Abel Tasmanstraat 27 5021 SN Tilburg Oerle

  • Verkocht
€ 195.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
11 maart 2021
Verkoopdatum
8 maart 2021

Omschrijving

ABEL TASMANSTRAAT 27 TILBURG

Deze woning is vanuit onze sterke social media reeds verkocht, wil je zulke woningen niet mislopen ? Volg ons dan op: YouTube, Instagram en Facebook !

In de wijk Oerle, nabij het centrum van de stad ligt deze jaren dertig woning met authentieke elementen. De straat is rustig gelegen en kenmerkt zich door de vele sfeervolle woningen. Op de fiets ben je zo in de Piushaven of op de Heuvel en om de hoek vind je het Transvaalplein. Als je even de andere kant op loopt kom je in Stadspark Oude Dijk, deze rustige oase ontstond na een samenvoeging van een deel van de kloostertuin van de Zusters van Liefde en de voormalige tuin van Huize Nazareth. Bijzondere elementen zijn de magnoliatuin en de oude elzen.

Deze woning is in potentie een absolute parel, hij dient daartoe wel naar de eisen van deze tijd gemoderniseerd te worden.
De woning beschikt over 4 ruime slaapkamers waarvan 3 op de eerste etage en 1 op de zolderetage.

Indeling
BEGANE GROND:

Entree: In de gang bevindt zicht de trap naar de eerste verdieping en de toegang tot de woonkamer. De wandtegels zijn een mooi authentiek element.

Woonkamer: De woonkamer is aan de voorzijde uitgebouwd met een erker. Dit geeft de ruimte een extra speels effect. Aan de achterzijde heb je uitzicht op de binnenplaats. Dat raam zou je eventueel kunnen verlagen tot aan de grond, zodat je hier de mogelijkheid krijgt om de tuin in te lopen.

Keuken: Achter de woonkamer is een uitbouw gerealiseerd waarin zich de keuken bevindt, de essentiële keukenvoorzieningen zijn aanwezig maar zoals eerder vermeld is een modernisatie hier wel op zijn plaats. Tevens bevindt zich hier de verdiepte provisiekast onder de trap.

Badkamer: Via het halletje achter de keuken bereik je de badkamer en de binnenplaats. De badkamer is voorzien van een toilet, ligbad, en een wastafel. Compleet dus maar wel zeer gedateerd.

Eerste verdieping
Via de vaste trap bereik je de eerste verdieping van de woning. Hier vind je 3 ruime slapkamers waarvan 2 met een vaste inbouwkast.

Tweede verdieping
Via een vaste trap bereik je de zolderverdieping van de woning. Hier bevinden zich 2 aan elkaar geschakelde ruimtes. De voorzijde is voorzien van een kleine dakkapel, aan de achterzijde van de woning bevindt zich een dakraam. Plaats genoeg dus om hier nog een vierde slaapkamer te realiseren. De ruimte die zich boven aan de trap bevindt is prima in te richten als wasruimte.

Tuin
De binnenplaats met ruime berging ligt op het Zuid Westen en dient ook gemoderniseerd te worden. Via de ingebouwde poort aan de straatzijde naast het huis kun je de binnenplaats makkelijk met de fiets bereiken.

Bijzonderheden
- Bouwjaar 1936;
- Perceeloppervlak 115 m2;
- Woonoppervlak 111 m2;
- Inhoud 435 m3;
- NEN 2580 meetrapport*;
- In rustige woonwijk gelegen.

Wil je deze jaren dertig woning bezichtigen? Dat begrijpen wij heel goed! Bel of mail ons dan voor een afspraak:

T: 013-30 33 195

Via Wie?
Via Paul Makelaardij natuurlijk!
Via Wie anders?

* De NEN 2580 meetnorm is een eenduidige meetnorm, waarbij met bepaalde richtlijnen rekening gehouden wordt. Zo wordt o.a. een zolder zonder vaste trap of met een lichtoppervlakte (bv dakraam) kleiner dan 0,5 m² niet tot de woonoppervlakte gerekend. Hierdoor kan de woonoppervlakte soms kleiner lijken dan de daadwerkelijke vloeroppervlakte en kleiner lijken dan bij vergelijkbare woningen waar de makelaar de meetnorm niet toe heeft gepast. Ondanks het feit dat de meetnorm verplicht is, hanteren niet alle makelaars consequent de norm. Via Paul Makelaardij laat haar woningen inmeten door een erkend bedrijf. Het meetrapport van deze woning is dan ook, indien gewenst, ter inzage.

Kenmerken

Laatste vraagprijs
€ 195.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 1.741
Aangeboden sinds
11 maart 2021
Soort woonhuis
Eengezinswoning, tussenwoning
Oppervlakte
112 m² wonen / 115 m² perceel
Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Inhoud
435 m³
Voorlopig energielabel
F Wat betekent dit?
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1936
Betrokken makelaar

VBO verkoopmakelaar

Via Paul Makelaardij

Bel 013-3033195

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.