• Verkocht

Jan van Houtkade 32 2311 PD Leiden

Uitgelichte kenmerken

  • 117 m² wonen
  • 76 m² perceel
  • 1 slaapkamer
€ 519.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
24 september 2020
Verkoopdatum
8 oktober 2020
Looptijd
14 dagen

Omschrijving

MAANDAG 28 SEPTEMBER a.s. VAN 12:00 tot 13:00 UUR - DIGITAAL OPEN HUIS VIA INSTAGRAM LIVE. Meer weten? Volg ons kantoor via Instagram en loop LIVE mee tijdens de bezichtiging of kijk mee via de 'kijk' link op Funda. Gezellig 'meelopen' kan alleen met de Instagram app op uw smartphone of tablet. 

Liever de woning eerder of in het echt bekijken? Dat kan uiteraard ook! Bel gerust naar ons kantoor voor het maken van een bezichtigingsafspraak. 

----------------------------------------------------------------

JAN VAN HOUTKADE 32 & HOEFSTRAAT 59

"U KOOPT 1 HUIS, MAAR KRIJGT ER 2"

Altijd al gedroomd van een leuke Bed & Breakfast aan huis? Of bent u op zoek naar een woning met 'aanleunmogelijkheid'? Of wilt u gewoon een comfortabel, stoer, niet alledaags 'stadshuis' met een grote woonkeuken op de begane grond met openhaard en openslaande deuren naar de tuin. Op de eerste etage een mega grote en lichte woonkamer met 2e openhaard en uitzicht op de Zoeterwoudse Singel en het toekomstige Singelpark en met 'als kers op de taart' een royale slaapkamer met aangrenzend een grote badkamer en openslaande deuren naar een dakterras? Dit huis heeft alles voor de echte binnenstadliefhebber.

Een schatje van een grachtenpand met heerlijke zonnige omsloten en privacybiedende voortuin op het Zuiden (de gehele dag zon) en een ruim dakterras op de 2e etage aan de Jan van Houtkade met zeer veel privacy en een grandioos vrij uitzicht over de Singel. Meer buiten wilt en hoeft u gewoon niet. Een zeer fijne en levendige plek midden in de stad. De huidige eigenaresse heeft er geruime tijd met zeer veel plezier gewoond en gunt het huis aan een nieuwe bewoner. Zoals ze het zelf omschrijft: "Het is gewoon een fantastisch licht huis op een heerlijke plek in het groen en dat midden in de stad. En echt alles 'om de hoek'.

Alvast ervaren wat mevrouw bedoelt? Zie de professionele video! Of bewandel alvast de virtuele tour door het huis aan de hand van de plattegronden en de 360 graden foto's!

Waar gaan we beginnen?
De Jan van Houtkade! De Jan van Houtkade is een prachtig gelegen kade aan de Leidse Singel. Op een aantal bijgevoegde oude foto's en een ansichtkaart ziet u direct dat deze kade aan het begin van de vorige eeuw veel aanzien genoot. Diverse gefortuneerde Leidenaren hebben hier een aantal zeer fraai vormgegeven en constructief zeer goede woningen neergezet. De Amsterdamse (of misschien wel Leidse) School deed zijn intrede. De prachtige strakke kenmerken van die periode zijn ook zeer goed zichtbaar op de gevel van dit woonhuis.

De voortuin is een heerlijk omsloten plek dat van s'morgens vroeg tot s'avonds over zon beschikt. De tuin is op het zonnige Zuiden gelegen. Diverse buren hebben door het plaatsen van een hoge heg of tuinhek veel privacy weten te creëren in de voortuin. Het gehele perceel (en daarmee dan ook de voortuin) is gelegen op eigen grond waarover geen erfpacht hoeft te worden betaald. Divers percelen op dit rijtje zijn nog uitgegeven in erfpacht. Hier niet. Lekker eigen grond!
Via een aantal treden naar beneden bereikt u een grote en hoge pui met zij- en bovenramen en een tweetal grote openslaande deuren. Al bij de 1e zonnestralen staan deze deuren open en stroomt de zon naar binnen. U kunt er voor kiezen om deze zijde te gebruiken als entree maar de 'echte' voordeur bevindt zich aan de Hoefstraat zijde op nummer 59.

De huidige eigenaresse heeft er voor gekozen om van de twee woningen, één woning te maken en de gehele begane grond als royale leef-/ woonkeuken te gaan gebruiken. Zoals hierboven al omschreven staan de beide deuren naar de tuin al vroeg in het voorjaar open en met het open houden van de voordeur aan de Hoefstraat zijde was het altijd heerlijk vertoeven op de begane grond. Wellicht speelde u langer met het idee dat u het leuk zou vinden om een soort van Bed & Breakfast te beginnen? Dat kan hier perfect. Er zijn 2 entrees en met een paar eenvoudige ingrepen kunt u op de begane grond een klein appartement realiseren. Uiteraard wel met de juiste vergunningen ;-)

De Hoefstraat staat in Leiden bekend als een zeer gezellige en sociale straat. De straat is (autoluw) afgesloten voor doorgaand autoverkeer en hier spelen de kinderen gewoon nog lekker op straat. Regelmatig worden er straatactiviteiten gehouden waarvoor via de straat-app wordt opgeroepen. (buurtbijeenkomsten gehouden door de actieve wijkvereniging). Dit gedeelte van de Hoefstraat grenst aan de geliefde Garenmarkt. De Garenmarkt is een brede laan met bomen dat uitkomt op de Garenmarkt plein dat recent is omgetoverd tot een prachtig park. Er moet nog een naam gegeven worden aan het park aangezien het voorheen echt de Garenmarkt heette maar doordat er een grote parkeergarage is gebouwd met daarop het park, is het idee geopperd om geen verwarring (meer) te krijgen met de 'echte' Garenmarkt. Als u iets doorloopt komt u in een nog mooier park genaamd het Van der Werffpark. Vernoemd naar een oud- Burgemeester van leiden ten tijden van het Leidens Beleg. Een heerlijke plek waar zomers heel veel gebruik van wordt gemaakt temeer omdat het aan het water grenst.

Genoeg over de prachtige omgeving. We gaan weer naar binnen.
Via de vaste trap vanuit de keuken, komt u uit op de 1e etage. Wat u direct zal opvallen is het vele licht dat zowel via de grote ramen aan de achterzijde maar ook via de tweetal grote ramen aan de voorzijde naar binnen komt. Echt geweldig. Bij de eerste zonnestralen geniet u al. Niet alleen van het licht maar ook van het uitzicht wordt u al blij. Aan de achterzijde kijkt u schuin weg over de Garenmarkt maar aan de voorzijde is het uitzicht fenomenaal. Door dat u wat hoger zit kijkt u over de geparkeerde auto's uit over de Zoeterwoudse Singel. Vanuit uw stoel ziet u de bootjes voorbij varen. Het zou zeer goed kunnen dat u er dus wellicht voor kiest om de keuken naar deze etage over te zetten. Er is ruimte genoeg. Er is een grote kast aanwezig alwaar thans de c.v. ketel is geplaatst. echter kunt u ook hier met een vrij gemakkelijke ingreep de kast ombouwen tot een toiletruimte voor deze etage. Op dezelfde plek op de begane grond bevindt zich daar ook al een toilet. Uiteraard aan u de keuze. Maar dit huis biedt zoveel leuke mogelijkheden. Toen de huidige bewoonster dit huis kocht bevonden zich op de eerste etage twee kamers, een keuken en een toilet. Zij heeft gekozen voor een 'doorzonkamer', maar dit is eenvoudig te veranderen.

Via een vaste trap bereikt u de 2e etage.
Ook hier zult u weer versteld staan van de ruimte. Door de hoge nok en de schuine kap voelt deze etage zeer gemoedelijk aan. Aan de voorzijde zijn een tweetal openslaande deuren naar het grote dakterras geplaatst. Wij begrijpen heel goed dat wanneer u op deze etage komt, u direct naar voren loopt en de 2 deuren wilt openen. Dat deden wij namelijk ook direct. Hoe lekker is het wel niet om zomers met openslaande deuren te slapen en op de achtergrond de stadse geluiden te horen. Dit dakterras biedt zeer veel privacy aangezien de directe buren er niet aan grenzen. Sterker nog. De hoge muur aan de oostzijde biedt veel bescherming ten aanzien van de regen en wind. Ook op dit terras kunt u al vroeg in het voorjaar genieten van de eerste zonnestralen. Gegarandeerd.

Eenmaal terug gekomen in huis ziet u dat de grote slaapkamer beschikt over een aantal grote vaste kasten, een Veluxraam op de westzijde van het dak en een daklicht boven de trap. Tot slot is de riante badkamer te betreden dat aan de achterzijde van het huis is gesitueerd. De grote 'badliefhebber' wordt wel heel blij van deze ruimte. Alles is aanwezig. Een riante hoek inloopdouche, een groot ligbad, een groot wastafelmeubel en 2e toilet. Een zeer aangename badkamer.

U merkt het waarschijnlijk al. Wij zijn zeer enthousiast over dit heerlijke stadshuis! Dit huis biedt zeer veel mogelijkheden. Bent u op zoek naar een prachtige plek in de Leidse binnenstad maar wilt u zich ook weer een beetje terug kunnen trekken van de drukte? Dit huis heeft alles! Leuk detail is overigens dat afgelopen week (20-9-2020) een artikel verscheen in het Leidsch Dagblad waarin werd aangekondigd dat de gehele Jan van Houtkade meer autoluw gemaakt zal worden en dat er meer groen zal komen als onderdeel van het Singelpark. Naar aanleiding van dit bericht hebben wij een tweetal 'artist impressions' weten te krijgen dat een indruk geeft van wat de plannen zijn. In de fotoreeks zijn een tweetal 'artist impressions' toegevoegd om u een beeld te geven van hoe het eruit 'kan' komen te zien.

Wat u nog meer moet weten....
- Eigen grond;
- Geen last van horeca en of studenten(huizen) in de directe omgeving van de woning. Wel een heel goed restaurant en gezellige winkelstraat (de Doezastraat) om de hoek!
- Op een steenworp afstand bevinden zich maar liefst 2 basisscholen (De Haanstra, de Lucas van Leyden) en 2 middelbare scholen (Stedelijk Gymnasium en het Bonaventura College).
- De woning ligt op ca. 8 fietsminuten verwijderd van diverse sportcomplexen waaronder: hockey, voetbal, tennis, etc. Maar ook een treinstation (Lammenschans) en kinderopvang liggen in de buurt. Met de auto bent u via uitvalswegen A4 en A44 snel op weg naar de grote steden en binnendoor bent u in 20 min aan de kust.
- Parkeren? Geen probleem! Dit kan door een parkeervergunning aan te vragen (ca. € 43,- per kwartaal, een 2e vergunning kost € 89,- per kwartaal).
- Lekker aan het einde van de dag even varen? Dat kan perfect! Met de juiste vergunning is het mogelijk een sloep aan de voorzijde in de 'Singel' aan te meren. De uitgestrekte Kager Plassen of de Vlietlanden zijn in een halfuur te bereiken. Een korte tocht door de stad is al voldoende om helemaal te ontspannen!
- Alle winkels, ook voor de dagelijkse boodschappen zijn op loopafstand te bereiken. U bevindt zich tenslotte in het centrum!

Overig:
- Er heeft recent (augustus j.l.) een onafhankelijke Bouwtechnische Keuring plaatsgevonden. Er is een keuringsrapport opgesteld om inzicht te geven in de (verzorgde) onderhoudsstaat van deze woning. Dit rapport is aanwezig en in te zien tijdens bezichtigingen;
- Echte video (dus geen aan elkaar geplakte foto's) via Funda!;
- 2 & 3 dimensionale tekeningen op Funda. Deze tekeningen geven u een beter beeld van hoe fraai deze prachtige woning ingedeeld is;
- en niet te vergeten.. overzichtelijke 360 graden foto's gecombineerd met een virtuele tour om u nog een uitgebreider beeld van deze woning te geven;
- Benieuwd naar hoe de woning er 3 dimensionaal uitziet en wilt u uw eigen looproute bepalen? Bekijk de zeer indrukwekkende 3d Matterport visualisatie op Funda. U ziet direct hoe het huis 'in elkaar zit'!
- Gezien het oorspronkelijke bouwjaar zijn de ouderdomsclausule en materialenclausule van toepassing;

Coronaprotocol:
- In verband met het uitgebroken Coronavirus nemen wij alle benodigde voorzorgsmaatregelen. Wij verzoeken u daarom dan ook vriendelijk om uw eigen verantwoordelijkheid hierin te nemen. Kom met niet meer dan 2 personen en wilt u uw kinderen meenemen graag even van tevoren aangeven. Heeft u griepachtige verschijnselen (zoals keelpijn, niezen en/of hoesten), of bent u bij iemand of ergens op bezoek geweest waar sprake is van een besmetting? Laat het ons weten zodat we een aangepaste afspraak met u kunnen inplannen. Mocht u het op prijs stellen dat de makelaar een mondkapje op doet, kan de makelaar daarin voorzien. Wij verzoeken u dat dan zelf ook te dragen.

Wij vragen om uw begrip en medewerking.

Overige vragen? Bel gerust! Wij zijn u graag van dienst.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 519.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
info
€ 4.436
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, geschakelde woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900
Toegankelijkheid
Toegankelijk voor ouderen
Specifiek
Beschermd stads- of dorpsgezicht, dubbele bewoning mogelijk en gedeeltelijk gestoffeerd
Soort dak
Zadeldak bedekt met bitumineuze dakbedekking
Keurmerken
Bouwkundige Keuring

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
117 m²
Overige inpandige ruimte
1 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
13 m²
Perceel
76 m²
Inhoud
314 m³

Indeling

Aantal kamers
3 kamers (1 slaapkamer)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Ligbad en toilet
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
Dakraam, mechanische ventilatie, natuurlijke ventilatie, rookkanaal en TV kabel

Energie

Energielabel
E Wat betekent dit?
Isolatie
Dakisolatie en gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
REMEHA AVANTA (gas gestookt combiketel uit 2018, eigendom)

Kadastrale gegevens

LEIDEN E 1240
Kadastrale kaart
Oppervlakte
50 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
LEIDEN E 1470
Oppervlakte
26 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan water, beschutte ligging, in centrum en vrij uitzicht
Tuin
Achtertuin en zonneterras
Achtertuin
27 m² (6,67 meter diep en 4,08 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het zuiden bereikbaar via achterom
Balkon/dakterras
Dakterras aanwezig

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren en parkeervergunningen
Betrokken makelaar

Woningmarkt Beta

Gem. vraagprijs

Levendaal-West

Heel Leiden

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Gem. vraagprijs per m2

Levendaal-West

Heel Leiden

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs / m2 te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Hulp nodig bij het kopen?

Met een makelaar krijg je meer inzichten in de woningmarkt.

arrow-right Vind een makelaar
Gebaseerd op verkochte woningen in deze buurt in het afgelopen jaar. Meer informatie

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.