• Verkocht

Raaigras (Bouwnr. 1) 3907 Veenendaal Veenendaal-Oost

€ 449.500 v.o.n.
Onderdeel van project De Hooilanden, Veenendaal

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
21 oktober 2020
Verkoopdatum
10 mei 2021
Looptijd
6½ maand

Omschrijving

‘WONEN IN ‘DE HOOILANDEN’
Tot rust komen te midden van karakteristieke natuur

Wat een kans om in het puntje van het nieuw gerealiseerde natuurgebied ‘De Binnenveldse Hooilanden’ te wonen. En dat op een steenworp afstand van alle stadse gemakken van Veenendaal!

‘De Hooilanden’ biedt ruimte aan zeven riante bouwkavels voor de realisatie van een luxe villa. Als uitgangspunt kent het plan landelijk wonen met een gereserveerde uitstraling. Dit wordt bereikt door het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen.
Beeldt u zich in; uw droomwoning in een prachtig natuurgebied met bijzondere flora en fauna én toch de dagelijkse voorzieningen binnen bereik. Het beste van twee werelden komt hier samen.

‘De Hooilanden’ biedt u een plek waar u tot rust komt te midden van de karakteristieke natuur van de omgeving. Vanuit uw achtertuin fietst of wandelt u via diverse routes dit uitzonderlijke gebied in om vanaf het uitkijkplatform de diverse plant- en diersoorten te ontdekken. Het plangebied ligt ten zuiden van de wijk ‘De Veenderij’ in Veenendaal-oost op het kruispunt van de Dragonderweg en de Meentdijk. Een fantastische ligging op de grens van natuur en stad. De ontsluiting is goed ingeregeld en mede daardoor zijn deze kavels voor elke gezinssamenstelling geschikt.

De locatie wordt gekenmerkt door specifieke landschappelijke gebiedsaccenten. De randvoorwaarden zijn gebaseerd op openheid en landschappelijke inpassing. Het projectplan van ‘De Hooilanden’ versterkt deze accenten. Gebaseerd op de kenmerken van de huidige woningen in het lint aan het Gelders Benedeneind zijn de uitgangspunten voor de zeven villa’s in ‘De Hooilanden’ opgesteld. De omgeving kent woningen met een dwarskap waarbij de kopgevel op de straat is gericht. De villa’s van ‘De Hooilanden’ sluiten met de goot- en nokhoogte aan bij de omgeving en het landelijk gebied.
De voorgevel van uw villa komt dan ook aan de Dragonderweg op minimaal 15 meter van de weg. De villa’s verspringen onderling minimaal twee meter, waardoor deze niet in elkaars rooilijn liggen. Uw privacy wordt daarmee geborgd.

Om tegemoet te komen aan de landelijke sfeer wordt één enkele rij woningen gerealiseerd. De kavels zijn ruim en diep opgezet en volgen het aanwezige slotenpatroon, waardoor zowel een groene voor- als achterzijde ontstaat. Aan de voorzijde worden ze begrensd door een watergang. Om het groene karakter te versterken worden zowel aan de noordzijde als aan de zuidzijde van het plan groene elementen toegevoegd.

‘De Hooilanden’ is uw kans om naar landelijke smaak te wonen te midden van stad én natuur!

KENMERKEN
De kavels variëren van circa 1019m² tot 1139m². De inhoud van de woonbebouwing mag maximaal 750m³ zijn. De goothoogte is maximaal 3,5 meter en de nokhoogte maximaal 8 meter. De nokrichting is voorgeschreven in de lengterichting van het perceel.
De woningen hebben een breedte van maximaal 10 meter en dienen uitgevoerd te worden met een zadeldak. Om het landelijke beeld te versterken worden ook eventuele bijgebouwen voorzien van een kap, liggen deze naar achteren en dienen los van het hoofdgebouw of met een tussenstuk te worden uitgevoerd. Elke vorm van bebouwing staat op minimaal 2,5 meter van de zijdelingse perceelsgrens.
Om het groene karakter te versterken dienen de randen van het erf afgeschermd te worden door groen. Opties die karakteristiek zijn voor het buitengebied; een (wilde) haag of sloot met knotwilgen of alternatieven als prikkeldraad of schapengaas.

LIGGING
Het plangebied ‘De Hooilanden’ ligt aan de rand van Veenendaal en grenst aan de Binnenveldse Hooilanden. Een fantastische ligging op de grens van natuur en stad. De ontsluiting is goed ingeregeld en mede daardoor zijn deze kavels voor elke gezinssamenstelling geschikt.

Het is ideaal om van hieruit de omliggende grote steden Utrecht, Amersfoort, Arnhem en Nijmegen snel te kunnen bereiken vanaf een van de maar liefst drie NS-stations die Veenendaal kent of via de A12, A15 en A30. De gemeente heeft ruim 65.000 inwoners en dat aantal stijgt niet voor niets al jaren. Veenendaal is een centraal gelegen, groeiende gemeente in de provincie Utrecht. De gemeente positioneert zich als ‘Winkelstad Veenendaal’ en is in 2020 opnieuw benoemd tot fietsstad van het jaar. Ook is het een geliefde plaats voor het organiseren van vele (sport)evenementen.

Wonen in ‘De Hooilanden’ is wonen grenzend aan de Binnenveldse Hooilanden. Een natuurgebied waar natuurliefhebbers, boeren en terreinbeheerders samenwerken met overheden aan de realisatie van nieuwe natuur tussen Wageningen, Ede, Veenendaal en Rhenen. De Binnenveldse Hooilanden wordt een uniek gebied van 250 - 300 hectare aaneengesloten topnatuur waar nu al veel bijzondere plant- en diersoorten te zien zijn.
Uitzonderlijk aan dit gebied is dat de eerder genoemde partijen mede eigenaar zijn van het gebied en dat de plaatselijke boeren een groot deel van het beheer van het gebied voor hun rekening nemen. Naast de Binnenveldse Hooilanden is Veenendaal omringd met prachtige bos- en heidegebieden, zandverstuivingen en uitgestrekte weidevelden.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 449.500 vrij op naam
Status
Verkocht

Bouw

Soort object
Bouwgrond

Indeling

Perceel
1.024 m²

Kadastrale gegevens

VEENENDAAL K 4174
Kadastrale kaart
Oppervlakte
1.024 m² (deelperceel)
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.