Wat als mijn energielabel niet klopt?

 

Heeft jouw huis wel een gunstig label? Doe de check!

Denk je eraan je huis te verhuren of te verkopen? Check dan eerst je energielabel en maak deze definitief. Hoe groener je energielabel, hoe meer je huis namelijk waard is.

Een paar jaar geleden - begin 2015, om precies te zijn - hebben alle huiseigenaren in Nederland een voorlopig energielabel toegestuurd gekregen van de Rijksoverheid. Heb je dit nog niet definitief gemaakt of heb je intussen bijvoorbeeld je zolder geïsoleerd, dan klopt je label niet meer.

Wat je dan moet doen? Geef de veranderingen door aan de overheid. Dat is zeker voordelig wanneer je voornemens bent om op korte termijn je huis te verhuren of te verkopen. Een woning met een groen energielabel stijgt namelijk vaak in waarde en wordt gemiddeld sneller verkocht, blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht en de Universiteit van Tilburg.

Je kunt hier een korte vragenlijst invullen voor de overheid over je energiebesparende maatregelen. Stuur daarnaast bewijs mee, bijvoorbeeld de factuur van de zonnepanelen. Tot slot kies je een deskundige die de gegevens op afstand controleert. Hiervoor betaal je een paar tientjes aan administratiekosten.

Wil je nog groener? Check hier 6 tips om je huis nóg energiezuiniger te maken.

Meer binnen dit onderwerp