• Verkocht

Elstar 7 5721 TX Asten Appelbuurt

Uitgelichte kenmerken

  • 240 m² wonen
  • 748 m² perceel
  • 5 slaapkamers
€ 720.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
27 juli 2021
Verkoopdatum
24 augustus 2021
Looptijd
4 weken

Omschrijving

Deze architectonisch bijzonder mooie vrijstaande woning is gelegen in een rustige woonwijk aan de rand van Asten. In de woonstraat staan vrijstaande woningen met grote tuinen waardoor er in de woonomgeving veel groen is.
De woning is zo ontworpen dat de lichtinval en de tuinbeleving optimaal zijn.
Het is een hele praktische woning met royale leefruimtes. Door de vorm van het dak is er bijvoorbeeld nauwelijks sprake van ruimteverlies op de eerste en tweede verdieping.
De woning is zo gesitueerd dat u op ieder moment van de dag kunt genieten van de zon. De ochtendzon schijnt in de patiotuin, de avondzon heeft u in de zij-tuin die u vanuit de woonkamer en de keuken rechtstreeks kunt bereiken. De achtertuin is zo groot dat u op ieder moment van de dag wel een zonplekje kunt vinden. Deze achtertuin grenst aan een aardewal die in bruikleen is van de gemeente Asten waardoor de tuin nog groter lijkt.
Vanuit deze woning bereikt u binnen enkele fietsminuten het centrum van Asten terwijl u met de auto binnen enkele minuten de oprit naar de snelweg Eindhoven-Venlo en de provinciale wegen richting Helmond en Weert bereikt.

Aan de straatzijde van de woning bevindt zich een stenen pergola die leidt naar de voordeur en de inrit naar de garage. Door deze bouwwijze is een soort binnenplaatsje ontstaan wat grotendeels verhard is en waarin zich een plantenperkjes bevinden. Tussen pergola en garage is voldoende ruimte om een auto te kunnen plaatsen. De ruimte biedt parkeergelegenheid voor 3 auto’s. Via de poort bereik je de achtertuin.

De woning
Een dubbele entreedeur geeft toegang tot een royale hal.
Van hieruit heeft u zicht op de patiotuin die zich midden in de woning bevindt.
De lichtbeleving is uitzonderlijk mooi. Er zijn ramen in de voordeur, aan de zijde van de patio, richting de woonkamer/keuken en bij de loggia die zich op de eerste verdieping bevindt. Ook de glazen bouwstenen in de oostgevel laten mooi diffuus licht door.
Vanuit deze hal heeft u zicht op het imposante drie verdiepingen hoge trappenhuis. Hier bevindt zich een brede stalen trap die voorzien is van houten (ahorn) traptreden en een stijlvolle rvs trapleuning.

In de hal ligt een donkere tegelvloer met vloerverwarming. De wanden zijn vlak gestuukt en er is een garderobenis aanwezig. De deur naar de meterkast is zo uitgevoerd dat deze nauwelijks zichtbaar is.

Vanuit de hal heeft u via extra hoge binnendeuren toegang tot het toilet en tot de woonkamer/keuken.

Toilet
De toiletruimte is voorzien van een wandcloset en wastafel waarboven een grote spiegel aanwezig is. De wanden zijn gestuukt. De lichtinval is gewaarborgd door een inbraakveilige lichtkoepel in het plafond. Het toilet heeft een eigen gevelafzuigventilator die met een nalooptijd van ca. 10 minuten op de lichtschakelaar is aangesloten.

Woonkamer
De sfeervolle woonkamer heeft langgerekte lage ramen in de voor- en zijgevel die op zithoogte zijn geplaatst. Er is een extra verticaal raam in de voorgevel en de gevel richting de zij-tuin bestaat volledig uit glas. De lichtinval is erg mooi.
Een ruime zithoek laat zich eenvoudig plaatsen rondom de aanwezig gashaard.
De tegelvloer met vloerverwarming die u in de hal aantrof is doorgelegd op de volledige begane grond. De wanden zijn gestuukt en op kleur geschilderd.
De zithoek heeft rondom extra stopcontacten voor schemerlampen die met 1 schakelaar aan en uit te schakelen zijn.

De brievenbus is in de gevel geplaatst en bevindt zich in de hoek van de kamer. U hoeft ’s-morgens de deur niet uit om de krant te kunnen lezen.

Via de glazen pui bereikt u de eetkamer met keuken.

Eethoek
De eethoek is voldoende groot om een royale eettafel te kunnen plaatsen. De keukeninrichting is achter een wand geplaatst zodat u vanuit deze eetkamer geen zicht heeft op het aanrechtblad. Deze wand is hoog maar niet plafondhoog waardoor het geheel ruimtelijk blijft. Via de glazen pui in de westgevel heeft u zicht op de zij-tuin en deze is via een schuifpui te bereiken. Tevens heeft u toegang tot de patiotuin middels een schuifpui.

Patio
De patio is op het oosten gesitueerd. Door het omsloten karakter is het er nagenoeg windvrij. Het is een heerlijke plek om ’s-zomers te ontbijten of een boekje te lezen. Er is een stopcontact aanwezig zodat u er bijvoorbeeld een elektrische barbecue kunt gebruiken.

Keuken
De keukeninrichting bestaat uit twee tegenover elkaar geplaatste delen.
Tegen de wand die de eetkamer met de keuken scheidt bevinden zich twee hoge kasten waarin de oven, de magnetron en de koel/vries combinatie zijn geplaatst. Tussen deze hoge kasten bevindt zich een werkblad.

Onder het lange raam aan de overliggende zijde vindt u een lang aanrechtblad met 1 ½-maats spoelbak en 4-pits inductiekookplaat. Boven de kookplaat bevindt zich een afzuigkap met een rechtstreekse aansluiting naar buiten. Er zijn veel bergkasten en diverse lades. Als u aan het aanrecht staat, kijkt u mooi uit over de diepe en brede achtertuin.

Omdat de wand die de keuken en de eetkamer van elkaar scheiden in het midden is geplaatst, kunt u de keuken van twee zijden benaderen en verlaten wat erg praktisch is als u met meerdere mensen in de keuken bezig bent. U kunt zo ook gemakkelijk het terras of de patio bereiken.

Vanuit de keuken heeft u toegang tot een portaal.

Portaal
Het portaal verbindt de keuken met de garage en doet tevens dienst als achteringang en tochtportaal. De tegelvloer met vloerverwarming is hier doorgelegd en er is een grote kastenwand aanwezig die veel opslagruimte biedt en u de mogelijkheid geeft om hierin een extra koelkast of vriezer te plaatsen.

Garage/ berging
De ruime garage heeft een afmeting van circa 8.25 x 3.60 meter.
Er ligt een betonvloer en de wanden zijn deels bezet en deels uitgevoerd in schoonmetselwerk. Door middel van een laag muurtje is een gedeelte afgescheiden. Hier kunt u een hobbyhoekje inrichten of uw fietsen plaatsen.
De garage is voorzien van verwarming en er is een uitstortgootsteen. In de voorgevel is een elektrische rolpoort aanwezig, in de achtergevel bevindt zich een loopdeur naar de tuin. Ook deze garage is volledig geïsoleerd.

1e verdieping
Via de mooie trapopgang in de hal bereikt u de overloop op de eerste verdieping. Van hieruit heeft u toegang tot een linnenkamer, drie slaapkamers en een badkamer
De vloer is over de gehele verdieping (excl. de linnenkamer en de badkamer) voorzien van een grijskleurig laminaat. De wanden zijn vlak gestuukt.
Ook de loggia is vanuit de overloop te bereiken. Hier kunt u een gezellig hoekje inrichten of een wasrekje plaatsen.

Linnenkamer
Deze praktische ruimte bevindt zich recht tegenover de badkamer. Hier vindt u de aansluitingen voor wasmachine en droger en er zijn diverse bergkasten aanwezig. Boven deze kastjes bevindt zich een werkblad zodat u meteen uw was kunt vouwen. Er is een raam aanwezig met zicht op de loggia.
In deze ruimte bevindt zich ook de Nefit cv-combiketel die in 2014 nieuw werd geplaatst.

Slaapkamer 1
Deze ruime ouderslaapkamer is circa 26 m2 groot en ligt aan de tuinzijde van de woning. Er zijn drie ramen aanwezig waarvan er twee op het oosten gesitueerd zijn. Voor twee van de drie ramen zijn horren geplaatst en ook de aanwezig (verduisterende) raambekleding blijft in de woning achter.
Er is een grote vaste inbouwkast aanwezig en er is een tv-aansluiting en een telefoonaansluiting.
De wanden zijn gestuukt en er ligt een laminaatvloer.

Slaapkamer 2 en 3
Deze twee kamers liggen aan de straatzijde van de woning. Beide kamers zijn voldoende groot om desgewenst zelfs een tweepersoonsbed te kunnen plaatsen. Ook hier ligt laminaat en zijn de wanden gestuukt. Beide kamers hebben twee ramen in verschillende gevels. Op een van de kamers bevindt zich een kamerbrede vaste kast met schuifwanden met daarin hang- en leg mogelijkheden. De andere kamer heeft een vaste wastafel met spiegel.

Badkamer
De badkamer is georiënteerd op het oosten en ontvangt met name in de morgen de heerlijke ochtendzon. In deze badkamer bevindt zich een plaatstalen ligbad, een douche met lage instap, een toilet en een dubbele vaste wastafel waarboven een grote spiegel is geplaatst. Het zwevende toilet bevindt zich achter een wandje. In het plafond zijn inbouwspots geplaatst.

2e verdieping
Via een vaste trap met balustrade bereikt u de tweede verdieping.
Vanuit hier heeft u toegang tot de 4e en 5e slaapkamer. Op de vloer ligt laminaat en de wanden zijn gestuukt. Ook hier is de lichtinval bijzonder mooi.

Slaapkamer 4 en 5
Dit zijn bijzonder mooie slaapkamers. De aanwezige ramen zijn ook op het oosten gesitueerd en bieden een mooi uitzicht over de groene omgeving.
Dat het licht gebogen dak nauwelijks tot ruimte verlies leidt is hier goed merkbaar. Het zijn bijzonder grote kamers waar buiten het gebruikelijke slaapkamermeubilair nog eenvoudig een zithoek kan worden ingericht.

Op een kamer ligt een laminaat vloer, de ander kamer is voorzien van een massief essen parket. De wanden zijn gestuukt en u kijkt er tegen de keurige isolatieplaten.

Op de slaapkamer aan de tuinzijde bevindt zich een vaste wastafel en hier hangt de warmte-terugwininstallatie. Deze installatie zorgt voor ventilatie en afzuiging van de badkamer, de linnenkamer en de keuken. Met deze installatie worden alle slaapkamers en de woonkamer continue voorzien wordt van verse lucht.

TUIN
In de voortuin staan hoofdzakelijk vaste planten en er is een grindpad aanwezig. De toegang tot de voordeur en de inrit naar de garage zijn voorzien van een keurige tegelverharding. Er is voldoende ruimte om drie auto’s op eigen terrein te kunnen plaatsen. Via een verhard pad naast de garage heeft u toegang tot de achtertuin.

Achtertuin
De achtertuin is grotendeels voorzien van een grasmat. Langs de perceelsgrenzen en op de aardenwal (eigendom van de gemeente maar in bruikleen bij de eigenaren) zijn vaste planten aanwezig.
Er is een mooi terras dat aan drie zijden omzoomd wordt door een haag. De houten terrasvlonders zijn doorgelegd als pad naar een tweede terras achter in de tuin. Achter in de tuin bevindt zich een houten tuinberging die ruimte biedt voor uw tuingereedschap. Er zijn twee sproeikoppen voor het beregenen van het gazon. Deze beregeningsinstallatie gebruikt leidingwater.

Zijtuin
Via de grote schuifpui bij de eetkamer heeft u toegang tot dit deels overdekte terras dat zich aan de westzijde van de woning bevindt.
Dit gedeelte van de tuin wordt van de voor- en achtertuin afgescheiden doordat het metselwerk van de buitenmuren is doortrokken en hierdoor functioneren als windscherm. Hierdoor is een knusse, deels omsloten, binnentuin is ontstaan. Hier zit u heerlijk in de zon aan het einde van de dag. U geniet er zowel ’s morgens in de schaduw, ’s middags in de zon en aan het einde van de dag in de avondzon.
Het terras is royaal en wordt deels overdekt door de bebouwing op de 1e verdieping. Boven dit terras is een grote, elektrisch bedienbare luifel aanwezig.
Als u op dit terras zit, kijkt u uit over een mooi aangelegde vijver met houten vlonders waarin een fontein aanwezig is.
Het is er heerlijk vertoeven.

AANVULLENDE INFORMATIE
- Deze woning is gebouwd in 1999 en werd voor die tijd extra zwaar geïsoleerd. Dak-, muur- en vloerisolatie zijn aanwezig en de gehele woning is voorzien van dubbele beglazing.
- De begane grond is m.u.v. de garage voorzien van lage temperatuur vloerverwarming als hoofdverwarming. De garage en alle overige vertrekken op de verdieping en zolder zijn voorzien van radiatoren met thermostatische radiatorkranen;
- In de meterkast zijn slimme meters aanwezig en hier bevindt zich de glasvezelaansluiting;
- De gehele begane grond is voorzien van een inbraaksignalering (incl. de garage);
- Rondom de woning zijn 5 spatwaterdichte wandcontactdozen aanwezig en tegen de gevel van de woning zijn een 5-tal buitenlampen aangebracht.

WAT DEZE WONING SPECIAAL MAAKT
Deze prachtige woning valt op door de strakke horizontale geleding van de onderbouw die wordt verstrekt door het lange formaat van de gebruikte gevelstenen en het terugliggende voegwerk. Er zijn mooie blauw/grijs gemêleerde stenen gebruikt die mooi combineren met het stuukwerk van de bovenbouw.
Niet alleen de buitenzijde is mooi. Ook de binnenzijde van de woning prachtig: de woning is uitstekend afgewerkt, de lichtinval is uitzonderlijk mooi en de indeling is erg praktisch. De tuin biedt bijzonder veel privacy.

LOCATIE
Deze woning ligt aan de rand van Asten op circa 5 minuten fietsen van het centrum. De woonstraat is rustig en er staan veelal vrijstaande woningen. Op korte afstand van de woning bevinden zich twee speelveldjes voor kinderen. Ook een basisschool bereikt u binnen enkele fietsminuten.
Aan de achterzijde van de woning ligt een aardenwal die het woongebied scheidt van het hier gelegen bedrijventerrein. Omdat direct achter de aardenwal alleen bedrijven zijn toegestaan in een lichte milieucategorie, ervaren de eigenaren van deze woning geen enkele hinder terwijl de privacy wel gewaarborgd is.

Vanuit deze woning bereikt u in mum van tijd de uitvalswegen richting Eindhoven-Venlo terwijl ook de wegen richting ‘s-Hertogenbosch en Weert eenvoudig te bereiken zijn.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 720.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 3.000
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1999

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
240 m²
Overige inpandige ruimte
30 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
60 m²
Externe bergruimte
10 m²
Perceel
748 m²
Inhoud
890 m³

Indeling

Aantal kamers
8 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Ligbad, douche en toilet
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
Alarminstallatie, buitenzonwering en mechanische ventilatie

Energie

Voorlopig energielabel
B Wat betekent dit?
Isolatie
Dubbel glas en volledig geïsoleerd
Verwarming
Cv-ketel en gedeeltelijke vloerverwarming

Kadastrale gegevens

ASTEN N 1440
Kadastrale kaart
Oppervlakte
748 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg en in woonwijk
Tuin
Achtertuin, patio/atrium, voortuin en zijtuin
Achtertuin
1 m² (1 meter diep en 1 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het noorden bereikbaar via achterom

Garage

Soort garage
Inpandig en parkeerplaats
Capaciteit
1 auto
Betrokken makelaar

VastgoedPRO verkoopmakelaar

Gerry Kanters Makelaardij

Bel 0493-380951
Martien Verdonschot
Elstar 7
10,0
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Het gehele proces is verlopen zoals je vooraf zou hopen. Zelfs werkzaamheden tijdens haar vakantie was haar niet teveel. Alle complimenten.
Deskundigheid
10
Lokale marktkennis
10
Prijs / kwaliteit
10
Service en begeleiding
10
Reactie van Gerry Kanters Makelaardij
Beste Lenie en Martien, Dank jullie wel voor deze mooie beoordeling. Een mooiere puntenlijst kun je je als makelaar niet wensen! Ik heb het met bijzonder veel plezier gedaan.

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.