zou nog wat meer ruimte ontstaan voor het overpad, waardoor het tuinoppervlak nog verder wordt vergroot. Bij een bezichtiging kunt u de mogelijkheden zelf zien en ervaren. Op de 3D-annimatie is zichtbaar hoe de tuin, na aanleg van het nieuwe pad er dan nog ongeveer uitziet. Een heerlijk vrije tuin op het zuiden.

Bijzonderheden
- Eigen grond
- Parkeerplaats op eigen terrein
- Twee slaapkamers, drie mogelijk
- Achtertuin op zuid
- De berging, zichtbaar op de foto in de achtertuin betreft feitelijk de helft. Het andere deel behoort toe aan de buurman. Kadastraal klopt dit ook met het perceel. (zie de kadastrale kaart)
- Goed onderhouden
- Recente HR CV ketel
- Verplichting van recht van overpad
- Historisch beeldbepalend object
- Oplevering in overleg, indicatie medio mei 2022
- De woning beschikt over een vastgesteld energielabel G. Dit betreft echter een label dat nog wel gewoon tot 2025 geldig is, maar momenteel niet meer in overeenstemming is met de feitelijke situatie. De woning is naderhand voorzien van een nieuwe HR CV-ketel en diverse isolatie. De woning is nagenoeg volledig voorzien van isolerende beglazing. De verwachting is dat indien een nieuw label in huidige staat zou worden afgegeven dit minimaal D of wellicht C zou zijn.

Kenmerken

Laatste vraagprijs
€ 265.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 3.786
Aangeboden sinds
10 maart 2022
Soort woonhuis
Eengezinswoning, hoekwoning
Oppervlakte
70 m² wonen / 170 m² perceel
Aantal kamers
4 kamers (3 slaapkamers)
Inhoud
280 m³
Energielabel
G Wat betekent dit?
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1920

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.