Bilderdijkliving

Eindhoven Oplevering gestart
Van € 950.000 tot € 1.150.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 4 (2 beschikbaar)
 • Wonen 160 tot 189 m²
 • Aantal kamers 3 tot 4

Project Bilderdijkliving

IN MOGELIJK HET - ALLERLAATSTE - KLEINSCHALIGE - NIEUW GEBOUWDE - APPARTEMENTENCOMPLEX TE EINDHOVEN, ZIJN OP DIT MOMENT NOG DE TWEE ALLERLAATSTE APPARTEMENTEN MET BUITENRUIMTE EN EIGEN PARKEERPLAATS.

ACHT UNIEKE PLUSPUNTEN VAN VIER MAGNIFIEK GELEGEN APPARTEMENTEN IN COMPLEX BILDERDIJKLIVING :

1. Locatie, locatie, locatie. Briljant centraal wonen in nieuw gebouwd complex met slechts acht appartementen aan de verkeers-luwe slowlane Bilderdijklaan, met als naaste buur het wereldberoemde Van Abbemuseum met magnifiek aangelegde tuin van Piet Oudolf en op loopafstand van het centrum met diverse (sterren-)restaurants, Muziekgebouw, Parktheater en het Stadswandelpark.

3. Bilderdijklaan 4 en 6: KEUZEVRIJHEID: deze appartementen met een woonoppervlakte van circa 160 m² tot circa 190 m² worden casco aangeboden; er is algehele keuzevrijheid om het geheel naar eigen smaak en wensen in te richten.

4. Licht en zicht. De leefruimtes met extra hoge plafonds zijn optimaal georiënteerd, namelijk pal zuid, zuid west of zuid-oost. De vele plafondhoge raampartijen geven het wonen in Bilderdijkliving uitzonderlijk veel daglicht met enerzijds zicht op groen langs rivier de Dommel én anderzijds zicht op oud en nieuw Eindhoven.

5. Buitenruimte. Het buitenleven is het hele jaar door wezenlijk onderdeel van uw leefruimte, dankzij het opmerkelijk grote, overkapte en compleet afgewerkte dakterras met oppervlaktes van circa 23 m² tot circa 30 m².

6. Parkeerruimte en bergruimte. Geen enkel probleem, inclusief eigen extra grote parkeerplaats op de begane grond als ook een afgesloten eigen berging op de begane grond.

7. Duurzaam, comfortabel en gasloos. Er is veel aandacht besteed aan het energiebewust opwekken van warmte voor verwarming.De vloerverwarming kan ook gebruikt worden als vloerkoeling. Het energieverbruik is laag door de hoge isolatiewaarde van het gehele gebouw en de triple beglazing in alle kozijnen, die standaard zijn voorzien van zonwering. De PV-zonnepanelen verzorgen de elektriciteit in de algemene ruimtes.

8. Dé kans om groots en ruimtelijk te wonen in een exclusief en kleinschalig complex. In Eindhoven-Centrum wordt immers wat betreft nieuwbouw appartementen, de komende tien jaren louter grootschalige hoogbouw verwacht.

Een zeldzame en tot op heden onovertroffen gelegenheid doet zich voor: wonen in exclusieve nieuwbouwappartementen op een bijzonder fijne locatie mét parkeer- en buitenruimte in hartje Eindhoven. In dit koopsegment komen zulke kansen zelden voorbij, laat staan op deze magnifieke locatie met het Van Abbemuseum als directe buur.

EXCLUSIEF WONEN TOT LEVEN GEBRACHT
Het ontwerp is van de gerenommeerde hand van Diederendirrix architecten. Zorgvuldig schetsten zij veel invallend daglicht – de frontgevel ligt pal zuid, fraaie zichtlijnen door elk appartement en buitenruimte, met oog voor privacy en in een eigentijdse, moderne stijl.

KIES!

Het kleinschalig plan Bilderdijkliving is in 2019/2020 gebouwd aan de verkeersluwe slowlane Bilderdijklaan en omvat acht appartementen. Het woongebouw heeft vijf lagen, waarbij alleen de begane grond geen woonfunctie heeft. Hier zijn de entreehal, het parkeren en andere facilitaire functies ondergebracht, plus de expeditie van het Van Abbemuseum. Ogenschijnlijk vormt deze expeditiegang een geheel met het appartementencomplex, maar in werkelijkheid zijn het, in bouwkundig opzicht, wel degelijk gescheiden bouwvolumes.

Op de eerste verdieping bevinden zich drie appartementen, op de tweede en derde verdieping twee luxe appartementen en op de bovenste verdieping ligt een groot penthouse. De acht appartementen variëren in woongrootte van 108 m² tot 270 m² (penthouse) maar elk beschikt over eigen riante buitenruimte.

Bilderdijkliving wordt een prettige leefomgeving, uw thuisoase van rust in hartje stad. Welke levensfase ook, uw appartement is levensloopbestendig.

OP NIVEAU

Het afwerkingsniveau is ongekend. Om enkele voorbeelden te noemen: alle woningen zijn voorbereid op domotica, alle zichtdaken duurzaam groen van sedum en zonnepanelen bezorgen alle elektriciteit in de algemene ruimtes. Aan de kleinste details is gedacht; van elektrische buitenzonwering met windbeveiliging tot dakterrassen zonder drempel, van een inpandige, eigen parkeergarage met automatische poort tot vloerverwarming en topkoeling en bedrade leidingen voor data en apparatuur.

De bouw zelf is gerust robuust te noemen; het complete complex voldoet aan de hoogste isolatie-eisen dankzij een dikke schil en consequent toegepast drievoudig isolatieglas dat warmte, koude en geluid buitensluit en tegelijk licht en zicht toelaat. In combinatie met gebalanceerde en geruisloze ventilatie, vloerverwarming en topkoeling door de hybride lucht/waterpomp per appartement zorgt dat voor een optimaal binnenklimaat.

ARCHITECTUUR

De architecten kozen op deze toplocatie voor een tijdloze uitstraling. De repeterende zuilen en raampartijen geven het complex ritme, de zo goed als kolomvrije buitenruimten maken het geheel luchtig. Het penthouse ligt iets terug ten opzichte van de daaronder gelegen verdiepingen, waardoor het gebouw minder hoog en massief oogt. Het penthouse is afwijkend qua vorm, heeft een eigen gezicht en voorziet zo het gebouw van een bekroning. De handgevormde stenen in het gedetailleerde metselwerk dragen bij aan het klassieke uiterlijk waaruit ambachtelijke aandacht spreekt.

Binnen ontmoet u dezelfde sfeer. Alle ruimtes zijn doelbewust ruim gehouden om de ruimte kunnen ervaren. Zo zijn bijvoorbeeld de entreehallen, van zowel gebouw als afzonderlijke appartementen, ruimer dan standaard. De natuurstenen vloer in de centrale hal en verkeersruimte, en de licht eikenfineer afwerkingen maken het tot een tijdloos geheel. Ook daglicht en zicht krijgen de vrije hand, dankzij de forse ramen met drievoudig glas.

TOTAAL VAN DEZE TIJD

Bilderdijkliving laat zich voorstaan op het woonniveau en -comfort. Om een idee te geven van de gedetailleerde afwerking:

- PV-zonnepanelen op het dak, voor de elektriciteit in de gemeenschappelijke ruimtes.

- Gasloos, dus voorbereid op de toekomst.

- Geluidsarme hybride lucht- en waterpomp met separate boiler voor energiebewuste, duurzame, gasloze en energiezuinige verwarming (via de vloer), warm-tapwatervoorziening en topkoeling van de vloer.

- Balansventilatie met warmteterugwinning.

- Laag energieverbruik door de hoge isolatiewaarde van het gehele gebouw en de drievoudige beglazing in alle kozijnen. Dit optimale isolatieglas houdt warmte, koude en geluid buiten zonder concessies te doen aan licht en zicht.

- Alle raamkozijnen zijn standaard voorzien van handmatig te bedienen elektrische buitenzonwering met automatische windbeveiliging.

- Oog voor een veilig gevoel: de dubbele trappen met noodverlichting lopen om elkaar heen en komen uit in de entreehal en de garage.

- Een videofooninstallatie laat u zien wie aanbelt, om op afstand garagepoort en hoofdentree te openen. Elk appartement is uitgerust met een akoestische en optische rookmelder op het elektriciteitsnet.

SAMEN WONEN

Bilderdijkliving wordt een markant complex voor de kunst van het leven. U werkt(e) hard om in uw eigen thuis de rust te vinden en om van het leven te genieten. U hebt de genoegens van het stadse leven binnen handbereik en alle ruimte – binnen én buiten! - om zelf en met de uwen tot rust te komen. Rond uw appartement zijn diverse gemeenschappelijke voorzieningen getroffen die u met uw gelijkgestemde buren deelt.

BEGANE GROND
De gehele begane grond doet dienst als logistiek centrum, zodat het wonen en buitenleven erboven geen voorbijgangers en verkeer ervaart.

HOOFDENTREE
Links van het midden is de voordeur naar de entreehal. Deze is warm afgewerkt met een karamelkleurige marmeren vloer en plafondspots. Elk appartement heeft daar de eigen postbus en meterkast met bamboefineer afwerking. Gasten en leveranciers melden zich via de videofoon-installatie; u ziet dus altijd wie er aanbelt. De deur naar de bergingen is te bedienen met uw elektronische sleutel, evenals de deur naar de parkeergarage.

STALLINGSGARAGE
De parkeergarage onderin het complex is louter voor eigen gebruik en heet daarom stallingsgarage. De bijpassend ontworpen stalen poort is eveneens – en op afstand – te bedienen met een elektronische sleutel. In de geïsoleerde en lichte garage is voor elk appartement minstens een parkeerplaats beschikbaar. De grote ramen met getint glas in de gevel reiken van plafond tot vloer, voor zicht en daglicht. Er is bij elke plaats een oplaadpunt voor elektrische auto’s.

BERGINGEN EN PARKEREN FIETSEN
Naast de hoofdentree zijn de afzonderlijke bergingen met eigen deuren. Voorin is ruimte gereserveerd voor fietsen, inclusief contactpunten voor het opladen van fietsaccu’s. Ook deze ruimte heeft ramen over de volle hoogte, voor zicht en licht, en is toegankelijk via de hoofdentree.

LIFT EN TRAPPEN
De stille en ruime Schindlerlift is berekend op 13 personen. De twee afzonderlijke trappen met eigen, beveiligde toegang zijn van robuust beton en uitgerust met stijlvolle vloerbedekking en reling.

Foto's

Omgeving

LOCATIE EN UITZICHT

U wordt zichtbaar omringd door het fijnste dat Eindhoven te bieden heeft: het statige groen van de omgeving rondom het stadswandelpark, de internationale moderne kunst van het Van Abbemuseum achter u. De aangrenzende magnifieke tuin is aangelegd onder architectuur van Piet Oudolf, bekend van The High Line in New York. Erachter zijn de kabbelende Dommel en het bestuurlijk centrum van de stad. Uw directe buur is het befaamde museum, met het rijksmonumentale bestaande gebouw en de bijbehorende nieuwbouw met vijverpartij en museumcafé, ontworpen door de in Geldrop geboren bekende architect Cahen.

Nabij vindt u diverse culturele centra en winkels, en tal van horeca en uitgaansgelegenheden, waaronder de uitstekende restaurants Zarzo (Michelinster), Valenzia en El Puente binnen 200 meter.

De Bilderdijklaan zelf heeft stijlvolle bebouwing uit de eerste helft van de vorige eeuw, waaronder het kunst- en cultuurplatform Albert van Abbehuis in de monumentale villa. De straat is onderdeel van de slowlane, het vrijliggende en dubbele fietspad in en om de stad. Daardoor is de laan verkeersluw, met louter eenrichtingsverkeer en dubbele, ruime groenstroken.

BRILJANT GELEGEN

Alle voorzieningen zijn binnen handbereik. In een straal van vier kilometer (nog geen 2,5 mijl) treft u:

Het Eindhovense stadscentrum
Muziekgebouw
Parktheater
Stadswandelpark
Een grote diversiteit aan horeca
Technische Universiteit Eindhoven
Fontys Hogescholen
Supermarkten en tal van andere winkels
Huis- en tandartsen
Catharina Ziekenhuis
Diverse lagere en middelbare scholen

Ook logistiek woont u uitermate gunstig. NS Station

EINDHOVEN EN OMGEVING

Technologie, design en kennis
Internationaal is Eindhoven de laatste jaren gegroeid en gerenommeerd in technologie, design en kennis. De Brainportregio Eindhoven is een van de slimste regio’s ter wereld. Overheid, kennisinstellingen en grote bedrijven werken er nauw samen aan de opgaves voor de samenleving van morgen, zeker wat betreft energie, gezondheid en mobiliteit. Dat gebeurt vooral bij de Technische Universiteit Eindhoven, Fontys Hogescholen, Design Academy, de High Tech Campus Eindhoven, de Automotive Campus in Helmond en bij bedrijven als ASML, NXP, DAF, Philips en hun vele hoogwaardige ketenpartners.

Cultuur
Eindhoven heeft ook cultureel veel te bieden met bijvoorbeeld het internationaal vermaarde Van Abbemuseum, het Parktheater en diverse podia voor klassieke en moderne muziek, zoals Effenaar en Muziekgebouw Eindhoven.

Groen
Eindhoven is een van de groenste steden van Nederland. Dat is vooral zichtbaar in bijvoorbeeld Genneper Parken, het lommerrijke Stadswandelpark met beeldentuin en het Philips De Jongh wandelpark.

Culinair
In stad en regio vindt u diverse restaurants met een Michelinster, zoals Zarzo, Wiesen, Karpendonkse Hoeve, De Rozario (Helmond) en Wollerich (Sint Oedenrode). Tribeca (Heeze), De Lindehof (in Nuenen, op fietsafstand) en De Treeswijkhoeve (Waalre) hebben zelfs twee sterren. De stad telt ook trendy hotspots zoals de Downtown Gourmet Market en Kazerne, en diverse vernieuwende restaurants, eetcafés en culinaire winkels in allerlei smaken en concepten, zoals DOYY. Hip stadscentrum Strijp-S heeft bijvoorbeeld het Ketelhuis, Intelligentia Taste Rooms en Mood. Even verderop op Strijp-R vindt u het domein van vermaard designer Piet Hein Eek, met restaurant, winkel, expo, galerie, ontvangstruimte, werkplaatsen en kantoren.

Sport
Eindhoven is ook bekend als sportstad, natuurlijk dankzij topvoetbalclub PSV en het internationale Pieter van den Hoogenband zwemstadion. Er zijn diverse golfbanen vlakbij: Golfbaan Welschap, Eindhovensche Golf, Golf & Countryclub De Tongelreep en Golfclub De Gendersteyn.

360° foto's en video

Planning

Projectfase: oplevering gestart
Start verkoop november 2019
Start oplevering januari 2020

Woningtypen

Van de 4 huizen in dit project zijn er nog 2 beschikbaar

 • Bilderdijklaan 4

  Bovenwoning € 950.000 v.o.n.
  • wonen 160 m² wonen
  • aantal kamers 3 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Bilderdijklaan 4 * 160 m² wonen 3 kamers € 950.000 v.o.n.
 • Bilderdijklaan 6

  Bovenwoning € 1.150.000 v.o.n.
  • wonen 189 m² wonen
  • aantal kamers 4 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Bilderdijklaan 6 * 189 m² wonen 4 kamers € 1.150.000 v.o.n.

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Bilderdijkliving

Van € 950.000 tot € 1.150.000 v.o.n.