Tuin van Noord fase 4- de Kapel

Rotterdam Verkoop gestart
Van € 399.950 tot € 730.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 8 (geen beschikbaar)
 • Wonen 83 tot 160 m²
 • Aantal kamers 4 tot 6
 • Perceel 36 tot 69 m²
Blikvanger Nog 1 woning beschikbaar! Nu inclusief parkeerplaats en berging

Project Tuin van Noord fase 4- de Kapel

Tuin van Noord fase 4 - de Kapel

Nog maar 1 woning te koop!

De voormalige kapel is beschermd stadsgezicht. In de kapel worden 8 woningen gerealiseerd. Er zijn vijf woningtypes van circa 100 m2 woonoppervlak (Kapel type A), twee woningtypes van circa 160 m2 (Kapel type B) en één woning van circa 85 m2 woonoppervlak (Kapel type C).

Hoge plafonds, unieke raampartijen en een bijzondere entree. Zowel binnen als buiten is direct te zien dat de unieke woningen voorheen een prachtige kapel waren. Hier woon je, omringd door de openbare buurttuin en de woningen in de voormalige cellenvleugels van de Noordsingelgevangenis, op een steenworp afstand van het centrum van Rotterdam.

Dit betekent uniek en markant wonen op een zeer gewilde locatie in het monumentale complex. In een comfortabel, onderhoudsvriendelijke woning met een unieke uitstraling. Simpelweg genieten van rust en ruimte in de groene omgeving midden in de stad op een historische plek.

Geschiedenis

Het Huis van Bewaring (gebouwd rond 1900) werd opgezet als zelfstandige instelling waar gearresteerden die (nog) niet veroordeeld waren in voorarrest werden gehouden. Het hoofdgebouw werd gevormd door een vier bouwlagen tellende vleugel met cellencomplexen. Het Huis van Bewaring was destijds verbonden met de arrondissementsrechtbank. Door deze interne verbinding werden de gearresteerden probleemloos naar de rechtbank gebracht.

De historische poort verleent toegang tot het appartementencomplex, een mooiere doorgang bestaat er niet!

Midden in het Oude Noorden

Het Oude Noorden is een wijk in opkomst. Door de gezellige vooroorlogse straatjes, prachtige singels en kades.

Slenter door het Oude Noorden en ontdek de gezellige koffietentjes en restaurants aan de ruime pleinen en kades langs de singels. De gezellige vooroorlogse straatjes met nieuwe winkels en eetgelegenheden maakt het Oude Noorden tot een wijk in opkomst. Kijk op de website van het Oude Noorden waar alle leuke zaakjes zitten. In het Oude Noorden heb je alle voorzieningen bij de hand waardoor gezinnen, ondernemers, studenten en kunstenaars zich in het Oude Noorden hebben gevestigd.

Jong, oud, rijk, arm, studenten, acteurs, kunstenaars, ondernemers en winkeliers wonen en werken er naast en met elkaar. Gezinnen, creatievelingen en een- en tweeverdieners. Je vindt ze allemaal in het Oude Noorden.

In de buurttuin kun je genieten van de verschillende bomen en planten. Geniet van de natuur op een bankje of een gezellige picknick op een kleedje in het gras. Via de buurttuin is er een directe ontsluiting naar de Zwart Janstraat, Noordsingel, Burgemeester Roosstraat en Zegwaardstraat waardoor je zo het bruisende Oude Noorden in loopt.

Op de fiets of met het OV sta je binnen mum van tijd in het centrum van een wereldstad. Na vijf minuten fiets je al over de Meent. Wil je naar Rotterdam Centraal? Pak dan de mooie route langs de Noordsingel naar het station en als je liever de tram pakt, dan stoppen er diversen om de hoek.

Ondanks dat TW3 Makelaardij deze aanmelding met grote zorgvuldigheid heeft samengesteld, kunnen geen rechten worden ontleend aan teksten, berekeningen, aanbiedingen evenals aan afgebeelde illustraties en artists-impressions, deze zijn uitsluitend bedoeld als voorbeeld en daardoor niet bindend voor het eindresultaat. Alle informatie, ook prijzen en voorwaarden, kunnen aan verandering onderhevig zijn.

Foto's

360° foto's en video

Video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop oktober 2018

Woningtypen

Van de 8 huizen in dit project zijn er geen beschikbaar

 • Type A

  Tussenwoning Van € 467.950 tot € 491.950 v.o.n.
  • wonen 99 m² wonen
  • aantal kamers 5 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Bouwnummer (Bouwnr. 4) Verkocht 99 m² wonen 5 kamers € 473.950 v.o.n.
  Bouwnummer (Bouwnr. 5) Verkocht 99 m² wonen 5 kamers € 479.950 v.o.n.
  Bouwnummer (Bouwnr. 6) Verkocht 99 m² wonen 5 kamers € 485.950 v.o.n.
  Bouwnummer (Bouwnr. 7) Verkocht 99 m² wonen 5 kamers € 491.950 v.o.n.
 • Type B

  Tussenwoning Van € 715.000 tot € 730.000 v.o.n.
  • wonen 160 m² wonen
  • aantal kamers 6 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Bouwnummer (Bouwnr. 2) Verkocht 160 m² wonen 6 kamers € 715.000 v.o.n.
  Bouwnummer (Bouwnr. 8) Verkocht 160 m² wonen 6 kamers € 730.000 v.o.n.
 • Type C

  Tussenwoning € 399.950 v.o.n.
  • wonen 83 m² wonen
  • aantal kamers 4 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Bouwnummer (Bouwnr. 1) Verkocht 83 m² wonen 4 kamers € 399.950 v.o.n.

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Tuin van Noord fase 4- de Kapel

Van € 399.950 tot € 730.000 v.o.n.