Wonen in Molenweide

Krimpen aan de Lek Verkoop gestart
Van € 312.500 tot € 465.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 35 (6 beschikbaar)
  • Wonen 107 tot 141 m²
  • Aantal kamers 5
  • Perceel 114 tot 341 m²

Project Wonen in Molenweide

Wonen in Molenweide
Er zijn nog enkele woningen beschikbaar!

Welkom in Molenweide.
Een nieuwe woonbuurt die verrijst op de plek waar vroeger voetbalvereniging V.V. Dilletant huisvestte. Met de komst van Molenweide krijgt Krimpen aan de Lek een nieuw dorpshart. Hier is het heerlijk ontspannen wonen, net buiten de drukte met alle gemakken en voorzieningen heel dichtbij. En omdat je in het Groene Hart woont, zijn er ook nog eens eindeloos veel recreatiemogelijkheden.

Fase A is al gebouwd en alle koopwoningen in fase B zijn verkocht en in aanbouw. Tijd om door te pakken met fase C en D die bestaat uit 35 prachtige koopwoningen te weten tweekappers, hoek- en rijwoningen.

Woningaanbod voor ieder wat wils in Molenweide.
Fase C en D van Molenweide bestaat uit 35 nieuwbouwwoningen die we onderverdelen in vier types die onderling in nuances van elkaar verschillen. Je hebt de keuze uit een twee-onder-een-kapwoning, een 5,40 meter brede rijwoning of een rijwoning van 5,70 meter breed.
Op de situatietekening kun je zien waar de verschillende type woningen komen.

Type Poldermolen, tweekapper (bouwnummers 5 t/m 8 en 35 t/m 42)
Type Zaagmolen, hoekwoning (bouwnummers 9 - 14 - 15 - 17 - 18 - 20 - 30 - 34)
Type Korenmolen, tussenwoning (bouwnummers 10 t/m 13 - 16 - 19 en 31 t/m 33)
Type Weidemolen, hoekwoning (bouwnummers 1 - 4 - 21 - 25 - 26 - 29)

Een duurzaam huis dat klaar is voor de toekomst!
Alle woningen zijn hoogwaardig geïsoleerd en standaard uitgerust met een warmtepomp (die de warmte voor de verwarming en warm water uit de buitenlucht haalt). Daarbij worden de woningen voorzien van vloerverwarming, HR++ glas, een mechanische ventilatie met CO2 sturing en zonnepanelen (PV).
Een duurzaam huis belast het milieu minder en je hebt er zelf ook voordeel van. Je maandelijkse energierekening zal aanzienlijk lager zijn dan bij de gemiddelde bestaande woning. In Molenweide komen EPC = 0-woningen.
De woning is voorzien van een isolerende schil (vloer, gevel, dak) en heeft daarnaast een groot aantal PV-panelen! Dit levert een EPC- waarde op van 0,0! De woning zal genoeg energie opwekken om een comfortabel leefklimaat te creëren. Je hoeft alleen nog energie af te nemen voor huishoudelijke apparaten.

Bereikbaarheid Molenweide.
Molenweide komt tussen de Schoolstraat, Kon. Julianastraat en de Scheepmakerstraat. Hiervandaan ben je zo op de N210, waardoor je met 15 autominuten op de A12, A20 of A16 bent naar Rotterdam, Gouda of Utrecht. Krimpen aan de Lek is ook bereikbaar via de veerpont vanuit Kinderdijk. Met de bus ben je zo in Krimpen aan de IJssel of op metrostation Capelse Brug. Rotterdam bereik je trouwens snel met de waterbus.

Ben je op zoek naar rust en ruimte en wil je graag in een groene en waterrijke omgeving wonen? Dan zal je je in Molenweide zeker thuis voelen. Vooral omdat je hier ook zo bij de winkels, scholen en uitvalswegen bent. Een fijne combinatie.

Wat een fijne plek om op te groeien.
Molenweide is met een brug over de centrale waterpartij van de woonwijk direct gekoppeld aan het nieuwe centrum. Op een mooie zomeravond loop je met het gezin nog even naar het naastgelegen centrum om op een terrasje te zitten of gezellig een ijsje te halen. Sowieso is dit een fijne plek voor kinderen om op te groeien. Overal kunnen ze vrij en veilig buitenspelen en de basisschool vind je op loopafstand.

Foto's

Omgeving

Krimpen aan de Lek biedt het beste van twee werelden.
Krimpen aan de Lek is een heerlijk dorp. Wie er woont, zal niet snel vertrekken. Het is hier nog zo lekker gemoedelijk en heerlijk rustig. Daarbij heeft het dorp goede voorzieningen, het Groene Hart om de hoek én met de waterbus ben je
zo in het levendige Rotterdam.

Rijke historie.
Krimpen aan de Lek heeft een rijke historie die nog steeds is af te lezen aan de monumentale panden, de twee kerken en verhalen die nooit verloren gaan. Juist dat stukje oud in combinatie met hedendaagse voorzieningen, goede horecagelegenheden en leuke winkels, maakt dit tot zo’n aantrekkelijk dorp.

Sportief door het leven.
Het verenigingsleven staat in Krimpen aan de Lek hoog in het vaandel. Het aanbod is dan ook veelzijdig: voetbal, tennis, zwemmen en schaatsen. Verder zijn er een hoog aangeschreven (vecht)sportschool en een badmintonvereniging. Golf je graag? Verken dan de 9 holes-golfbaan ‘Crimpenerhout’.

Naar buiten.
In en rond het dorp zijn volop recreatiemogelijkheden. Ga lekker fietsen of wandelen in natuurgebied het Krimperhout of neem de veerpont naar de andere kant van de Lek en fiets langs de molens van Kinderdijk. Echt een aanrader! Een dagje vakantie vier je trouwens gewoon in eigen dorp. Geniet zomers van de Surfplas met strand of neem de kano en vaar over de Loet.

Het leven in Molenweide.
Molenweide telt straks ruim 100 woningen en in de wijk is voldoende parkeergelegenheid, zowel in openbaar gebied als op eigen terrein. De prachtige koopwoningen verrijken Krimpen aan de Lek met hun traditionele bouwstijl. De sfeer van Molenweide past precies bij het bestaande karakter van het dorp, waardoor het nieuwbouwplan mooi aansluit. Naast de aantrekkelijke architectuur is ook veel aandacht besteed aan de inrichting van het openbaar gebied.
Molenweide is straks waterrijk en groen. Door de groene erfafscheidingen en het aanplanten van verschillende soorten bomen en struiken, ontstaat een heel vriendelijk sfeertje. Daarbij staan de woningen lekker ruim op de kavel. Het één versterkt het ander, waardoor Molenweide een hoogwaardige buurt wordt. Hier wil je thuiskomen.
Centraal in de woonwijk ligt nu een waterpartij die wordt verlengd, zodat de woonwijk en het nieuwe centrum met elkaar worden verbonden. Rondom het water zijn fijne plekken om even stil te staan en te genieten van het uitzicht, terwijl de kinderen spelen in de speelplaats in de wijk.

360° foto's en video

Video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop april 2020

Woningtypen

Van de 35 huizen in dit project zijn er nog 6 beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing