SOEVEREIN

Cothen Verkoop gestart
Van € 339.950 tot € 515.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 7 (2 beschikbaar)
 • Wonen 84 tot 126 m²
 • Aantal kamers 3 tot 4

Project SOEVEREIN

BINNENKORT IN VERKOOP!

Aan de noordzijde van Cothen, uitkijkend over de Kromme Rijn, verrijst Soeverein: een karaktervol complex met zeven exclusieve appartementen. Kleinschaligheid, een ideale ligging en de bijzondere uitstraling zijn kenmerkend voor het project. De ingetogen maar doeltreffende architectuur is van Tjerk van der Lune: natuurlijke materialen, strakke lijnen en vriendelijke kleuren maken Soeverein bijzonder in al haar eenvoud. Het complex heeft een karakteristieke gevel van duurzaam geproduceerd hout. De woningen zijn ronduit compleet te noemen, met keuken, vloerverwarming én overdekte parkeerplaats.

De locatie is subliem: Soeverein wordt gerealiseerd aan de rand van Cothen, tussen het Kersenpaadje en de Bloemenwaard. Het complex biedt uitzicht over de Kromme Rijn en het vele groen daarachter. Te midden van eindeloos groen en kalm meanderende rivieren ligt, precies in een karakteristieke bocht van de Kromme Rijn, het pittoreske Cothen. In dit rustieke dorp, met de Brink en de boomgaard aan het Ambachtspad als beschermd dorpsgezicht, is het werkelijk prachtig wonen. In de omgeving bevinden zich diverse kastelen en andere monumenten, zoals het dertiende eeuwse kasteel Rhijnestein, net aan de overkant van de rivier. Met Wijk bij Duurstede, Houten en Utrecht op een steenworp afstand zijn alle denkbare voorzieningen binnen handbereik. Ook uitvalswegen, aansluiting op de snelweg en openbaar vervoer zijn snel en eenvoudig te bereiken.

Van alle polygonen is de driehoek de sterkste vorm. De meetkundige vorm speelt een sleutelrol in de meest krachtige constructies, van fietsframe tot piramide en van brugpijler tot de Eiffeltoren. Ook esthetisch gezien is de vorm ijzersterk: de verschillende zijdelengtes, scherpe hoeken en verrassend perspectief biedt de driehoek diverse mogelijkheden qua compositie en indeling. Niet toevallig gebruikte architect Tjerk van der Lune de driehoek als basis onder zijn ontwerp voor Soeverein. De vorm geeft het gebouw richting en past perfect bij de meanderende rivier. Ook door die vorm kon hij in het gebouw zeven echt verschillende appartementen creëren: zeven unieke woningen met verschillende maatvoeringen, uitzichten en uitvoeringen. Door een deel van het pand optisch te laten zweven, ontstond er een opvallende doorkijk naar de uiterwaarden én een grotendeels overdekte parkeergelegenheid. De keuze om de gevel uit hout op te trekken, maakt Soeverein niet alleen uniek, maar vooral zeer passend in de groene omgeving. Doordat het hout op verantwoorde wijze is geproduceerd, maakt het Soeverein zeer passend voor bewoners met een duurzame levensstijl.

Foto's

360° foto's en video

360° foto's
Video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop juli 2019

Woningtypen

Van de 7 huizen in dit project zijn er nog 2 beschikbaar

 • Type 5

  Tussenverdieping € 339.950 v.o.n.
  • wonen 84 m² wonen
  • aantal kamers 3 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Soeverein (Bouwnr. 5) 84 m² wonen 3 kamers € 339.950 v.o.n.
 • Type 7

  Penthouse € 515.000 v.o.n.
  • wonen 126 m² wonen
  • aantal kamers 4 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Riederwaard 36 126 m² wonen 4 kamers € 515.000 v.o.n.

Verkoopmakelaars

Patty van Rooijen

Vandaag bereikbaar vanaf 8:30
Bel 0343 432779

De Keizer makelaars Houten

Vandaag bereikbaar vanaf 9:00
Bel 030-6375566
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing