Eden District - Riverside

Rotterdam Bouw gestart
Van € 565.000 tot € 1.146.500 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 23 (7 beschikbaar)
 • Wonen 123 tot 170 m²
 • Aantal kamers 4 tot 5
Blikvanger Wonen aan het water! De bouw gaat binnenkort van start.

Project Eden District - Riverside

Luxe en royaal wonen met uitzicht op de Nieuwe Maas! in Eden District – Riverside is dit mogelijk vanaf € 565.000 v.o.n.

Start bouw: planning 4e kwartaal 2019.
Er zijn nog maar een aantal woningen beschikbaar: kijk op de projectwebsite

-----

De makelaar:
Remco de Groot is mijn naam en ik ben als makelaar zeer nauw betrokken bij het nieuwbouwproject Eden District. Ik doe samen met mijn collega’s van Kettner Makelaardij de verkoop van de woningen en heb dus al behoorlijk wat enthousiaste kopers gesproken.

Het project is gelegen in een gebied waar vroeger weinig te doen was maar inmiddels is het Lloydkwartier populair en heeft het enorm veel te bieden. Uiteraard kan elke makelaar dit zeggen over zijn eigen projectgebied maar het opvallende is wel dat er ongeveer al 50% van het project verkocht is en dat er ook aardig wat kopers zijn die momenteel al in het Lloydkwartier wonen. Eden District kent geen gemiddelde koper. Iedereen heeft zijn eigen redenen om een woning in Eden District te kopen. Dit is juist het leuke van dit project.

-----

Koper aan het woord:

In Eden District zou ik wel willen wonen !

Het liefste zou ik willen wonen in een veilige buurt, niet te druk maar ook niet te saai. Een omgeving waar niet allemaal dezelfde mensen wonen. Bij voorkeur een mix van oud en jong, met kids en zonder kids, met bakfiets en zonder bakfiets, gewoon leuke mensen. Een buurt waar alle praktische dagelijkse voorzieningen zijn zoals een Albert Heijn, een Etos, restaurantjes, een sportschool en bijvoorbeeld een bso. Ook waar vandaan ik bijvoorbeeld eenvoudig de fiets of watertaxi kan pakken naar het centrum of naar de overkant van het water richting het Luxor Theater en Hotel New York. Ik wil graag zelf bepalen wanneer ik het gebruis opzoek.

Mijn nieuwe woning moet uiteraard iets met water hebben. Een zonnig balkon of een terras met uitzicht over een haven of een rivier waar vandaan je de vrachtschepen, de watersporters en de ribboten voorbij ziet komen. Een afgesloten tuin met oude platanen (bomen van de Coolsingel) waar kinderen kunnen spelen en waar ik een praatje kan maken met een van mijn buren.

Om met het openbaar vervoer te gaan vind ik prima maar de realiteit is dat ik ook een auto heb die bij voorkeur binnen staat in een afgesloten garage. Het zou dan wel makkelijk zijn dat die niet te ver vandaan is van de lift, van mijn eigen berging en de gemeenschappelijke fietsenberging.

Als ik mijn droomhuis koop dan koop ik die ook met het oog op de toekomst. Voorlopig ga ik er lekker zelf wonen maar ik wil graag dat het ook mogelijk moet kunnen zijn om mijn woning in de toekomst te verhuren. Geen beperkingen zoals bijvoorbeeld vage erfpachtconstructies. Ik wil graag eigen grond.

Eigenlijk wil ik dus alles! In de stad wonen, vrij wonen, rustig wonen, veilig wonen en zorgeloos wonen.

Dat de bedenkers van Eden District zich met meer zaken hebben bezig gehouden lijkt me alleen maar een pre. Heel eerlijk, ik heb me bijvoorbeeld niet heel erg verdiept in de duurzaamheid van mijn nieuwe woning. Eigenlijk zou ik en iedereen dat natuurlijk wel moeten doen. Bij Eden District gaan ze behoorlijk ver. Er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie, wind-energie en een innovatieve warmte-koude opslag zodat alle kamers een vloerverwarming en een vloerkoeling hebben. Ook de bouw is duurzaam middels hergebruik van materialen.

Leuke details waarvan ik het bestaan nog niet wist:
- er komt een kunstwerk komt in Eden District dat gered is uit de sloop van het Dijkzigt – Ziekenhuis.
- er zijn twee elektrische deelauto’s. Heb je even een auto nodig dan pak je die toch even.
- EPC = 0 waardoor er bij sommige banken korting wordt gegeven op de hypotheekrente.
- er komen grote (bestaande) bomen in de binnentuin van de Coolsingel.

-------

Omdat de verkoop voorspoedig gaat, is het zo goed als zeker dat de bouw in het 4e kwartaal van dit jaar (2019) van start zal gaan.

Als je ook wat meer zou willen weten over de koopwoningen/appartementen in Eden District dan ben ik uiteraard bereikbaar.

-------
Verscholen aan de historische Lloydpier, tussen de Kraton- en Lloydkade ligt Eden District. Het uitzicht over het water van de woningen in deelplan Riverside is haast onstedelijk. Het licht en de ruimte in de woningen ook. Toch is het centrum, met zijn eigentijdse hangouts, restaurants, sport- en kinderopvang-mogelijkheden dichtbij. Lopend, met de metro of watertaxi ben je in no time waar je wilt zin. De fiets kan in de berging. Er is plek voor één of meer eigen auto’s, maar gebruik maken van de deelauto is ook mogelijk.

Alle woningen in deelplan Riverside hebben verrassende buitenruimtes. Een eigentijdse vide, loggia of dubbelhoge buitenruimte bijvoorbeeld. Het fijne aan deze buitenruimtes is dat ze iets in het gebouw zijn geplaatst, hierdoor kan de wind er niet bij. Die beschutting geldt ook voor de zomerse hoogstaande zon. De heetste stralen worden zo geweerd. In de overige drie seizoenen, als de warmte weer welkom is, dringt de laagstaande zon door tot diep in de woningen.

De verschillende woningen en appartementen zijn uitgelezen royaal en flexibel in te delen. De hoger gelegen appartementen maken deel uit van het groene daklandschap met ruime terrassen. Met verschillende typen woningen en appartementen is er ruime keuze! Met als gemene deler; alle woningen hebben vrij zicht op de Maas.

Foto's

360° foto's en video

Planning

Projectfase: bouw gestart
Start verkoop juni 2019
Start bouw november 2019

Woningtypen

Van de 23 huizen in dit project zijn er nog 7 beschikbaar

 • Penthouse, Direct to the River

  Penthouse Van € 904.500 tot € 1.146.500 v.o.n.
  • wonen 148 tot 170 m² wonen
  • aantal kamers 4 tot 5 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Lloydkade (Bouwnr. 19) 148 m² wonen 4 kamers € 904.500 v.o.n.
  Lloydkade (Bouwnr. 22) 170 m² wonen 5 kamers € 996.500 v.o.n.
  Lloydkade (Bouwnr. 21) Onder optie 162 m² wonen 5 kamers € 969.500 v.o.n.
  Lloydkade (Bouwnr. 23) Onder optie 162 m² wonen 5 kamers € 1.146.500 v.o.n.
 • Two Floor apartment, Direct to the River,

  Bovenwoning € 565.000 v.o.n.
  • wonen 123 m² wonen
  • aantal kamers 5 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Lloydkade (Bouwnr. 13) 123 m² wonen 5 kamers € 565.000 v.o.n.
  Lloydkade (Bouwnr. 17) 123 m² wonen 5 kamers € 565.000 v.o.n.
  Lloydkade (Bouwnr. 14) Onder optie 123 m² wonen 5 kamers € 565.000 v.o.n.

Verkoopmakelaar

Kettner Makelaardij NVM

Morgen bereikbaar vanaf 9:00
Bel 010-4526555
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Eden District - Riverside

Van € 565.000 tot € 1.146.500 v.o.n.