12 tekenen dat jij een huismus bent

 

Lekker overwinteren thuis op je bank? Daar is niks mis mee!

Noemen je vrienden of vriendinnen jou een huismus? Klagen ze dat je niet mee gaat naar festivals, de kroeg of de bios? Dit zijn 12 tekenen dat je thuisverslaafd bent. Oftewel: een echte huismus bent.

1
Deken en kussens
Het eerste symptoom van de huismus is tamelijk onschuldig. Je hebt een bank – wie niet – maar daarop liggen standaard meer dan 2 kussens en minimaal 1 deken.

2
Schapenvacht
Of hij nu van IKEA is of van de schaapskooi De Ooier: een beetje huismus heeft een schapenvacht liggen. Je hebt ze in wit, bruin, beige of grijs. Als je er 1 in elke kleur hebt, dan ben je een übermus.

3
Pyjama
Komt het voor dat je voor het avondeten even naar de supermarkt moet en er dan achter komt dat je de hele dag al in je pyjama loopt? Ook dat is een huismussen-symptoom. 

4
Netflix uit
Hoezo nieuw seizoen van The Walking Dead, Grimm of Homeland? Die heb je de afgelopen avonden al weggekeken. En ja, je twijfelt: misschien moet je HBO er ook maar bij nemen.

5
Joggingbroek bij de deur
Ben jij er zo een die bij thuiskomst direct in z’n joggingbroek schiet? Als je niet kunt wachten en al in de gang je pantalon of rok uit wilt doen, ben je zeker een huismus. Een speciaal geval zijn mannen die joggers (denim joggingbroeken) of vrouwen die leggings dragen. Die spelen vals: dat zijn ook huismussen als ze buiten de deur zijn.

6
Liever thuisbezorgd dan uit eten
Laat je liever lekker makkelijk eten bezorgen dan dat je uit eten gaat? Als het maar thuis, gezellig aan de eettafel (of voor de tv) kan worden weggesmikkeld: dan ben jij blij. En een rasechte huismus.

7
Blij met regen
Kijkt Piet Paulusma verontschuldigend in de lens? Wordt er op depressieve toon regen voorspeld? Vallen de woorden ‘bakken uit de hemel’, ‘lieslaarzen’ en ‘overstromingsgevaar’ en denk jij: hé, best lekker. Dan scoor je hoog op de huismusmeter.

8
Niets merken van stroomstoring
Weet jij pas dat er een stroomstoring was wanneer je het op Twitter hebt gelezen of de volgende dag bij de kassa van de supermarkt staat? Simpelweg omdat jij altijd met kaarsjes aan de avond doorbrengt? Juist, je bent een huismus.

9
Thee versus schoenen
De regel is simpel: als je meer soorten thee in huis hebt dan dat je paren schoenen hebt, scoor je een 10 op de schaal van huismus.

10
Vriend van de postbode
Kennen de mannen en vrouwen van de pakketbezorging jou bij je voornaam? Brengen ze behalve jouw spullen ook die van de buren steevast bij jou, nog voordat ze überhaupt ergens anders hebben aangebeld? Dan ben je… ach, je weet het al.

11
Betere koffie dan Starbucks
Draai jij je hand niet om voor een soy macchiato met latte art? En smaakt-ie beter dan bij elke hippe koffietent in je buurt? Dan hebben we een winnaar.

12
Niet meer gevraagd
Zijn je vrienden gestopt om je mee te vragen naar de bios, concerten of festivals? Omdat ze toch al weten dat je nee gaat zeggen? Dan is het zo klaar als een klontje.

En is dat nou zo erg? Nee joh. Geniet van de herfst en winter musje!

Meer binnen dit onderwerp