• Verkocht

Bisschopsmolenstraat 175 4876 AL Etten-Leur Banakkers 1

Uitgelichte kenmerken

  • 210 m² wonen
  • 335 m² perceel
  • 5 slaapkamers
€ 590.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
30 juli 2021
Verkoopdatum
17 augustus 2021
Looptijd
2 weken

Omschrijving

Bent u op zoek naar een uniek vrijstaande woning met grote garage en een woonoppervlak van maar liefst ca. 210 m², gelegen op loopafstand van het centrum van Etten-Leur? Dan is deze woning iets voor u! De woning heeft een ruime woonkamer van ca. 40 m², een leefkeuken, een patio, een zij-tuin, een garage, 5 slaapkamers (mogelijkheid 6), 2 badkamers en een ruime garage/schuur met oprit. Wilt u graag wonen en werken combineren, levensloopbestendig wonen of een hobbyruimte aan huis? Met deze woning heeft u eindeloos veel mogelijkheden. Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u een kijkje komen nemen? Wij laten u de woning graag zien tijdens een bezichtiging.

Begane grond:
Entree, royale hal met garderobe, biedt toegang tot de deels betegelde toiletruimte met wandcloset en fontein, de vaste trapopgang naar de 1e verdieping, de meterkast (11 groepen en 3 aardlekschakelaars) en de woonkamer.

De woonkamer is ca. 40 m² groot en is voorzien van grote raampartijen, waardoor u in deze ruimte van veel licht geniet. Vanuit de woonkamer kunt u naar de kelder met stahoogte (l x b x h: ca. 3.71 x 1.82 x 1.92m) en naar de keuken.

De ruime keuken is voorzien van een hoekopstelling aan de ene zijde en een rechte keukenopstelling aan de andere zijde. Door de lichtkoepel heeft u extra daglicht in de keuken. De luxe keuken is voorzien van diverse boven- en onderkasten, laden, apothekerskast, carrouselkast, vaatwasser, 4-pits inductiekookplaat, afzuigkap, koelkast, combi- oven/magnetron, oven, spoelbak, een Quooker-kraan en een granieten werkblad.
Via de keuken kunt u naar de patio, de oprit/zij-tuin en de bijkeuken.

De patiotuin heeft een overkapping, bestrating en borders.

De betegelde bijkeuken met vaste kastruimte biedt toegang tot een volledig betegelde toiletruimte met wandcloset en fontein en de badkamer.

De volledig betegelde badkamer heeft een ligbad met handdouche en thermostaatkraan (type whirlpool), inloopdouche met regendouche en thermostaatkraan, designradiator en een wastafel. Vanuit de badkamer is de slaapkamer op de begane grond bereikbaar.

De slaapkamer is ca. 7.55 x 3.68 m groot en beschikt over de aansluitingen t.b.v. de wasapparatuur, een vaste kast en de opstelplaats t.b.v. de c.v.-combiketel (Nefit, 2010). Deze ketel is van binnen geheel vernieuwd in 2019 onder een terugroepactie. Vanuit de slaapkamer kunt u naar de garage.

1e verdieping:
Op deze verdieping heeft u een overloop met vaste kast, 3 slaapkamers, een badkamer en de vaste trapopgang naar de 2e verdieping.

De slaapkamers aan de achterzijde zijn ca. 2.30 x 4.64 m en ca. 3.97 x 2.75 m groot. De eerstgenoemde kamer heeft een deur naar het plat dak. De slaapkamer aan de voorzijde is ca. 2.88 x 5.13 m groot.

De gedeeltelijk betegelde badkamer (ca. 2.88 x 2.29 m) heeft een inloopdouche met regen- en handdouche en thermostaatkraan, wastafel met meubel, wandcloset, bidet en een designradiator.

2e verdieping:
Op deze verdieping heeft u een open ruimte welke zowel aan de voor- als achterzijde is uitgebreid middels een dakkapel (2019). Vanuit deze ruimte heeft u toegang tot een vaste kast met de opstelplaats van de 2e c.v.-combiketel (Nefit, 2018). U heeft de mogelijkheid om hier met geringe aanpassingen 2 extra slaapkamers te realiseren. Hier is reeds rekening mee gehouden bij het plaatsen van de dakkapel en de verwarming boven. Wij laten u graag de mogelijkheden zien tijden een bezichtiging.

Garage en berging
De garage (ca. 8.66 x 3.90 m) heeft een elektrische sectionaaldeur en een loopdeur naar de oprit/zij-tuin, krachtstroomaansluiting, een extra meterkast, de omvormer t.b.v. de zonnepanelen. Naast de slaapkamer, biedt de garage middels dubbele openslaande deuren toegang tot een grote berging en de bergzolder (stahoogte en bevindt zich boven de slaapkamer en berging). De berging (ca. 7.55 x 4.76 m) is voorzien van elektra.

Deze 2 ruimtes zijn voor verschillende doeleinden te gebruiken. Denk hierbij aan een beroep aan huis of eventueel het ombouwen tot slaap-/woonkamer op de begane grond. Wij denken graag met u mee tijdens de bezichtiging.

Tuin
De zij-tuin wordt nu grotendeels gebruikt als oprit voor de woning. Dit is echter aan te passen naar een groenere tuin. De tuin voor de woning is afsluitbaar middels een elektrisch hekwerk met een loopdeur.

Algemeen:
- De woning is grotendeels voorzien van glad gestucte wanden uit 2018.
- De gehele woning is voorzien van voldoende elektrapunten.
- Deze woning heeft een waterontharder die eventueel achter kan blijven.
- Deze woning heeft een elektrische laadpaal van maar liefst 22kWh en extra lange kabel.
- De woning is voorzien van 24 zonnepanelen, hetgeen deze woning energiezuiniger maakt.
- De woning is aan de zonovergoten zijden, voor- en zijkant, voorzien van elektrisch bedienbare markiezen. De markiezen zijn in 2021 onderhouden en voorzien van 4 verschillende zones, die elk afzonderlijk te bedienen zijn.
- De woonkamer, hal, badkamers en toiletruimte zijn voorzien van vloerverwarming.
- De woonkamer, hal, slaapkamer op de begane grond (gedeeltelijk), overloop en de slaapkamers boven zijn voorzien van een parketvloer.
- De keuken, bijkeuken, toiletten en badkamers hebben een plavuizen vloerafwerking.
- Deze woning is rondom geïsoleerd en derhalve voorzien van dak-, muur- en vloerisolatie.
- De woning heeft deels houten verdiepingsvloeren.
- Deze woning is grotendeels voorzien van houten kozijnen, m.u.v. de dakkapellen en de kleine raampjes op de slaapkamer aan de achterzijde. Deze zijn van kunststof.
- De woning heeft grotendeels dubbele beglazing, m.u.v. de voordeur, een raampje in de badkamer en de klepraampjes in de slaapkamer op de begane grond.
- Deze woning is bouwkundig gekeurd, het rapport is op te vragen bij ons op kantoor.
- De woning heeft een oprit voor een eigen auto. Daarnaast zijn in de nabijheid van de woning voldoende parkeerplaatsen (vergunninghouders) aanwezig. Voor het 1e voertuig is de bewonersparkeervergunning gratis. Voor het 2e voertuig betaalt u € 25,- per jaar. Daarnaast is er een bezoekersvergunning (parkeerschijf) verkrijgbaar voor € 40,-- per jaar.
- Scholen, kinderopvang, winkelcentra, openbaar vervoer en de uitvalswegen van en naar Etten-Leur zijn nabij gelegen.

Centrum Etten-Leur:
Het centrum is grotendeels gebouwd vanaf eind 19e eeuw tot omstreeks 1980. De rijksweg liep er toen nog dwars doorheen en bepaalde er het leven. Maar in 2000 werd de weg verlegd en kwam er plaats voor een prachtig winkelhart. Het winkelhart is modern en stijlvol, de Markt en het Raadhuisplein bieden daarentegen weer een ouderwetse grandeur met gezellige restaurants en terrassen. In het Centrum van Etten-Leur gaan oud- en nieuwbouw in harmonie samen.

Op het Raadhuisplein kunt u iedere woensdagochtend naar de weekmarkt gaan.
Met name in het hart van het centrum zijn er veel appartementen en uiteraard vindt u er scholen, banken, een kerk, huisartsen en een apotheek. In dit gedeelte van Etten-Leur ligt het Oderkerkpark en er is een overdekt zwembad. Als u dat wilt kunt u naar de schouwburg "De Nieuwe Nobelaer" waar ook de bibliotheek, een muziekschool en de kunstuitleen zijn ondergebracht.

Etten-Leur:
Etten-Leur is een groeigemeente met zo’n 44.000 inwoners, verdeeld over 15 wijken. Het is ontstaan uit de lintdorpen Etten en Leur. Nadat in 2000 de rijksweg werd verlegd van de kern naar de buitenzijde, kwam er ruimte voor een nieuw centrum en werd Etten-Leur een hechte gemeenschap. De centrale ligging in de nabijheid van snelwegen en steden als Breda, Rotterdam en Antwerpen, maken het tot een aantrekkelijke plek om te wonen en te werken.
Aan de buitenring liggen bedrijventerreinen waar een aantal grote, bekende ondernemingen zijn gevestigd, maar er is ook veel plaatselijke en regionale nijverheid. Al met al is Etten-Leur een gezonde plaats om te wonen met veel werkgelegenheid.
Qua karakter is Etten-Leur het beste te omschrijven als een groot dorp, maar wel met stadse kenmerken. Zo is er het prachtige winkelhart, zijn er goede scholen, uitstekende sportaccommodaties en heeft de gemeente tal van uitgaansgelegenheden waaronder een eigen theater en een bioscoop. Daarnaast is er een jachthaven en een treinstation binnen de gemeentelijke grenzen.
Etten-Leur ligt in het landelijke West-Brabant; bossen en natuur zijn er letterlijk binnen handbereik. In de nabije omgeving is er alle ruimte om te fietsen, te wandelen en te recreëren. Vanuit de haven kunt u varend de Biesbosch bereiken.

Verkoopvoorwaarden:
Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het is bij de verkoper niet bekend dat er asbesthoudende materialen zijn verwerkt, het eventuele risico hiervan gaat na een verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopakte.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 70 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Meetinstructie NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat u ziet is wat u koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas na ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Dit wil zeggen dat er pas sprake is van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt tevens niet gezien als een rechtsgeldige overeenkomst.

Waarborgsom of bankgarantie
Omdat Agnes Tomesen Makelaardij is aangesloten bij de NVM wordt gebruik gemaakt van de modelkoopovereenkomst zoals deze is vastgesteld door de NVM, VBO, de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis. In deze koopakte wordt door ons standaard opgenomen dat er een waarborgsom of een bankgarantie ter grootte van 10% van de koopsom gesteld dient te worden.

Verkoopdocumentatie
Deze documentatie is met zorg door ons samengesteld, echter voor de juistheid van de verstrekte informatie zijn wij in de regel in grote mate afhankelijk van derden en derhalve aanvaarden de verkoper en wij geen aansprakelijkheid.

Tot slot:
Wij vinden het fijn dat u de moeite neemt om de informatie van deze woning door te nemen. Als u hem wilt bezichtigen, kan dat natuurlijk. Dan laten wij u de woning zien zoals hij op dit moment is ingericht en ingedeeld. We leiden u rond in de bestaande situatie, maar misschien heeft u andere ideeën. Daar luisteren we graag naar. We leggen uit wat u met de ruimtes en de indeling kunt doen om er een nieuwe bestemming aan te geven die u past. Met beperkte middelen kunt u veel bereiken. Tijdens de bezichtiging maken we dat graag duidelijk.

Als u nog vragen heeft, neemt u dan contact met ons op. Dat kan per e-mail of telefonisch. We zijn u graag van dienst!

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 590.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 2.810
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1950
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
210 m²
Overige inpandige ruimte
77 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
11 m²
Perceel
335 m²
Inhoud
950 m³

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Ligbad, douche en 2 toiletten
Aantal woonlagen
3 woonlagen en een kelder
Voorzieningen
Buitenzonwering en zonnepanelen

Energie

Energielabel
C Wat betekent dit?
Isolatie
Dakisolatie, grotendeels dubbelglas, muurisolatie en vloerisolatie
Verwarming
Cv-ketel en gedeeltelijke vloerverwarming
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Nefit (gas gestookt combiketel uit 2010, eigendom)

Kadastrale gegevens

ETTEN-LEUR L 2327
Kadastrale kaart
Oppervlakte
335 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
In woonwijk
Tuin
Zijtuin
Zijtuin
42 m² (7 meter diep en 6 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het oosten

Bergruimte

Schuur/berging
Aangebouwde stenen berging
Voorzieningen
Elektra

Garage

Soort garage
Aangebouwde stenen garage
Capaciteit
2 auto's
Voorzieningen
Elektrische deur en elektra

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein en parkeervergunningen

Betrokken makelaar

Dhr. Arto Hovanesian
Bisschopsmolenstraat 175
9,5
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Wat een bijzonder goed proces is er bij Agnes ingericht. Haar directe partners en collega's zijn geselecteerd en versterken elkaars kennen en kunnen. Ons totaalplaatje is daardoor ook prachtig vormgegeven en verwoord. Dankjewel daarvoor.
Deskundigheid
9
Lokale marktkennis
10
Prijs / kwaliteit
10
Service en begeleiding
9
Reactie van Agnes Tomesen Makelaardij | Qualis
Hartelijk dank voor deze mooie recensie! Heel fijn om te horen dat u tevreden bent. Wij hebben u graag geholpen bij de verkoop van de woning.

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.