De Schiewerf

Rotterdam
Van € 425.000 tot € 625.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 39 (geen beschikbaar)
  • Wonen 150 tot 185 m²
  • Aantal kamers 5
  • Perceel 135 tot 238 m²

Project De Schiewerf

Start verkoop 28 september!

DE SCHIEWERF
Wonen dichtbij de stad én pal aan vaarwater. Het kan! Aan de rand van het pittoreske Overschie, tussen de Zestienhovensekade en het water van de Rotterdamse Schie bouwen we prachtige woningen nabij en aan vaarwater. Ervaar rust door het vele groen, terwijl de drukte van de stad op een steenworp afstand te vinden is. Winkels op een paar minuten afstand, Park Zestienhoven om de hoek én de Rotterdamse binnenstad binnen handbereik. Het beste van twee werelden gecombineerd op één plek.

LOCATIE AAN VAARWATER
Droomde jij altijd al van een prachtige woning aan vaarwater? Daar waar je vanuit je achtertuin zo je sloep in kunt stappen? Wonen in de Schiewerf maakt het mogelijk! Hier worden 21 woningen aan het vaarwater van de Rotterdamsche Schie gerealiseerd. Jouw achtertuin grenst direct aan het vaarwater en heeft zelfs de mogelijkheid om een steiger aan te leggen.

PROJECT
De plek waar jarenlang de oude Rotterdamsche Marmer Industrie haar standplaats vond, wordt binnenkort getransformeerd tot een groen leefgebied met een authentieke allure. De Schiewerf is ideaal voor jonge gezinnen, water- en natuurliefhebbers en levensgenieters. Zij die van drukte en vertier houden, maar terug willen trekken in een rustige omgeving.
De Schiewerf telt 39 grondgebonden royale woningen van 150 tot 185 m2 groot. Hiervan zijn 18 woningen gesitueerd aan de Zestienhovensekade en 21 woningen aan het vaarwater van de Rotterdamse Schie. De 39 woningen zijn onderverdeeld in drie verschillende woningtypes en twee specials, wat zorgt voor een ruime keuzevrijheid.

DE WONINGEN
De Schiewerf telt 39 authentieke woningen tussen de 150 en 185 m2 groot. Aan de Zestienhovensekade liggen de bouwnummers 1 t/m18 en pal aan het vaarwater van de Rotterdamse Schie liggen bouwnummers 19 t/m 39. In de Schiewerf vindt je drie verschillende woningtypes en twee specials allen met een eigen identiteit, wat zorgt voor een gevarieerd en aantrekkelijk gevelbeeld.

Alle woningen hebben een tuin op het zonnige Zuid-westen en elke woning beschikt over een parkeerplaats op eigen perceel.
Kies jij voor één van de 21 herenhuizen aan het water? Dan kun je je tuin vergroten met een steiger om een boot aan te leggen. Zo liggen de vaarwateren van Zuid-Holland aan je voeten en maak je prachtige tochten naar Delft, de Rottemeren, de Kralingseplas en zelfs de Maas.

Aan de Zestienhovensekade staan 18 herenhuizen met een beukmaat van maar liefst 6 meter, waardoor je alle ruimte hebt in deze woningen van 151-153 m2 woonoppervlak. In de ruime tuin op het Zuid-westen staat een privé berging voor je fiets en kun je ook nog kiezen voor een uitbouw van de woonkamer. Het daglicht op de 2e verdieping maakt het mogelijk maar liefst 5 ruime kamers te creëren op de verdiepingen.

RIJKE HISTORIE
Wist je dat de locatie van Schiewerf een rijke historie kent die teruggaat tot in de 14de eeuw? In deze tijd is immers de Rotterdamse Schie gegraven die dienstdeed als verbindingsweg over het water tussen Overschie en Rotterdam. De kade langs de Schie kennen we nu als de Zestienhovensekade: de plaats waar 18 van de 39 woningen van de Schiewerf gevestigd worden.
De Schie fungeerde voor een lange tijd als belangrijke transportader, waar insteekhavens, scheepswerven en scheepsbouw zich vestigden. Deze elementen vormen de basis voor de naam van het project dat zich anno 2019 op exact dezelfde locatie bevindt: de Schiewerf. De Rotterdamse Schie kwam vroeger helemaal tot aan het Hofplein de stad binnen en was naast de Maas en de Rotte het belangrijkste vaarwater van de stad.

CONTACT
Heb je vragen over dit project? Neem gerust contact met ons op!

Voor al je vragen over de Schiewerf kun je terecht bij Ooms Makelaars of Voorberg Makelaars. Zij kunnen je uitgebreid informeren over de woningen en het project en staan je graag te woord.

Foto's

Omgeving

CENTRUM ROTTERDAM
Woon je op de Schiewerf, dan woon je onder de rook van Rotterdam. De stad die dag en nacht leeft en waar je als bewoner van de Schiewerf niets van hoeft te missen. Stap in de auto en rij binnen 5 tot 10 minuten het hart van de stad binnen. Je vindt hier alles wat je nodig hebt: of je nu zin hebt in een avond Luxor Theater, een dag winkelen in de Koopgoot, een bezoek aan de Kunsthal of gewoon wilt genieten van de levendigheid die deze multiculturele wereldstad te bieden heeft.

DORP OVERSCHIE
Om de hoek van de Schiewerf vind je het centrum van pittoreske Overschie vol voorzieningen en winkelgelegenheden. Hier voel je je direct thuis door het vriendelijke karakter van het dorp. Je ploft hier op een zonnige dag neer op het terras van één van de vele horecagelegenheden en rent voor een snelle boodschap zo diverse winkels binnen. Ook scholen, verenigingen en zorgdiensten zijn altijd dichtbij als je woont in de Schiewerf.

PARK ZESTIENHOVEN
Omringd worden door natuur: dat is één van de voordelen als je woont in de Schiewerf. Zo ben je niet alleen omringd door water, maar ligt het groene Park Zestienhoven praktisch in je achtertuin. De kinderen spelen hier ongestoord in een vrije, groene omgeving en ouders maken hun hoofd leeg tijdens een goed rondje hardlopen in de frisse buitenlucht. Schijnt de zon? Dan wandel je met het hele gezin via de dijk naar het park voor een uitgebreide picknick.

VLIEGVELD ROTTERDAM AIRPORT
Nooit meer haasten voor je reisje naar de zon of sneeuw! Rotterdam Airport ligt immers binnen handbereik van de Schiewerf. De afstand tussen jouw woning en het vliegveld is ideaal: zo dichtbij dat je geen vlucht meer hoeft te missen en tegelijkertijd ver genoeg om vanuit je achtertuin niks van de drukte mee te krijgen.

360° foto's en video

Video

Woningtypen

Van de 39 huizen in dit project zijn er geen beschikbaar

Verkoopmakelaars

Voorberg NVM Makelaars

Morgen bereikbaar vanaf 9:00
Bel 010-2650040

Ooms Makelaars Rotterdam

Morgen bereikbaar vanaf 9:00
Bel 010-4248888
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing