• Verkocht

Doelstraat 9 a 5101 PA Dongen Buitengebied West 1

€ 429.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
10 juli 2020
Verkoopdatum
20 mei 2021
Looptijd
10 maanden

Omschrijving

BOUW NU JE EIGEN DROOMHUIS OP 1.490 m² eigen grond!

Op het kavel mag een groot vrijstaand woonhuis gebouwd worden, met bijbehorende bijgebouwen.

Sterke punten:
- mooie landelijke ligging;
- een perceel met een omgevingsvergunning afgegeven in 2020;
- mogelijkheid tot een snelle realisatie.

Locatie:
Doelstraat te Dongen

Dongen
Dongen is een middelgrote gemeente van 26.000 inwoners met stedelijke voorzieningen, maar met een dorpskarakter. De gemeente bestaat uit de kernen Dongen, 's Gravenmoer, Dongen-Vaart en Klein-Dongen en kent als écht Brabants dorp een rijke geschiedenis. Tot op de dag van vandaag zijn de vruchten hiervan duidelijk terug te zien in de fraaie kerken, kloosters en prachtige herenhuizen. De gemeente beschikt over tal van sociaal-maatschappelijke, culturele en sportieve voorzieningen. Dit alles maakt Dongen tot een gemeente, waar het prima wonen is.

Doelstraat
De Doelstraat is gelegen aan de westzijde van de gemeente Dongen net buiten de bebouwde kom, op korte afstand van de centrumvoorzieningen (zoals winkels en scholen) en de diverse uitvalswegen naar bijvoorbeeld Breda, Oosterhout, Utrecht, Rotterdam of Den Bosch. Van doorgaand verkeer is nauwelijks sprake. In grote mate betreft het hier bestemmingsverkeer. De directe omgeving kenmerkt zich met name door de landelijke sfeer van weilanden, akkerbouw of natuurgebied 't Blik. Niet alleen voor u, maar zeker ook voor kinderen een fantastische plek om op te groeien: ravotten in de eigen tuin, speurtochtjes en hutten bouwen in de bossen. Voor paardrijders is het een ideale uitvalshoek om langs het Wilhelminakanaal of in het bosgebied De Duiventoren tot rust te komen.

Bebouwingsmogelijkheden
Realiseer je droomhuis op een perceel van 1.490 m2. Voor de mogelijkheden ligt het bestemmingsplan ter inzage bij de gemeente Dongen of kijk op kijken natuurlijk ook graag samen met u naar het bestemmingsplan.

Met de ontwikkeling in eigen beheer, kun je je woonwensen volledig invullen en een goede duurzame investering doen voor de toekomst. Als koper kun je dan zelf kiezen voor een architect en aannemer en heb je alle vrijheid.
Zelf handig? Zelfbouw behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Investering
De verkoper heeft reeds een bouwvergunning (omgevingsvergunning) voor de bouw van een vrijstaande woning van circa 750 m3 met een bijgebouw van 460 m3 en een kelder van 740 m3. Tegen een meerprijs van € 25.000,- kan dit plan overgenomen worden. Hiervoor zijn alle noodzakelijke vergunningen aanwezig en er kan direct met de bouw begonnen worden. De verkoper heeft geïnvesteerd in:
• Legeskosten
• (Verkennend) bodemonderzoek
• Sonderingsonderzoek
• Architect en constructeur architect (schetsplan/uitwerken van de bouwtekeningen/constructeur)
• Archeologisch onderzoek

Bij het bouwen van een woning komen een aantal kosten kijken. U dient rekening te houden, naast de aankoop van de grond, met:
• kosten koper (6% overdrachtsbelasting, notaris, financiering)
• aansluitkosten nutsvoorzieningen
• bouw van de woning

De geschatte bouwkosten bedragen circa € 610.000,- inclusief BTW uw kosten van de woning is een berekening gemaakt op basis van een hoofdbouw van 753 m3, bijgebouw van 458 m3 en een kelder van 741 m3. Bij het laten vervallen van de kelder zullen de bouwkosten dalen naar circa € 500.000,- inclusief BTW (deze prijzen dienen geactualiseerd te worden).

Heb je interesse en wil je meer informatie ? Neem dan contact op met ons kantoor, wij helpen je graag verder.
Dit kavel wordt verkocht inclusief het ontwerp met de daarbij behorende verleende vergunning.

Meer dan gemiddelde belangstelling.
Soms zijn er zo veel belangstellenden voor een woning/kavel, dat het moeilijk te bepalen is wie de meest geschikte koper is. Op dat moment kan de verkoper – in overleg met de makelaar – besluiten de (verkoop)procedure tussentijds te wijzigen.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 429.000 kosten koper
Status
Verkocht

Bouw

Soort object
Bouwgrond

Indeling

Perceel
1.490 m²

Kadastrale gegevens

DONGEN A 5348
Kadastrale kaart
Oppervlakte
1.500 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen en vrij uitzicht
Betrokken makelaar

NVM verkoopmakelaar

Van den Bosch makelaars

Bel 0162-321616

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.