Eendraght

Amsterdam Verkoop gestart
Van € 1.950.000 tot € 3.450.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 12 (12 beschikbaar)
  • Wonen 178 tot 218 m²
  • Aantal kamers 3 tot 4

Project Eendraght

Wonen in appartementen van 178 m2 tot 218 m2 met parkeren, lift, bootligplaats en balkon of dakterras op eigen grond in het centrum van Amsterdam.

Roemruchte geschiedenis
Oostenburg is een van de drie Oostelijke Eilanden die in de Gouden Eeuw door de mens werden aangelegd. De VOC zocht ruimte voor haar scheepswerven, pal naast de Amsterdamse binnenstad en aan het IJ. Twee eeuwen lang was dit de thuisbasis van ’s werelds eerste multinational. Zware goederen zoals koffie, tin, suiker en katoen lagen opgeslagen in wat wij nu kennen als het appartementencomplex Pakhuis Oostenburg.
Na 1800 maakte hout plaats voor staal. Stoommachines, treinen, tramrijtuigen, stoomketels, turbines, compressors en ander zwaar materieel werden per spoor en over het water weggevoerd. In deze rijke industriële periode zijn ook de Van
Gendthallen gebouwd. De industrie verdween langzaam in de jaren ’70 en Oostenburg veranderde in een trieste, lege vlakte. Een groot deel van de oude werkplaatsen en kantoren is verdwenen, maar de historische kern bleef bewaard: de 19e-eeuwse
Van Gendthallen, de monumentale Werkspoorhal uit 1929, de oude kademuren en de kraanbokken van Werkspoor.

Gebouw Eendraght: eerbetoon aan Nederlands jachtschip In 1615 nam de VOC de Eendraght in gebruik. Het schip was gebouwd op een werf in Amsterdam en woog 250 ton. Op haar eerste reis in 1616 naar Indië raakte schipper Dirk Hartogsz de rest van de vloot kwijt. De Eendraght moest alleen verder. Hij ontdekte enkele onbewoonde eilanden met daarachter uitgestrekt vasteland. Bij vertrek liet hij een tinnen schotel aan een paal achter waarop hij had geschreven dat hij er was geweest. Dit bord hangt nu in het Rijksmuseum. Uiteindelijk is het schip met een lading muntgeld vergaan op de westkust van Ambon op 13 mei 1622.

Exclusiviteit op eigen grond
Eendraght ligt pal aan de Oostenburgerdwarsstraat. Een chic appartementsgebouw (12 appartementen) met een subliem afwerkingsniveau. Zo ligt uw sloep onder het gebouw en vaart u vanaf hier zo de Amsterdamse grachten op. Daarbij komen er meerdere parkeerplekken per woning, die via een autolift bereikbaar zijn. En valt uw oog op het penthouse op de bovenste verdieping, dan is een zwembad op het dakterras van ruim 135 m2 een welkome luxe. Welke woning u ook kiest, in Eendraght geniet u van alle rust en ruimte. Op uw grote balkon of in de gezamenlijke groene daktuin. En geen gedoe met erfpacht, want het gebouw staat op eigen grond.

Aantrekkelijk autoluw eiland
Het strakke, stijlvolle gebouw Eendraght komt op werkeiland Oostenburg, een van de drie historische eilanden in het centrum van Amsterdam. In 2024 is het rauwe Oostenburg volledig omgetoverd tot een aantrekkelijk autoluw wooneiland met circa 1.500 karakteristieke woningen. Er komen zowel huur- en koopwoningen als vrije kavels en er is volop ruimte voor het
luxe leven door hoogwaardige woningen, horeca, winkels en groen. Een plek waar Amsterdammers heerlijk wonen, werken en leven.

Karakteristieke ontwikkelplannen
Het eiland Oostenburg was 350 jaar lang het decor van de bloeitijd van de VOC en de industriële revolutie. En die rol stopt niet. De huidige ontwikkelplannen respecteren het karakter van Oostenburg zoals het al eeuwen is en daar zijn we trots op: een stoere werkplaats in het centrum van Amsterdam. Door de nieuwe plannen vindt het eiland zichzelf opnieuw uit. Multifunctioneel, vooraanstaand, vooruitstrevend en gestoeld op creativiteit. Een hecht en dynamisch topontwerpteam van VORM, Steenwell, JPDRJ Architects en Studio Piet Boon ontwierp Eendraght in dit stoere, contrastrijke en aantrekkelijk stuk stad. Met een plan dat op een duurzame manier bijdraagt aan de ontwikkeling van deze Amsterdamse parel. Grijpt u deze kans ?

Foto's

Omgeving

Wonen aan het water krijgt een nieuwe betekenis in Eendraght. In de luwte van de binnenstad, op een historische locatie in Amsterdam, komen twaalf exclusieve woningen. variërend van appartement tot penthouse. Elke riante woning van minimaal 200 m2 is direct gelegen aan het water. Speciaal voor Eendraght heeft studio PIET BOON drie inspirerende interieurvoorstellen ontworpen. Kiest u voor een van de kenmerkende interieurs van studio PIET BOON, dan stemt u samen uw verdere wensen af. Kortom: luxury living op zijn best.

360° foto's en video

Video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Nu
Start verkoop september 2019
Verwachte start bouw januari 2020
Verwachte oplevering maart 2022

Woningtypen

Van de 12 huizen in dit project zijn er nog 12 beschikbaar

Verkoopmakelaars

Carla van den Brink B.V.

Morgen bereikbaar vanaf 8:30
Bel 020-6717272

Ramón Mossel Makelaardij o.g. B.V.

Morgen bereikbaar vanaf 8:30
Bel 020-3052662

Eefje Voogd Makelaardij

Telefonisch bereikbaar tot 23:45
Bel 020-3050560
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing