• Verkocht

Appartement (Bouwnr. 14) 8281 HE Genemuiden Achter 't Tag

Uitgelichte kenmerken

  • 76 m² wonen
  • 2 slaapkamers
€ 292.500 v.o.n.
Onderdeel van project De Wester appartementen, Genemuiden

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
20 maart 2020
Verkoopdatum
25 december 2020
Looptijd
9 maanden

Omschrijving

Nog enkele appartementen te koop, na een succesvolle start verkoop (75% onder optie)!

Mocht u vragen hebben en nadere informatie wensen, dan kunt u contact opnemen met de nieuwbouwspecialisten van Bonthuis Vaartjes Makelaars.

Appartement met balkon op de 3e verdieping.

DE WESTER
Wonen in het baken van de nieuwe, aantrekkelijke wijk Tag West van Genemuiden. Met fraai uitzicht op de polders van de IJsseldelta en de rivier Zwarte Water die in het verre verleden Zwolle met de Zuiderzee verbond.

De Wester is het baken van Tag West, het meest zichtbare element in de aantrekkelijke nieuwe wijk van Genemuiden. Het gebouw is ontworpen als een sculptuur, dat enerzijds past in de dorpse sfeer van Tag West, maar tegelijk een geheel eigen gezicht heeft.

Eigentijds
Aldus Jaap Hoekstra van Jaap Hoekstra Willem Dijkstra Architecten, de ontwerpers van De Wester. Hij werpt zijn licht op het jongste ontwerp van Tag West dat nu in verkoop is. “Naast het ontwerp is De Wester opvallend omdat het het enige hogere gebouw is in de wijk.

Kappen
Wat vooral in het oog springt zijn de meerdere kappen op De Wester, die doen denken aan torenspitsen. Hoekstra: “De kappen geven behalve het specifieke uiterlijk ook veel ruimtelijke kwaliteit in de penthouses op de bovenste verdieping. Kwaliteit is ook te zien doordat we de entrees van de appartementen centraal ontsluiten. Hierdoor heeft het gebouw geen gallerijen en dat is ideaal.”

Uitzicht
“Bij het ontwerp hebben we vooral ook gelet op het zonlicht en het uitzicht. Zo hebben de appartementen uitzicht op het zuiden of het westen en bieden zij een prachtige kijk op de nabij gelegen terp, de wijk en het landschap rondom Tag West.”

Pluspunten
• 17 koopappartementen in Genemuiden.
• Centraal gelegen in de nieuwe woonwijk Tag West.
• Een kleinschalig, afwisselend nieuwbouwproject met een chique uitstraling en voorzien van zonnepanelen.
• Appartementen beschikken over een eigen warmtepomp met vloerverwarming.
• Diverse woningtypen: appartementen met dakterras, balkon of terrasen een aantal riante penthouses met loggia.
• Penthouses kijken uit over de polder en het Zwarte Water.
• Ideaal voor starters, kleine gezinnen en ouderen.

'Wonen in het nationale landschap IJsseldelta'

Genemuiden ligt prachtig aan de rivier Zwarte Water in de provincie Overijssel, niet ver van Zwolle, Kampen en Meppel en in de nabijheid van het Nationaal Park Weerribben-
Wieden. Genemuiden is inmiddels opgegaan in de gemeente Zwarte Waterland en ligt in zijn geheel binnen het Nationaal Landschap IJsseldelta.

Historie
Het oude stadje kent een fraaie, lange geschiedenis. Genemuiden (vroeger ‘Gelmuda’, of ‘Geelmuiden’) is ongeveer 500 jaar na Chr. op een zandduin ontstaan als nederzetting aan de loop van het Zwarte Water. Genemuiden ontwikkelde zich tot vissersdorp en ontving in 1275 stadsrechten. De nabijheid van water is bepalend geweest voor de ontwikkeling van Genemuiden, zoals de haven voor de visserij en de biezenindustrie.

Kolken
De aanwezigheid van water is ook bepalend voor de karakteristiek van het polderlandschap dat de stad omringt. Sommige boerderijen staan op een terp. Langs de dijken liggen fraaie kleine plassen met rietvegetatie op de plek waar in het verre verleden dijken zijn doorgebroken. Deze ‘kolken’, ontstaan door uitschuring en hebben een eigen karakter. Veelal is de dijk ter plaatse om de kolk geleid. De dijk slingert ter plaatse om de wiel heen.

Bereikbaarheid
Genemuiden is bereikbaar over Zwarte Water en over de kruin van de Kamperzeedijk. De Kamperzeedijk loopt dood in de haven aan Zwarte Water. Aan de kop van de haven ligt van oudsher een veerpont naar de Veerweg aan de overzijde van het water. De Veerweg leidt naar Zwartsluis. De N760 over de Kamperzeedijk is aan de zuidelijke rand van Genemuiden afgeleid met een randweg in oostelijke richting. De Randweg biedt een directe verbinding naar het industrieterrein.

Groene woonwijk in dorpse sfeer

Ligging
Naast de mooie ligging dichtbij de landelijke natuur wordt er ook veel groen in de nieuwe wijk aangebracht, zoals terpen met een groene omranding, groene scheggen en langs de Tagweg informeel verspreid grote markante bomen. Daarnaast zal ieder woongebied een onderscheidende haagsoort krijgen in de voortuin.

Dorps
Tag West wordt een aantrekkelijke ruim opgezette woonwijk met veel water en groen. Hierbij past een informele dorpse sfeer. Een dorps beeld ontstaat door afwisseling en variatie. De nieuwe wijk zal straks bestaan uit een gevarieerde mix van vrijstaande woningen, twee¬kappers, rijwoningen en appartementen. Tag West biedt mogelijkheden voor jong en oud, starter of doorstromer, gezin of alleenstaand. U zult zich snel thuis voelen in deze vriendelijk opgezette wijk.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 292.500 vrij op naam
Vraagprijs per m²
€ 3.849
Status
Verkocht

Bouw

Soort appartement
Portiekflat (appartement)
Soort bouw
Nieuwbouw
Bouwjaar
2020
Soort dak
Samengesteld dak
Keurmerken
Woningborg garantiecertificaat

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
76 m²
Overige inpandige ruimte
7 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
10 m²
Inhoud
267 m³

Indeling

Aantal kamers
3 kamers (2 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Douche en toilet
Aantal woonlagen
5 woonlagen
Gelegen op
4e woonlaag
Voorzieningen
Glasvezelkabel, lift, mechanische ventilatie, TV kabel en zonnepanelen

Energie

Voorlopig energielabel
A Wat betekent dit?
Isolatie
Volledig geïsoleerd
Verwarming
Gehele vloerverwarming en warmtepomp
Warm water
Elektrische boiler

Buitenruimte

Ligging
In woonwijk
Balkon/dakterras
Dakterras aanwezig en balkon aanwezig

Bergruimte

Schuur/berging
Inpandig

VvE checklist

Inschrijving KvK
Ja
Jaarlijkse vergadering
Ja
Periodieke bijdrage
Ja
Reservefonds aanwezig
Ja
Onderhoudsplan
Ja
Opstalverzekering
Ja
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.