• Verkocht

Lageweg 2 Kavel 2 9479 TA Noordlaren Buitengebied Noordlaren

€ 395.000 v.o.n.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
8 oktober 2021
Verkoopdatum
15 november 2021
Looptijd
5 weken

Omschrijving

Wonen op een superlocatie? Dan is dit uw kans!

In het kader van de Ruimte voor Ruimte regeling is op deze fantastische locatie de mogelijkheid gecreëerd voor de bouw van twee riante landhuizen, elk op een kavel van ruim 2.500 m².

Wat een mogelijkheden! Denkt u b.v. aan de rustige landelijke ligging met gegarandeerd blijvend vrij uitzicht, de nabijheid van het Zuidlaardermeer en de daarom heen liggende natuurgebieden, het fraaie gebied rond Noord- en Midlaren. Toch is de "bewoonde wereld" dichtbij. Zuidlaren, Haren en Groningen en ook de A-28 zijn gemakkelijk en snel bereikbaar.

Het betreft reeds uitgemeten kadastrale percelen waarvan het bestemmingsplan inmiddels definitief is afgerond. Er kan dus direct een omgevingsvergunning voor de bouw van een woning worden aangevraagd. De bij de presentatie getoonde impressies geven een beeld van wat er mogelijk is maar binnen de kaders van het bestemmingsplan zijn ook andere ontwerpen mogelijk. Het staat de koper vrij om zelf een aannemer in te schakelen.

Er is een beeldkwaliteitsplan opgesteld, waarin de mogelijkheid wordt geboden om bijvoorbeeld een schuurwoning te bouwen maar ook een ander woningtype is bespreekbaar. Wel geldt de eis dat de twee nieuwe woningen in ontwerp min of meer gelijk moeten zijn. Het beeldkwaliteitsplan is gekoppeld aan de verleende omgevingsvergunning en is op te vragen bij ons kantoor

De voormalige boerderij en woning op Lageweg 2/2a verkrijgen een woonbestemming. Bedrijfsmatige activiteiten zijn daar dus niet (meer) toegestaan. De thans nog aanwezige "groene loods" zal op korte termijn gesloopt gaan worden.

Het hoofdgebouw van de nieuw te bouwen woningen mag een te bouwen oppervlakte hebben van 150 m² en een goothoogte van 4 m. De woningen moeten voorzien zijn van een kap. Aan-, uit- en bijgebouwen mogen een maximale oppervlakte hebben van 50 m², een goothoogte van 3 m en moeten eveneens voorzien zijn van een kap.

Veel vrijheid dus om een zeer ruime woning te realiseren!

De kavels worden aangeboden en zullen worden overgedragen in de staat waarin ze zich nu bevinden. Kavel 1 heeft de ontsluiting naar de Lageweg naast Lageweg 2. Kavel 2 heeft een eigen ontsluiting.
Kopers dienen voor eigen rekening en risico aansluitingen op de nutsvoorzieningen te realiseren.

Wij verzoeken u om uw belangstelling kenbaar te maken door middel van een email aan ons kantoor op Wilt u daarbij uw voorkeur voor kavel 1 of kavel 2 aangeven. Belangstellenden zullen op volgorde van binnenkomst door ons worden benaderd. De specifieke verkoopprocedure is afhankelijk van de aard en hoeveelheid van de reacties.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 395.000 vrij op naam
Status
Verkocht

Bouw

Soort object
Bouwgrond

Indeling

Perceel
2.780 m²

Kadastrale gegevens

HAREN P 830
Kadastrale kaart
Oppervlakte
2.780 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, beschutte ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen en vrij uitzicht

Betrokken makelaars

NVM verkoopmakelaar

Buitenwonen

Bel 0592-390322

NVM aankoopmakelaar

Huize Bier Makelaars

Bel 0592-481976

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.