Kazernekwartier

Breda Bouw gestart
Van € 650.000 tot € 875.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 5 (1 beschikbaar)
 • Wonen 170 tot 280 m²
 • Aantal kamers 1 tot 11
 • Perceel 215 tot 329 m²

Project Kazernekwartier

De voormalige marechausseekazerne aan de Dr. Batenburglaan in Breda wordt getransformeerd naar vijf riante herenhuizen. Achter de oorspronkelijke hoofdentree ligt dit unieke herenhuis. 'Een Generaalswoning waar echte vrouwen en mannen vleugels van krijgen'.

Aan de Dr. Batenburglaan ligt in een parkachtige setting op een historisch kazerneterrein dit bijzondere gebouw met zijn karakteristieke jaren dertig architectuur. Op het privéterrein liggen voor de woning twee eigen parkeerplaatsen.

Achter de bijzondere hoofdentree bereik je een unieke ruimte van 55m² die verschillende bestemmingen kan krijgen en beschikt over verschillende authentieke elementen waaronder het bijzondere trappenhuis en de oorspronkelijke 'wachtbankjes'. Op de begane grond bevindt zich nog een ruime studeerkamer en de keuken met luxe keukeninrichting, greeploos, natuurstenen blad en complete apparatuur. In het bestaande gebouw komen de plafonds op een hoogte van circa 3 meter. Achter het bestaande gebouw wordt een nieuwe ruimte toegevoegd waarin de living getekend is. De ruimte is vier meter diep en tien meter breed met over de volle breedte een glazen pui naar de tuin.

Op de eerste verdieping ligt een hoofdslaapkamer van 28m², een tweede slaapkamer, zeer ruime en complete badkamer, apart toilet en wasruimte. Op de tweede verdieping bevinden zich onder de schitterende kap nog drie riante slaapkamers, de tweede badkamer en de technische ruimte.

In de tuin, gelegen op het zuidwesten (10 meter breed en 14 meter diep!) komt een nieuwe stenen berging te staan.

De transformatie wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Balemans. Dit 45 jaar oude Bredase bouwbedrijf heeft veel ervaring in restauratie- en renovatieopdrachten voor veelal particulieren. Kwaliteit staat hoog in het vaandel. De herenhuizen van Kazernekwartier beschikken standaard over:
- volledig nieuwe geisoleerde begane grondvloer voorzien van vloerverwarming;
- bestaande gevels, daken en houten verdiepingsvloeren worden voorzien van respectievelijk thermische isolatie en geluidsisolatie;
- nieuwe aluminium renovatiekozijnen met dubbel glas;
- Nefit EnviLine warmtepomp voor duurzaam verwarmen en koelen van de woning (gasloos);
- Balansventilatie;
- Alle plafonds en binnenwanden worden vlak afgewerkt (sausklaar);
- Beide badkamers zijn compleet ingericht en voorzien van hoogwaardig sanitair (Villeroy & Boch);
- Siematic keuken voorzien van inductie kookplaat, afzuigkap, koelkast, oven en vaatwasser van Siemens alsmede een Quoocker Combi+.
- De woning wordt gebouwd met BouwGarant afbouwgarantie.
- Kies je voor 8 extra zonnepanelen, dan komt de EPC-berekening uit op een waarde van 0,4 waardoor bij verschillende banken een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente verstrekt wordt.

Met de transformatie zal in mei worden aangevangen. De overige vier herenhuizen zijn al verkocht. De woningen worden medio 2020 opgeleverd.

De verkooptekeningen zijn af te halen bij Van de Water Makelaars, Keizerstraat 91 te Breda. U bent welkom! Een bezichtiging in het pand behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

3 april 1818
De Brigade Breda van de Koninklijke Marechaussee is in 1818 opgericht. Meer dan honderd jaar later, in 1932 wordt een imposante kazerne gebouwd aan de Dr. Batenburglaan. Deze ‘Kazerne der Koninklijke Marechaussee’, vlakbij het Mastbos, zal tot 2007 dienstdoen en is tot op de dag van vandaag in originele staat.

ANNO 2019
Nieuw Tij Projectontwikkeling is 'kwartiermaker' voor een nieuwe bestemming van de kazerne. In het imposante hoofdgebouw worden vijf nieuwe herenhuizen ontwikkeld. Deze royale, stijlvolle woningen zullen een samensmelting zijn van modern wooncomfort en de karakteristieke jaren dertig architectuur van het bestaande gebouw. De situering op een groen en historisch kazerneterrein zorgt voor ultiem wonen in een besloten park.

Foto's

360° foto's en video

360° foto's

Planning

Projectfase: bouw gestart
Start verkoop januari 2019
Start bouw mei 2019

Woningtypen

Van de 5 huizen in dit project is er nog 1 beschikbaar

 • Nr. 3

  Tussenwoning € 875.000 v.o.n.
  • wonen 280 m² wonen
  • aantal kamers 11 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Kazernekwartier (Bouwnr. 3) 280 m² wonen 11 kamers € 875.000 v.o.n.
 • Nr. 1 en 5

  Hoekwoning € 650.000 v.o.n.
  • wonen 170 m² wonen
  • aantal kamers 1 kamer
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Kazernekwartier (Bouwnr. 1) Verkocht 170 m² wonen 8 kamers € 650.000 v.o.n.
  Kazernekwartier (Bouwnr. 5) Verkocht 170 m² wonen 8 kamers € 650.000 v.o.n.
 • Nr. 2 en 4

  Tussenwoning € 685.000 v.o.n.
  • wonen 218 m² wonen
  • aantal kamers 1 kamer
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Kazernekwartier (Bouwnr. 2) Verkocht 218 m² wonen 8 kamers € 685.000 v.o.n.
  Kazernekwartier (Bouwnr. 4) Verkocht 218 m² wonen 8 kamers € 685.000 v.o.n.

Verkoopmakelaar

Van de Water Makelaars

Telefonisch bereikbaar tot 17:30
Bel 076-5242400
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing