Het Ommeland

Groningen Oplevering gestart
Van € 875 tot € 1.295 /mnd

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 122 (28 beschikbaar)
  • Wonen 49 tot 112 m²
  • Aantal kamers 2 tot 6
  • Perceel 50 tot 100 m²

Project Het Ommeland

WONEN IN HET OMMELAND

Langs de ring aan de Friesestraatweg wordt flink gebouwd! De nieuwe wijk Het Ommeland biedt ruimte aan 64 grondgebonden huurwoningen en 58 huurappartementen en studio's. De eerste fase woningen wordt in november opgeleverd.
De woonwijk draagt de naam Het Ommeland en is genoemd naar het naastgelegen bedrijvencomplex: de voormalige melkfabriek ‘De Ommelanden’.

De architect 'Onix NL' uit Groningen is verantwoordelijk voor de opzet en het uiterlijk van de wijk. Zij hebben zich duidelijk laten inspireren door het naastgelegen industrieel erfgoed 'De Ommelanden'. De wijk krijgt hiermee een robuuste en industriële uitstraling met een fraaie gevelsteen en zware, betonnen kaders. Er is bovendien veel aandacht voor een fijn leefklimaat. De besloten hofjes worden voorzien van veel groen waardoor ze aan historische 'bagijnenhofjes' doen denken en bewoners uitnodigt elkaar juist daar te treffen.

Het plan voor de woonbuurt is in allerlei opzichten bijzonder. In tegenstelling tot ontwikkelingen als bijvoorbeeld in de Reitdiepzone, laat Brivec het bij zes etages voor het appartementengebouw en bouwt ’ouderwetse rijtjeshuizen'. Brivec kiest daarbij expliciet niet voor kleine studio’s of studentenkamers.

Fase 1 is vanaf nu TE HUUR! Verwachte opleverdatum is 1 januari 2020.
U kunt zich aanmelden voor een of meer specifieke bouwnummers door middel van het aanmeldformulier

TYPES
- Type 1A
Leuke eengezinswoning met voor- en achtertuin, parkeren op eigen terrein, woonkamer met open keuken, 3 slaapkamers en badkamer op de eerste verdieping en een slaapkamer en technische ruimte op de tweede verdieping. Tevens bevindt zich hier nog een dakterras. Complete woning van circa 98m². Er is een berging beschikbaar in de achtertuin.
Huurprijs €1195.- per maand.

- Type 2A
Type 2A is vergelijkbaar met type 1A, alleen 6m² groter omdat het dakterras iets kleiner is. Tevens is de ligging van het dakterras gespiegeld.
Huurprijs €1225.- per maand.

- Type 3A
Knus beneden appartement met eigen tuin. Woonkamer met open keuken en een slaapkamer.
Huurprijs €950.- per maand.

- Type 3B
3B is vrijwel identiek aan type 3A. Gelegen op de eerste verdieping en dus in plaats van een tuin een ruim dakterras.
Huurprijs €950.- per maand.

- Type 3C
Dit appartement is met zijn circa 72m² ruimer. Voornamelijk door zijn riante woonkamer met open keuken van circa 40m². Tevens 1 slaapkamer en een privé dakterras.
Huurprijs €1050.- per maand.

- Type 3D
Type 3D is wederom gelegen op de begane grond en beschikt daarom over een tuintje. Verder heeft het appartement een woonkamer met open keuken van circa 24m² en een slaapkamer apart.
Huurprijs €875.- per maand.

- Type 3E
Type 3E ligt boven 3D en is qua indeling gelijk. In plaats van een tuintje beschikt het over een dakterras.
Huurprijs €875.- per maand

- Type 3F
Naast eengezinswoningen en appartementen hebben de maisonettes van type 3F een andere en meer speelse indeling.
Knusse woonkamer met open keuken op de begane grond en een slaapkamer, badkamer en dakterras op de eerste verdieping.
Huurprijs €995.- per maand.

- Type 4A
Voor de gezinnen die meer ruimte zoeken, zijn er de Type 4A eindwoningen. Deze beschikken over een achtertuin, inpandige berging, een slaapkamer en een badkamer op de begane grond. Op de eerste verdieping een ruime woonkamer met open keuken en een balkon, op de tweede verdieping drie slaapkamers en een tweede badkamer.
Huurprijs €1295.- per maand.

- Type 4B
De types 4B zijn met 87m² kleiner dan de types 4A. Op de begane grond een inpandige berging, een woonkamer met open keuken, toilet en balkon op de eerste verdieping, en op de tweede verdieping drie slaapkamers en een badkamer.
Parkeren kan overdekt op eigen terrein.
Huurprijs €1125.- per maand.

De woningen worden kaal opgeleverd (zonder stoffering), inclusief keuken en sanitair. De appartementen en grondgebonden woningen beschikken over privé buitenruimte in de vorm van een balkon, loggia of tuin.
Alle appartementen en grondgebonden woningen beschikken tevens over een privé parkeerplaats. Waarschijnlijk worden er extra parkeerplaatsen te huur aangeboden.

Kortom, Het Ommeland wordt een leuke, frisse en toegankelijke nieuwe woonwijk. Stads wonen buiten de binnenstad met toch alle voorzieningen in de buurt. Zo zijn er 3 winkelcentra op fietsafstand te bereiken (Paddepoel, Reitdiep en Vinkhuizen).

Foto's

360° foto's en video

Planning

Projectfase: oplevering gestart
Start oplevering november 2019

Woningtypen

Van de 122 huizen in dit project zijn er nog 28 beschikbaar

Verkoopmakelaar

Pandomo Makelaars

Vandaag bereikbaar vanaf 8:30
Bel 050-8533733
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Het Ommeland

Van € 875 tot € 1.295 /mnd