Lillehammer 1 4791 DC Klundert

  • Verkocht
€ 125.000 v.o.n.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
8 november 2018
Verkoopdatum
19 juni 2020
Looptijd
19 maanden

Omschrijving

Nog slechts 1 kavel beschikbaar! Dit betreft kavel 10.

“ Parel in de Brabantse klei”. Zo wordt Klundert bezongen in het volkslied dat dichter Kees Hendrikx voor zijn ‘eigenste’ stadje schreef. Een betere omschrijving had hij niet kunnen geven. Net haar historische stadswallen en renaissancistische stadhuis ligt deze Moerdijkse vestingstad, die tot 1818 een Koninklijke Heerlijkheid was, letterlijk als een kroonjuweel in het West-brabantse landschap. En midden in deze prachtige vestingstad is het mogelijk uw droomwoning te realiseren op één van de vijf beschikbare bouwkavels.

De gemeente Moerdijk:
Gemeente Moerdijk telt circa 37.000 inwoners en is centraal gelegen tussen Rotterdam en Antwerpen. Steden als Breda en Roosendaal zijn in een mum van tijd te bereiken.
De gemeente beschikt over een eersteklas infrastructuur met de rijkswegen A16, A17 en A29. Ook zijn er goede treinverbindingen naar Roosendaal/ Antwerpen in zuidelijke richting en Rotterdam/Den Haag in noordelijke richting. De gemeente beschikt over 11 dorpen/stadjes met ieder een eigen karakter.

Klundert, stad met karakter:
De ruim 650 jaar oude geschiedenis van Klundert is op een bijzondere manier vervlochten met het leven van alledag. In de sfeervolle straten, die net als vele grachten en kreken door de stadskern meanderen, is een veelzijdig winkelaanbod aanwezig. Naast eeuwenoude kerken en monumentale huizen is er ruimte voor nieuwbouw, waaronder plan Rodeborg. En overal is groen, veel groen. Weelderige bomen, schitterende hoven en bontgekleurde bloemperken lopen als een natuurlijke strook door deze prachtige vestingstad.

Klundert telt ongeveer 5.800 inwoners, ligt aan de N285 en vlakbij de motor voor de economie, het industrieterrein Moerdijk. Klundert heeft een uitstekende ligging vanwege de nabijheid van de rijksweg A17, waardoor zowel Rotterdam als Antwerpen in circa 30 minuten bereikbaar zijn. Op korte afstand van Klundert bereikt men het Hollands Diep met verschillende mogelijkheden voor watersporters en recreanten. Het stadje heeft een actief verenigingsleven en een uitstekend voorzieningenniveau, diverse basisscholen, een modern multifunctioneel sportcentrum met subtropisch zwembad en sportvelden.

Rodeborg:
Rodeborg is een jonge sprankelende woonwijk in Klundert welke is gelegen op de voormalige korfbal en tennisvelden. Het gebied kenmerkt zich door veel vrije sector woningen, vrolijke kleuren, een duidelijk thema en veel groen in de woonomgeving. Het grootste deel van het plangebied is inmiddels afgerond. De 10 bouwkavels vormen het slotstuk voor de wijk Rodeborg. Op dit moment zijn er rijwoningen, (patio)bungalows, hoekwoningen met garage en 2-1 kapwoningen met garage gerealiseerd.

De 10 vrijstaande woningen / bouwkavels:
Door Buro Den Hollander zijn 5 prachtige woningtypes ontworpen en uitgewerkt welke reeds zijn goedgekeurd door de gemeente Moerdijk. Zo zijn de prijzen van het eindresultaat meteen bekend en transparant. Buro Den Hollander kent als geen ander het plan en kan indien gewenst ook aanpassingen maken aan de gemaakte ontwerpen of een individueel eigen ontwerp in opdracht maken.

De bouw van de woningen is in uitstekende handen bij Bouwbedrijf Van der Zande uit Fijnaart. Aangesloten bij Bouwgarant de garantie voor een uitstekend en kwalitatief hoogwaardig eindresultaat. Bouwbedrijf Van der Zande kent de 5 ontwerpen en de bijbehorende prijzen. Zo zijn Buro den Hollander en Bouwbedrijf van der Zande een mooi combinatie om soepel zonder zorgen uw droomwoning te realiseren in Rodeborg. Wenst u de woning zelf te realiseren? Dat mag ook. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Welstand (Versie behorende bij B&W advies steldatum 27-07-2009)
Om een goede harmonie te behouden in de wijk zijn er door de gemeente welstandseisen opgesteld waaraan een nieuw te bouw woning moet voldoen. De kavels binnen het project Rodeborg vallen onder deelgebied A. De regels zijn als volgt:

Gebiedsbeschrijving:
Naar de omgeving toe is gebied A een opzichzelfstaande woonwijk. De wijk wordt aan alle zijden gescheiden van bestaand gebied door middel van openbare ruimte met daarin water. Aan dit water grenzen in het gebied voor het merendeel voorzijden van woningen, zodat naar alle zijden een voorkantsituatie ontstaat. De wijk is op twee plaatsen toegankelijk voor autoverkeer, zowel aan de Beatrijsweg als aan de Ambachtsherenweg is een ontsluiting voor autoverkeer. Het langzaam verkeer kan dezelfde ontsluitingen gebruiken met daarnaast nog een extra langzaamverkeersverbinding met het Polanenpark, via gebied B.

De opzet van gebied A is eenvoudig, vier bebouwingsblokken zijn rondom een brink gesitueerd. Het overgrote deel van de woningen ligt of aan de buitenzijde en kijkt uit op een ruim openbaar gebied met groen en water, of het ligt aan de binnenzijde en kijkt uit op de brink. Doordat er openbare ruimte met groen zowel rondom als middenin het plan ligt, kan groen in de woonstraten achterwege blijven waardoor deze efficiënt ingericht kunnen worden. Zowel rijenwoningen als geschakelde, vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen vinden hun plek. Aan de kop van één van de blokken is specifiek ruimte gereserveerd voor enkele patiowoningen. Uitgezonderd het gedeelte voor de patiowoningen is de maximaal toegestane hoogte 11 meter, uit te voeren in maximaal 2 bouwlagen met een kap. Het parkeren gebeurt deels op eigen terrein, deels in openbaar gebied door middel van langsparkeren aan de lange zijden van de woonstraten.?Gebied B sluit wat beoogde bebouwing aan bij Polanenpark. Een maximale hoogte van 7,5 meter voor vrijstaande hoofdgebouwen in 1 laag met een kap. Dit plandeel met een beperkt aantal kavels wordt ontsloten door een korte woonstraat in het verlengde van de Van Strijenstraat.

Welstandsniveau 1
Criteria:
Gebied A
Als uitgangspunt voor de gebiedscriteria worden de woningen aan het ’t Noorseplein genomen. Deze woningen, uit de tijd van de watersnood 1953, zijn, hoewel niet typisch Klunderts, wel kenmerkend voor de regio en vormen een markant beeld met specifieke architectonische kenmerken. In tegenstelling tot vele andere historisch waardevolle gebouwen en monumenten in Klundert zijn de architectonische kenmerken van de Noorse woningen wel goed toe te passen bij de woningtypen in het gebied A. De hieronder beschreven criteria geven functioneel nog veel vrijheid om diverse woningtypes te ontwikkelen, terwijl tegelijkertijd een samenhangend, markant beeld voor de wijk gewaarborgd wordt.

Hoofdaspecten
• Indien een kap van toepassing is dan is een zadeldakvorm verplicht.
• Er worden per straat minimaal drie significant (spiegeling is dus onvoldoende) verschillende gevelindelingen gerealiseerd voor wat betreft deel- en detailaspecten.
• Wijzigingen van een gebouw moeten aansluiten bij de bestaande architectuur van dat gebouw.
• Bijgebouwen moeten, waar functioneel mogelijk, aansluiten bij de architectuur van het hoofdgebouw.
• Aan- uit- en opbouwen moeten op het niveau van de hoofdaspecten wanneer functioneel mogelijk dezelfde architectonische kenmerken als de hoofdbouwmassa hebben.

Deelaspecten
• Woningen in de buitenring van gebied A moeten voor minimaal 75% van de gevel (uitgezonderd de gevelopeningen) uitgevoerd zijn in zwart gekeimde baksteen;
• Woningen in de binnenring van gebied A moeten voor minimaal 75% van de gevel (uitgezonderd de gevelopeningen) uitgevoerd zijn in gekeimde baksteen naar keuze in wit, oranje- rood of oker.
• De dakconstructie begint zo dicht mogelijk bij de raamopeningen van de tweede bouwlaag, of lager
• Gevels van een hoofdgebouw die gericht zijn op openbare ruimte moeten worden vormgegeven als zijnde voorgevel of vergelijkbaar daarmee.
• Wijzigingen van een gebouw, op deelaspect niveau, moeten aansluiten bij de bestaande architectuur van dat gebouw.
• Bijgebouwen moeten, waar functioneel mogelijk, aansluiten bij de architectuur van het hoofdgebouw.
• Aan- uit- en opbouwen moeten op het niveau van de deelaspecten wanneer functioneel mogelijk ?dezelfde architectonische kenmerken als de hoofdbouwmassa hebben.

Detailaspecten
• Oranjerode ongeglazuurde dakpannen; referentiekleur zijn de dakpannen van de woningen aan ’t Noorseplein
• Robuuste kozijnen (minimaal 90x139 mm met binnenbeglazing) en dakranden (minimaal 250 mm in zicht), vormgegeven in wit houtwerk.
• Wijzigingen van een gebouw op detailniveau moeten aansluiten bij de bestaande architectuur van dat gebouw.
• Bijgebouwen moeten, waar functioneel mogelijk, aansluiten bij de architectuur van het hoofdgebouw.
• Aan- uit- en opbouwen moeten op het niveau van de detailaspecten wanneer functioneel mogelijk dezelfde architectonische kenmerken als de hoofdbouwmassa hebben.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 125.000 vrij op naam
Status
Verkocht

Bouw

Soort object
Bouwgrond

Indeling

Perceel
451 m²

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk en open ligging
Betrokken makelaar

NVM verkoopmakelaar

Van Wensen Makelaars

Bel 0168-401467

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.