Open Huizen Dag: vind je droomhuis

 

Zo werd de zoektocht een succes

Op 5 oktober is de volgende NVM Open Huizen Dag. Ben jij op zoek naar een huis en twijfel je of je moet gaan? Lees dan het succesverhaal van Liselot. Zij en haar man Al vielen als een blok voor een woning die onderaan hun lijst bungelde. “Het geheim? We hebben ons opengesteld voor andere keuzes.”

Liselot en Al woonden met hun twee jonge kinderen in Amsterdam en waren hun appartement ontgroeid. De wens? Een woning van minstens 100 vierkante meter, binnen de ring, mét tuin. Liselot: “Dat is natuurlijk een onmogelijke opgave. Dat vind je niet in Amsterdam, althans niet binnen ons budget. We moesten de stad uit, water bij de wijn doen.”

Liselot heeft weleens Haarlem of Weesp geopperd, maar dat vond Al te ver. En omdat ze allebei een drukke baan hebben, werden er weliswaar volop fundalinks heen- en weer gestuurd, maar geen woningen bezocht. Tot de laatste NVM Open Huizen Dag. Liselot zag haar kans schoon en plande een bezichtigingsroute door Badhoevedorp. “Ik zag het als een laagdrempelige manier om Badhoevedorp eens te leren kennen en eindelijk met het hele gezin te kijken bij een x aantal huizen.”

Zo gezegd, zo gedaan. Liselot had een selectie gemaakt van vier verschillende huizen. “Dat leek me wel haalbaar. Toen we het dorp inreden hadden Al en ik gelijk een goed gevoel. We zagen onszelf hier best wonen. Alleen niet in één van de huizen die we die dag bezocht hadden.” Toen de klok half drie sloeg en het gezin het vierde woning uitwandelde, kreeg Liselot plots een ingeving. “We hadden nog een half uur. Ik opende mijn favorietenlijst in de funda-app en we zijn halsoverkop naar een vijfde woning in de buurt gereden.”

Liefde op het eerste gezicht

De woning intrigeerde Liselot al best een tijd. Die werd alleen online slecht gepresenteerd, de foto’s lieten te wensen over. Maar het was wél een twee-onder-een-kapwoning van 135 vierkante meter. “Wow, staat de woning in déze buurt? Dit gaat ’m worden! dacht ik toen we de prachtige laan met oude platanen inreden. Aan weerszijden van die laan stonden karakteristieke jaren-dertigwoningen.”

Liselot en Al waren al verliefd op de woning, nog voor ze een voet over de drempel te hebben gezet. Liselot: “Wat een mogelijkheden! Een grote tuin, veel leefruimte. Een fijne, groene buurt. Perfect om de kinderen op te laten groeien. Ook kunnen nog steeds op de fiets naar werk in de binnenstad van Amsterdam. Alleen doen we er iets langer over.” Diezelfde week deden ze nog een bod. Dat werd geaccepteerd.

Laat je verrassen

Dat er nog behoorlijk geklust moest worden aan de karakteristieke woning, nam het stel voor lief. Al was maandenlang elke avond in Badhoevedorp te vinden om de woning te strippen. “Nu zijn we helemaal happy. In Badhoevedorp. Wie had dat ooit gedacht.” Haar tip aan andere huizenzoekers? Bezoek tussen de 3 en 5 woningen op een Open Huizen Dag. “Dat lukt mákkelijk. Stippel een handige route uit en cluster woningen zodat je optimaal gebruik kan maken van je tijd. Maar het belangrijkste: kies zeker één ‘wildcard’, een woning die je op het eerste gezicht op funda links zou laten liggen. Geef het een kans, laat je verrassen. Wie weet is het je droomhuis.”

Meer binnen dit onderwerp

   
Informatief

Hypotheek berekenen

Leuk is anders, maar het voorkomt een hoop teleurstellingen: bereken vooraf hoeveel hypotheek je kunt krijgen.

Lees meer