Fenix Lofts I

Rotterdam Oplevering gestart
€ 725.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 3 (1 beschikbaar)
  • Wonen 141 m²
  • Aantal kamers 4

Project Fenix Lofts I

Wonen aan het water met een spectaculair uitzicht, in en op een voormalige havenloods. Stijlvolle lofts gevestigd op Katendrecht, het meest roemruchte schiereiland van Nederland. Aan de voet van de Rijnhavenbrug verrijzen de Fenixlofts. Een ontwikkeling van Heijmans. De laatste Fenixlofts zijn nu in verkoop. Het Fenix woonprogramma bestaat uit een bijzondere mix van woningen. In het unieke ontwerp blijven karakteristieke industriële kenmerken behouden en worden de kwaliteiten van de locatie volledig benut.

Met uitzicht op Rijnhaven of Maashaven, in een gebied met vele culturele en culinaire hotspots. Alle Fenixlofts hebben riante balkons/terrassen, en een berging. Er is een mogelijkheid tot het huren van zwerf parkeerplek. Ook combinaties van wonen en werken zijn mogelijk.

De bouwwerkzaamheden zijn begonnen op 8 december 2015. Van de 134 koopwoningen zijn de laatste woningen nog beschikbaar. Naast de koopwoningen worden er in een later stadium 78 huurwoningen aangeboden.

Herrijzen van de Fenix:
De Fenixloodsen aan de Veerlaan hebben een lange en bijzondere historie als de restanten van de loods San Francisco van de Holland Amerika Lijn. Omstreeks 1900 waren dit de grootste havenopslagloodsen ter wereld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de loodsen gebombardeerd, maar een groot deel van de constructie overleefde de aanslag. Een brand in 1947 verwoestte het middendeel van de loodsen, maar de Fenix rees opnieuw uit haar as. Fenixloods I en Fenixloods II worden tegenwoordig gescheiden door het Fenixplein met de Rijnhavenbrug, en beginnen wederom aan een nieuw leven.

Architect benut Kaapse kwaliteiten:
Het bijzondere ontwerp van de Fenixlofts is van Rotterdamse architect Robert Winkel van Mei Architecten. In het ontwerp is de bonkigheid en de rauwheid van de Fenixloodsen behouden. De robuustheid die past bij een havenstad en bij Katendrecht. De bestaande bouw en de nieuwbouw bovenop de loodsen gaan elkaar versterken, en de karakteristieke industriële kenmerken worden optimaal benut. In het ontwerp wordt maximaal geprofiteerd van de locatie. Aan de Noordzijde het spectaculaire uitzicht op de Rijnhaven, aan de Zuidzijde het uitzicht op de Maashaven en veel zonuren. Een ander belangrijk onderdeel van de visie van de architect was de Fenixlofts als community. De pioniers hebben vanaf het begin van de ontwikkeling hun visie en ideeën in voor het ontwerp ingebracht, en hebben samen nagedacht over onderdelen als programmering en gezamenlijke faciliteiten. Er is een community van bewoners ontstaan met een grote diversiteit, maar met een gedeelde ‘mindset’.

Ervaar buiten de ruimte:
Ruim, transparant en met inspirerend uitzicht. Alle Fenixlofts beschikken over riante terrassen. Midden in de dynamiek in stad genieten van rust en ruimte. Door het gebruik van glas, natuurlijke materialen en veel groen ontstaat een heerlijke plek om je terug te trekken. Naast eigen buitenruimte is er een grote gezamenlijke binnentuin. Een beschutte plek voor ontmoeting.

Entree van Katendrecht:
De industriële Fenixloodsen vormen de nieuwe entree van Katendrecht. Vanaf de Wilhelminapier brengt de Rijnhavenbrug je naar de kade, langs de twee Fenixloodsen, naar het Deliplein. Het kloppende hart van de Kaap met restaurants, theater, cafés en bijzondere shops. De Fenixloodsen zijn nu ook al in hun tijdelijke vorm tot leven gekomen. De Codarts Circusschool, de Fenix Food Factory en Fenix Workspace hebben inmiddels hun intrek genomen in Fenixloods II. Met de Fenixdocks krijgt het gebied straks opnieuw een impuls. Onderscheidende ondernemers zullen een deel van de bestaande Fenixloods II gaan vullen. Naast de woningen bieden de loodsen straks ruimte aan het nieuwe Theater Walhalla, de circusschool van Codarts, bijzondere winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Door de nieuwe ondernemers en bezoekers ontstaat zo een aantrekkelijk en bruisend Fenix plein tussen de Rijnhavenbrug en het Deliplein.

TW3 Makelaardij heeft deze aanmelding met grote zorgvuldigheid samengesteld. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan teksten, berekeningen, aanbiedingen en artist impressions. Deze zijn uitsluitend bedoeld als voorbeeld en daardoor niet bindend voor het eindresultaat. Alle informatie, ook prijzen en voorwaarden, kunnen nog veranderen.

Foto's

360° foto's en video

Video

Planning

Projectfase: oplevering gestart
Start bouw december 2015
Start oplevering september 2019

Woningtypen

Van de 3 huizen in dit project is er nog 1 beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Fenix Lofts I

€ 725.000 v.o.n.