Het Raadhuis

Havelte Verkoop gestart
Van € 319.000 tot € 474.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 6 (2 beschikbaar)
 • Wonen 91 tot 139 m²
 • Aantal kamers 2 tot 3

Project Het Raadhuis

Wonen in Het Raadhuis van Havelte, de parel van Drenthe!

Het voormalige Raadhuis in Havelte, gelegen aan de rand van het dorp, is gebouwd in 1924 en tot 1988 als gemeentehuis in gebruik geweest. Daarna heeft dit statige pand de functie van particuliere bewoning gekregen.
Dit prachtige object is een vrijwillig gemeentelijk monument en ligt in een gebied dat is aangewezen als een beschermd dorpsgezicht.

Havelte is een levendig dorp met veel voorzieningen. Er is een uitgebreid winkelbestand en horecavoorzieningen, maar ook een lagere school, een tandarts- en dokterspraktijk, bibliotheek, openluchtzwembad, tennisbaan, rugbyclub en andere mogelijkheden voor sociale contacten.
Een 18 holes golfbaan (A Status) ligt aan de andere kant van het dorp en grenst aan het Holtingerveld, een beschermd natuurgebied met bossen, heidevelden en meertjes.
Dit leuke dorp is centraal gelegen t.o.v. de A28 (Zwolle 35 km/Groningen 90 km) en A32 (Heerenveen 33 km/Meppel 8 km) en is zowel met de auto als het openbaar vervoer goed te bereiken.

In het monumentale gebouw, dat staat op een prachtige lommerrijke kavel van ruim 4.000 m² grond, worden zes statige appartementen gerealiseerd, met woonoppervlakten variërend van 91 tot maar liefst 139 m².
Drie woningen komen op de begane grond en drie op de verdieping, waarbij één woning een slaapkamer op de tweede verdieping heeft.

De woningen op de begane grond hebben allen een eigen tuin met ruimte voor een heerlijk terras, de woningen op de verdieping een royaal balkon/dakterras en een tuinterras. Zo kunt u altijd heerlijk van het "buiten wonen" genieten!
De parkachtige tuin rondom het statige gebouw biedt veel privacy aan haar bewoners. Hier kan men als VVE een eigen invulling aan het gebruik van dit mooie park gaan geven. Zo heeft iedereen een eigen, en een gemeenschappelijk gebruik van de grond en kan men heerlijk wandelen rondom de eigen woning.

Centraal in het gebouw is de stijlvolle entree met vestibule, een prachtige hal met origineel trappenhuis, een nieuw gerealiseerde lift, een werkkast, een gastentoilet met fontein en een gastendouche.

De appartementen 1, 2 en 4 worden gerealiseerd in de bestaande bebouwing en maken daardoor optimaal gebruik van de sfeervolle elementen die het prachtige gebouw reeds bezit. Modern en eigentijds wonen in een karakteristieke oude schil!
De appartementen 3 en 6 worden geheel nieuw gerealiseerd. Natuurlijk eveneens in stijl en in alle opzichten aansluitend bij het bestaande gebouw. Licht, zonnig en royaal!
Appartement 5 biedt de unieke combinatie van bestaande bouw en nieuwbouw in één. Tevens omvat deze woning als enige in het gebouw twee bouwlagen!

Elk appartement heeft twee eigen parkeerplaatsen aan de voorzijde van het complex. Appartement 2 heeft twee parkeerplaatsen aan de achterzijde (in eigen tuin). Eventueel zijn er mogelijkheden voor realisatie van meerdere carports op de voormalige tennisbaan die tevens deel uitmaakt van het complex.
Het achtergelegen bijgebouw gaat plaats bieden aan een ruime berging voor elk appartement en een gezamenlijke berging voor de VVE.

De woningen zijn vanzelfsprekend goed geïsoleerd, de verwarming wordt separaat per woning geregeld en de 32 zonnepanelen zorgen voor een lage energierekening en een invulling voor een duurzame oplossing.

Keukeninrichting (behalve app. 1 waarin reeds een keuken aanwezig is zijn naar eigen inzicht en smaak in te vullen zodat uw droomwoning ook werkelijk UW droomwoning wordt. Alle appartementen zijn reeds van sanitair voorzien (4 en 5) of worden voorzien van geheel nieuw sanitair (1,2,3 en 6)

Kortom wonen in Het Raadhuis betekent luxe en comfortabel wonen in een historisch pand, waarvan de waardevolle kenmerken optimaal zijn behouden en dat dicht bij de voorzieningen, een prachtige natuur en met een uitstekende bereikbaarheid.

Heeft u belangstelling? Bel of mail ons voor het maken van een afspraak. Wij informeren u graag over deze "buitenkans"!!!

Foto's

Omgeving

Aan de rand van Havelte in een lommerrijke omgeving.

360° foto's en video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop december 2020

Woningtypen

Van de 6 huizen in dit project zijn er nog 2 beschikbaar

 • Het Raadhuis

  Bovenwoning en benedenwoning Van € 319.000 tot € 474.000 v.o.n.
  • wonen 91 tot 139 m² wonen
  • aantal kamers 2 tot 3 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Raadhuislaan App. 3 139 m² wonen 2 kamers € 474.000 v.o.n.
  Raadhuislaan App. 5 Onder optie 137 m² wonen 3 kamers € 465.000 v.o.n.
  Raadhuislaan App. 2 Verkocht onder voorbehoud 91 m² wonen 3 kamers € 319.000 v.o.n.
  Raadhuislaan App. 6 Verkocht onder voorbehoud 128 m² wonen 3 kamers € 449.000 v.o.n.
  Raadhuislaan App. 1 Verkocht 114 m² wonen 4 kamers € 425.000 v.o.n.
  Raadhuislaan App. 4 Verkocht 105 m² wonen 3 kamers € 340.000 v.o.n.

Verkoopmakelaar

Fehse Makelaardij | NVM-Qualis

Vandaag bereikbaar vanaf 8:30
Bel 0521-342834
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Het Raadhuis

Van € 319.000 tot € 474.000 v.o.n.