Baumannkerk

Rotterdam Verkoop gestart
Van € 350.000 tot € 590.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 29 (geen beschikbaar)
 • Wonen 71 tot 126 m²
 • Aantal kamers Onbekend
Blikvanger Nog enkele woningen beschikbaar!

Project Baumannkerk

De Baumannkerk

Zalig wonen in een Rotterdams monument!
29 unieke appartementen in de voormalige 'Onze Lieve Vrouwe van Altijddurende bijstandkerk'.

Het is een karakteristiek stukje stad. Hartje Rotterdam - Overschie, op loopafstand van alle buurtwinkels, supermarkten, scholen, sportvoorzieningen en bibliotheek. Hier, aan de Burgemeester Baumannlaan, krijgt de Onze Lieve Vrouwe van Altijddurende bijstandkerk – ofwel Baumannkerk een nieuwe bestemming. Straks is het gebouw een unieke woonplek met 29 appartementen. Nog altijd met de sfeer van toen, maar met het comfort van nu. Elk appartement is anders, met originele elementen van het gebouw. Alle woningen hebben een eigen buitenruimte; een tuin, terras of balkon. En één van de penthouses heeft zelfs een dakterras op de klokkentoren!

Om het monumentale gebouw voor Overschie te behouden, krijgt de kerk een nieuwe toekomst. Daarom wordt de herontwikkeling met zorg opgepakt. Interieur en exterieur blijven grotendeels intact. De ingrepen beperken zich tot het transformeren van de kerk tot woongebouw. Zo blijft de kolomstructuur geheel behouden, net als de prachtige entree aan het kerkplein. Comfortabel wonen staat voorop. Met een warmtepomp wordt duurzaam voorzien in de energiebehoefte van de 29 appartementen.

29 unieke appartementen
Verdeeld over vijf woonlagen komen er 29 appartementen in de kerk. De bovenste laag is gereserveerd voor vier exclusieve penthouses, waarvan er één zelfs een dakterras bovenop de klokkentoren heeft. Oppervlaktes lopen uiteen van 72 tot 131 vierkante meter, goed voor een appartement met twee, drie of vier slaapkamers. Geen twee appartementen zijn identiek, elke plattegrond is anders. Authentieke details als glas in lood, boogramen, togen en erkers geven uw eigen woning allure. Een complete keuken en sanitair voor badkamer en toilet zijn inclusief, maar de woningen zijn natuurlijk ook als zelf in te delen loft te verkrijgen.

Uw eigen buiten
Rondom de kerk wordt het terrein aangelegd als collectieve kijktuin. Maar natuurlijk krijgen bewoners ook de beschikking over privébuitenruimte. De appartementen beneden hebben de luxe van een eigen tuin of terras, op de andere verdiepingen is een dakterras of balkon uw buitenverblijf. Het merendeel is georiënteerd op het zonnige zuiden. Naast de gemeenschappelijke berging voor (elektrische) fietsen kunt u straks gebruikmaken van een privéberging in de kelder van het gebouw. Rondom de kerk is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Alles in de buurt
Middenin Overschie woont u met alle faciliteiten bij de hand. Uw boodschappen kunt u lopend doen, bij de supermarkten en andere winkels in de buurt. Jongere kinderen kunnen in de buurt naar school. Het groen van het Sidelingepark is ook op wandelafstand. Het centrum van Rotterdam is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer.
De Noordrand van Rotterdam ligt gunstig ten opzichte van de rest van de randstad. Via de Burgemeester Baumannlaan heeft u een snelle ontsluiting naar de A13 en de A20. Iets voorbij Overschie begint al het groene, rustige Midden-Delfland met Randstedelijke natuur en recreatiegebieden op fietsafstand.

Foto's

360° foto's en video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop december 2019

Woningtypen

Van de 29 huizen in dit project zijn er geen beschikbaar

 • Penthouses

  Penthouse Van € 350.000 tot € 565.000 v.o.n.
  • wonen 71 tot 116 m² wonen
  • aantal kamers onbekend
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Bouwnummer (Bouwnr. 26) Verkocht 89 m² wonen 4 kamers € 444.500 v.o.n.
  Bouwnummer (Bouwnr. 27) Verkocht 82 m² wonen 3 kamers € 404.500 v.o.n.
  Bouwnummer (Bouwnr. 29) Verkocht 71 m² wonen 3 kamers € 374.500 v.o.n.
 • Topappartementen

  Bovenwoning Van € 385.000 tot € 590.000 v.o.n.
  • wonen 80 tot 126 m² wonen
  • aantal kamers onbekend
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Bouwnummer (Bouwnr. 22) Verkocht 94 m² wonen 4 kamers € 444.500 v.o.n.
  Bouwnummer (Bouwnr. 23) Verkocht 93 m² wonen 4 kamers € 459.500 v.o.n.
  Bouwnummer (Bouwnr. 24) Verkocht 126 m² wonen 5 kamers € 564.500 v.o.n.
 • Torenappartementen

  Bovenwoning Van € 397.500 tot € 422.500 v.o.n.
  • wonen 90 m² wonen
  • aantal kamers 3 kamers
  Geen huizen beschikbaar
  Er zijn geen huizen van dit type beschikbaar. Het is op dit moment onbekend wanneer er weer huizen beschikbaar komen. Bewaar dit complex en we mailen je direct wanneer de beschikbaarheid verandert.

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Baumannkerk

Van € 350.000 tot € 590.000 v.o.n.