Eden District - Waterfront

Rotterdam Bouw gestart
Van € 352.500 tot € 1.691.500 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 45 (32 beschikbaar)
  • Wonen 86 tot 209 m²
  • Aantal kamers 3 tot 5
Blikvanger Wonen aan het water! De bouw gaat binnenkort van start.

Project Eden District - Waterfront

Start bouw: planning 4e kwartaal 2019.
Er zijn nog woningen beschikbaar: kijk op de projectwebsite

WATERFRONT (VANAF € 352.500,- VRIJ OP NAAM)
Verscholen in het historische Lloydkwartier, tussen de Kraton- en Lloydkade ligt Eden District. Na de successen van de deelplannen ‘Riverside’ en ‘The Gardens’ is nu ook het laatste deelplan ‘Waterfront’ in verkoop.

Hier ontstaat de kans om elke dag te gaan genieten van een prachtige uitzicht. Bekijk de voorbij varende schepen, geniet de hele dag van de zon en van de lichtjes van de haven ’s avonds. Met de keuze uit verschillende waterfront apartementen variërend van 86 tot 160 m2 is er voor iedereen een mogelijkheid om uitgebreid te wonen in een lichte en zonnige woning, met royale buitenruimte of beschutte loggia.

De vergezichten, wolkenpartijen, de groene binnentuin en de drukte op het water; wonen in Eden District is bijna onstedelijk. Toch is het centrum, met zijn eigentijdse hangouts, restaurants, sport- en kinderopvangmogelijkheden dichtbij. Lopend, met de metro of watertaxi ben je in no time waar je wilt zijn. De fiets kan in de berging. Er is plek voor de eigen auto in de parkeergarage, maar gebruik maken van de deelauto is ook mogelijk.

Met voldoende parkeerruimte, hotel, theater, cafés en restaurants, een supermarkt (AH), goed aangeschreven basisschool en kinderdagverblijven en sportscholen is het historische Lloydkwartier een uitstekende plek om te wonen en werken, uit te gaan en te ontspannen.

-----

De makelaar:
Remco de Groot is mijn naam en ik ben als makelaar zeer nauw betrokken bij het nieuwbouwproject Eden District. Ik doe samen met mijn collega’s van Kettner Makelaardij de verkoop van de woningen en heb dus al behoorlijk wat enthousiaste kopers gesproken.

Het project is gelegen in een gebied waar vroeger weinig te doen was maar inmiddels is het Lloydkwartier populair en heeft het enorm veel te bieden. Uiteraard kan elke makelaar dit zeggen over zijn eigen projectgebied maar het opvallende is wel dat er ongeveer al 50% van het project verkocht is en dat er ook aardig wat kopers zijn die momenteel al in het Lloydkwartier wonen. Eden District kent geen gemiddelde koper. Iedereen heeft zijn eigen redenen om een woning in Eden District te kopen. Dit is juist het leuke van dit project.

-----

Koper aan het woord:

In Eden District zou ik wel willen wonen !

Het liefste zou ik willen wonen in een veilige buurt, niet te druk maar ook niet te saai. Een omgeving waar niet allemaal dezelfde mensen wonen. Bij voorkeur een mix van oud en jong, met kids en zonder kids, met bakfiets en zonder bakfiets, gewoon leuke mensen. Een buurt waar alle praktische dagelijkse voorzieningen zijn zoals een Albert Heijn, een Etos, restaurantjes, een sportschool en bijvoorbeeld een bso. Ook waar vandaan ik bijvoorbeeld eenvoudig de fiets of watertaxi kan pakken naar het centrum of naar de overkant van het water richting het Luxor Theater en Hotel New York. Ik wil graag zelf bepalen wanneer ik het gebruis opzoek.

Mijn nieuwe woning moet uiteraard iets met water hebben. Een zonnig balkon of een terras met uitzicht over een haven of een rivier waar vandaan je de vrachtschepen, de watersporters en de ribboten voorbij ziet komen. Een afgesloten tuin met oude platanen (bomen van de Coolsingel) waar kinderen kunnen spelen en waar ik een praatje kan maken met een van mijn buren.

Om met het openbaar vervoer te gaan vind ik prima maar de realiteit is dat ik ook een auto heb die bij voorkeur binnen staat in een afgesloten garage. Het zou dan wel makkelijk zijn dat die niet te ver vandaan is van de lift, van mijn eigen berging en de gemeenschappelijke fietsenberging.

Als ik mijn droomhuis koop dan koop ik die ook met het oog op de toekomst. Voorlopig ga ik er lekker zelf wonen maar ik wil graag dat het ook mogelijk moet kunnen zijn om mijn woning in de toekomst te verhuren. Geen beperkingen zoals bijvoorbeeld vage erfpachtconstructies. Ik wil graag eigen grond.

Eigenlijk wil ik dus alles! In de stad wonen, vrij wonen, rustig wonen, veilig wonen en zorgeloos wonen.

Dat de bedenkers van Eden District zich met meer zaken hebben bezig gehouden lijkt me alleen maar een pre. Heel eerlijk, ik heb me bijvoorbeeld niet heel erg verdiept in de duurzaamheid van mijn nieuwe woning. Eigenlijk zou ik en iedereen dat natuurlijk wel moeten doen. Bij Eden District gaan ze behoorlijk ver. Er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie, wind-energie en een innovatieve warmte-koude opslag zodat alle kamers een vloerverwarming en een vloerkoeling hebben. Ook de bouw is duurzaam middels hergebruik van materialen.

Leuke details waarvan ik het bestaan nog niet wist:
- er komt een kunstwerk komt in Eden District dat gered is uit de sloop van het Dijkzigt – Ziekenhuis.
- er zijn twee elektrische deelauto’s. Heb je even een auto nodig dan pak je die toch even.
- EPC = 0 waardoor er bij sommige banken korting wordt gegeven op de hypotheekrente.
- er komen grote (bestaande) bomen in de binnentuin van de Coolsingel.

-------

Omdat de verkoop voorspoedig gaat, is het zo goed als zeker dat de bouw in het 4e kwartaal van dit jaar (2019) van start zal gaan.

Als je ook wat meer zou willen weten over de koopwoningen/appartementen in Eden District dan ben ik uiteraard bereikbaar.

-------

Foto's

360° foto's en video

Planning

Projectfase: bouw gestart
Start verkoop juni 2019
Start bouw november 2019

Woningtypen

Van de 45 huizen in dit project zijn er nog 32 beschikbaar

Verkoopmakelaar

Kettner Makelaardij NVM

Maandag bereikbaar vanaf 9:00
Bel 010-4526555
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Eden District - Waterfront

Van € 352.500 tot € 1.691.500 v.o.n.