vraag & antwoord

Hoe plaats ik mijn huis op funda?

Laatst bijgewerkt op - leestijd

Funda helpt je met de verkoop van je huis

Klaar om jouw huis te verkopen? Dan breekt er een spannende tijd voor je aan. Jouw huis gaat op funda. Dat doe je niet zelf: alleen een makelaar kan jouw huis op funda plaatsen.

Jouw makelaar is een verkoopspecialist. Hij kent de lokale markt en weet welke middelen er ingezet moeten worden om zichtbaar te zijn bij een groot publiek. Een huis verkopen is geen lopendebandwerk: elk huis vraagt om een andere aanpak en jouw makelaar weet precies wat ervoor nodig is om een huis zo compleet mogelijk in de markt te zetten. De makelaar zorgt ervoor dat alle gegevens juist op funda worden gepubliceerd. Onder begeleiding van mooie foto’s, een plattegrond en een duidelijke omschrijving. Een goede eerste indruk maak je namelijk geen tweede keer.

funda functionaliteit  Alleen een makelaar kan je huis voor je op funda plaatsen.
Zoek een verkoopmakelaar

Jouw huis mag gezien worden

Samen met jouw makelaar kijk je naar de presentatiemogelijkheden. Afhankelijk van jouw huis kies je voor funda Basis of funda Compleet. Funda Basis kun je zien als de start van een optimale presentatie: je hebt ruimte voor een uitgebreide omschrijving, alle woningkenmerken op een rij, een onbeperkt aantal foto’s en een kaart met locatie van het huis.

Maar wie weet leent jouw huis zich wel voor een mooie verkoopvideo. Of is het slim om 360°-foto’s in te zetten, zodat jouw huis goed tot zijn recht komt. Dan kies je voor funda Compleet, het alles-in-éénpakket voor jouw huis. Wil je extra opvallen in de lijst van zoekresultaten? Dan kun je aanvullend nog voor het product Blikvanger kiezen.

Mijn huis staat op funda, en nu?

Zo gauw je makelaar jouw huis op funda heeft geplaatst, kun je zelf de statistieken bijhouden – zo vaak als je wilt. Zo kun je de interesse peilen. Dat doe je door je eigen huis aan je funda-account te koppelen. Heb je nog geen funda-account? Je kunt aan je makelaar vragen er eentje voor je aan te maken.

  1. Ga naar jouw huis op funda en scrol naar de onderkant van de pagina. Daar vind je de knop ‘ik verkoop dit huis’.
  2. Als je hierop klikt, kun je een koppelverzoek naar je makelaar sturen.
  3. Zodra hij jou bevestigt als verkoper, kun je via ‘Verkoopstatistieken’ in je funda-account de realtime statistieken van je huis bekijken.
  4. Wil je automatisch op de hoogte blijven van je statistieken? Stel dan in hoe vaak je een update wilt ontvangen van de status van je huis.

Nét dat beetje extra

Je makelaar en jij houden samen de statistieken in de gaten. Wil je meer opvallen tussen de andere zoekresultaten? Dan kan het slim zijn om een van de twee promotiemiddelen van funda in te schakelen. Met een Toppositie staat jouw huis een week of maand lang bovenaan in de zoekresultatenlijst. Is jouw huis klaar voor een miljoenenpubliek? Met Woning in beeld staat jouw huis op de homepage van funda.

Klaar om gevonden te worden

Met meer dan 5 miljoen bezoeken per maand, biedt een plaatsing op funda jou veel voordelen. Zó bereik je deze zoekers het beste.

Meer vragen en antwoorden

Doe je voordeel met onze antwoorden op jouw vragen

Alleen een makelaar kan een huis op funda plaatsen, omdat hij de informatie kan waarborgen. Hij kent de vierkante meters, de prijzen en weet wat ervoor nodig is om tot een duidelijke omschrijving en foto’s te komen.

Een makelaar kijkt samen met jou naar manieren om het huis zo goed mogelijk te publiceren. Elk huis vraagt om een andere aanpak. Samen kiezen jullie tussen funda Basis of funda Compleet. Wil je er een schepje bovenop doen en extra opvallen in de lijst van zoekresultaten? Kies dan voor Blikvanger.

Funda heeft twee verschillende promotiemiddelen: Toppositie en Woning in Beeld. Samen met jouw makelaar kun je kijken welk middel het best bij jouw huis past. Ga je voor de plek bovenaan in de zoekresultatenlijst of wil je op de homepage?

Meer vragen