De 10 smeuïgste verhuisbloopers

 

Wat doet dat paaltje op de weg? 

Verhuizen is een emotioneel moment. Wat heet, het is de climax in een emotionele tijd. Al je spullen in dozen, je post doorgestuurd, de kinderen ontworteld. Juist in die tijd van stress en geregel maken we de mooiste fouten. Redacteur Jasper Rombout maakte een rondje onder vrienden die door schade en schande wijs geworden zijn. Dit is zijn verhuisbloopers top 10. Welke herken jij?

1. Wouter: ‘Vreselijk geregel’

Vijf man vinden is al knap, dan nog alles inpakken – en zijn de pakjes Wicky, krentenbollen, kinderen en huisdieren al ondergebracht? Verhuizen is meer dan slepen van A naar B, het is een militaire operatie. De lijst van wat mis kan gaan is eindeloos. Geen vrijwilligers, geen vervoer, geen touw en blok, te weinig voorbereidingstijd, te weinig dozen, geen net op de aanhanger, geen bubbeltjesfolie. En vandaag is toch écht de dag.

2. Bas: ‘Touw en blo-hok’

Elke keer weer denk je hetzelfde: wat een ellende. Eerst maar eens, met gevaar voor eigen leven, uit het raam hangen om die haak vast te zetten. Dan begint het. Na een paar keer voelt het wat zekerder, tot de kast op eenhoog door het raam wil, het touw door het blok loopt of de vermoeidheid toeslaat. Daar heb je natuurlijk altijd toeschouwers bij.

3. Liesbeth: ‘Paaltje sprong omhoog op de weg’

Ja, je mag erin rijden met je gewone rijbewijs. Maar je rijdt niet elke dag achteruit met een Mercedes met een laadklep van 4,2 meter lang. Natuurlijk springt net vandaag een paaltje op de weg achter je omhoog. Grom.

Na de lunch met broodjes kroket en kibbeling is het krat bier leeg en het verhuisteam lam

4. Pleun: ‘Leeg krat, hulp weg’

Na de lunch met broodjes kroket en kibbeling is het krat bier leeg en het verhuisteam lam, lui of vertrokken. Terwijl jij met een woonkamer tjokvol spullen zit die in heel andere ruimtes thuishoren.

5. Mark: ‘Twee Kampen’

Er zijn altijd twee kampen bij een verhuizing: de praters en de sjouwers. De praters vertellen waar alles naartoe moet, dat je voorzichtig moet zijn en zelfs – hoe durven ze – dat je aan je rug moet denken. De sjouwers bijten op hun tong, gaan door hun knieën en sjouwen wat af. Al mompelend in zichzelf: ‘Dit is de laatste keer.’

6. Diederik: ‘De Oled is vervangbaar…’

Hij zei nog: ‘Tuurlijk doe ik voorzichtig,’ toen hij je flatscreen Oled het trapgat in stak. Het gestommel en gevloek daarna mondde uit in een heel lange stilte. Ach, zo’n Oled… die is wel te vervangen. De vriendschap niet.

7. Joke: ‘Tas vergeten’

Ja, natuurlijk is hij ergens. Maar niet in het oude huis en ook niet in het nieuwe. De bus is teruggebracht, daar kan hij toch niet meer in hebben gestaan? Of wel? Hoe dan ook: de Albert Heijn-tas met afstandsbedieningen, opladers en snoertjes is weg. Hij zal toch niet zijn weggegooid?

De muur is werkelijk prachtig geschilderd, vakwerk. En dan nu die bedbodem erlangs…

8. Jon: ‘De eerste vier weken alles kwijt’

‘Lieverd, weet jij waar de is?’ Dit is vast en zeker de meestgestelde vraag na een chaotische verhuizing. De regel luidt: de eerste vier weken vind je je spullen in de derde doos waarin je kijkt. Daarna gaat het sneller.

9. Jurriaan: ‘Gestuct, geschilderd en gesloopt’

Het trapgat is net gestuct, geschuurd, in de primer gezet en drie keer geschilderd door je schoonvader. De liefde spat van die wentelende muur, in het hart van je nieuwe huis. En dan nu die bedbodem erlangs. Je weet genoeg.

10. Linda: ‘Blessures besparen’

Spullen zijn maar spullen, moet je maar denken. Maar hoe voelt het als Cor de komende maand het gesleep van je wasmachine nog kan voelen. Dat kan trouwens echt nog erger. De verhalen over vingers in verhuisliften, handen onder tafelbladen of wasmachines op voeten besparen we je.

Gun jij jezelf een professioneel verhuisteam? Lijkt ons wel zo handig!

Meer binnen dit onderwerp